Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Photoshop, ImageResize на 20 снимки едновременно?
Автор: DiABLOLiTiC   
Дата:   02-05-06 17:18

Мога ли да дам Situration +20 и Image Resize на 20 снимки едновременно във фотошоп например? Или да направя някакъв скрипт с който да пусна всички снимки в дадена директория да станат така? А, ако искаш да използвам това плюс някакъв филтър на всички снимки едновременно?

Отговори на това съобщение
 Re: Photoshop, ImageResize на 20 снимки едновременно?
Автор: holden   
Дата:   02-05-06 17:27

Procheti za Photoshop Actions.

Автор: Viper   
Дата:   02-05-06 17:38

Точно и аз това щях да ти предложа - направи си Action и после с едно натискане правиш промените и на останалите снимки...

Дата:   02-05-06 18:59

Thanx! Много време ми спести това!!!

Автор: dani_koev_bg   
Дата:   02-05-06 21:15

Batch convertor...

Автор: kaic   
Дата:   02-05-06 21:52

А аз го правя така във Фото шоп 8: File/Automate/Web photo gallery, създавам си една фотогалерия в която указвам с какъв размер и каква компресия да ми бъдат снимките и готово[smilie3] Някак си съм свикнал така и ми е лесно-въпрос на навик.
Успех...

Автор: 2metraninja   
Дата:   03-05-06 09:38

След като си направиш екшъна във фотошоп, отиваш на файл->аутомейт->батч оттам си избираш кой екшън да се приложи на коя папка, казваш старт, отиваш да пиеш кафе с цигарка или с каквито пороци си запълваш времето и като се върнеш вече всичката работа е свършена ако правилно си написал скрипта си.

Автор: fotografinq   
Дата:   03-05-06 09:55

kaic,благодаря за идеята да се ползва Web photo gallery.[thankyou]
Тука се мъча с един Photoshop Elemens в него няма Action

Автор: sounder   
Дата:   03-05-06 09:57

action правиш за една снимка след, което го запазваш и стартираш Batch Job с този action [smilie24]

Автор: Marillion   
Дата:   03-05-06 09:58

fotografinq - при галериите не ми харесва начина на компресиране. От файл 3 мб, 2560х1920 да ми ги направи на 780х520 , 139к не ми хареса резултата.

Дата:   03-05-06 09:58

Photoshop Elements е доооооста орязана версия ... [smilie2]

Публикацията е редактирана (03-05-06 10:00)

Автор: fotografinq   
Дата:   03-05-06 10:13

Photoshop Elements е доста евтина версия и въпреки порязването е удобна за работа. При оразмеряване на снимките със Web photo gallery има и задаване на компресия и не разбирам проблема на Marillion.

Автор: special_k   
Дата:   03-05-06 10:29

Автор: sounder
Дата: 03-05-06 09:57

action правиш за една снимка след, което го запазваш и стартираш Batch Job с този action [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Но ако е само за resize бих ползвал ACDsee - по-бързо е
ACDSee Pro Photo Manager 8.0 Build 67

Публикацията е редактирана (03-05-06 10:32)

Дата:   03-05-06 11:14

AC/DC [smilie5]

Дата:   03-05-06 12:02

Със Action и след това Batch, да избера Actiona, ми стана много бързо и удобно, а досега се мъчих:)
А колкото до Web Gallery или Save As Web, ги прави с много лошо качество, незнам защо, но като правя снимка само със Save As със същата големина и със Save As Web, пак със същата големина, резолюция и всичко, тази от Save As Web е видимо по-бледа и с по-ниско качество!

Автор: kaic   
Дата:   03-05-06 23:28

Значи винаги съм казвал, че не съм специалист, а само любител и сега може и да се изкажа неподготвен, но на отговора на Marillion, че не е доволен от компресията при създаване на фотогалерия с примера който е дал искам да опонирам: Mari, Навярно не си видял плъзгача който определя компресията- "File size", тествах за краен резултат 80/585 снимка със размери 2048 / 1536 и 1.58 мб - зададох на плъзгача стойност 12. Получи се от снимка 451 кб -780/585 със абсолютно задоволително качество. По принцип работя и с ACDSee Pro 8.1 Build 99 и направих същият експеримент със същите кадри-резултата не бе по добър от този на фото шопа независимо от обема 485 кб. смело мога дори да кажа, че аз не виждам разлика в двата резултата. И накрая искам да припомна заглавието на темата: "Photoshop, ImageResize на 20 снимки едновременно?" именно за това и имах благоразумието да предложа този изпитан метод във фотошоп, а други програми и техники много стига човек да има фантазия и да експериментира.
Поздрави...[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна