Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане за ebay.de?
Автор: PeterPAN   
Дата:   07-04-06 09:25

Значи гледам стои си едно обектифче в два поредни търга Никор 17-80ДХ и никой не се натиска да си го купи и двата приключват без залагане.

Та значи ако аз заложа 50Евро за него, не вярвам да го купя защото собственика ще заложи веднага 51 и той ще си го купи, да не го загуби и така може под друго име да участва докато не стигне цена която го устройва!

[smilie11]

Така ли е [smilie11]

И кво излиза на добра цена от там само боклуци или неща дето някой иска да се утърве от тях!

Публикацията е редактирана (07-04-06 09:27)

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за ebay.de?
Автор: icikonti   
Дата:   07-04-06 09:46

Така е... но все пак заложи в последните 30 секунди , за да няма време оня гад да реагира.Аз така правя!
Иначе до сега германчугите не са ме лъгали за качеството на стоката.Каквото пишат - това е![beer]

Автор: ibk   
Дата:   07-04-06 09:53

Не знам как е в германския, но в американския има една опция на продавача - RESERVE - т.е. минимална цена за която би го продал. Ако качиш много малко, но не покриеш това RESERVE, стоката си остава негова... - RESERVE NOT MET ...
Успех!!![smilie24]

Автор: neuromancer   
Дата:   07-04-06 10:04

Не е точно така, забранено е продавача да наддава. Освен това ако го продаде на себе си ще дължи на Ибей такса за продажба без всъщност да го е продал, т.е. пак губи.
Някои може и да го правят под друга регистрация, но много рядко... Аз например не го правя. Освен това наистина е добре да наддаваш накрая, иначе се вдига цената излишно.

Автор: icikonti   
Дата:   07-04-06 10:11

neuromancer
Между другото , ако си продавал /до сега само съм купувал/ каква е тая такса при продажбата?Ако продавача иска да получи парите чрез банков/пощенски и т.н. преводи или директно чрез кредитна карта без PAY PAL - как му удържат таксата?

Дата:   07-04-06 10:23

Продавача дължи такса на Ибей първо за да листне нещо за продаване (малка такса, без значение дали се е продало или не), после дължи такса за продажбата ако се продаде (към 5% грубо). Ако се плаща през PayPal има отделно такса за превод към 3%, но тя си е за PayPal. Ти нали не мислиш че ибей се издържат (всъщност имат големи печалби) от въздуха?
Тия такси се плащат през PayPal, с чек, кредитна карта, както ти е кеф, но ако не платиш те банват.

Автор: morfei   
Дата:   07-04-06 10:31

А някой може ли да сподели нещо за програмите, с които някои купувачи играят. Защото те задават определена сума и прогамата автоматично "наддава" и така всъщост ти никога не знаеш до колко пари е склонен да играе противника ти и дори и в последните секунди да наддадеш, програмата пак те бие. Моля за малко яснота.

Дата:   07-04-06 10:36

Ами не е точно така, с тая програма задаваш определена сума, т.е. ако някой е наддал повече, а ти ползваш програмата пак ще загубиш. Идеята е да наддаваш в последния момент, без да е необходимо да седиш на компютъра в 3 през нощта например, или да рискуваш да ти се скапе връзката.
Ако не сте се сетили досега ще ви кажа че за да полваш тая услуга пак плащаш [smilie18]

Автор: matasel   
Дата:   07-04-06 11:07

С програма или без ти никога не знаеш колко максимално дават противниците ти. В таблицата с наддаваниата се вижда само текущия най-висок залог.
Дори да играеш в последната секунда пак няма гаранция, че ще спечелиш, защото играчът с най-висок залог може да е поставил при залагането цена много по-висока от текущата. Тази цена е известна само на еБей и на въпросния играч. Например - ти виждаш цена 50$. Слагаш 60, но предпоследният играч е сложил 100. Така той ще спечели стоката за 61, ако стъпката определена от продавача е 1$.
Ако ти си сложил също 100$ за максимум в последните секунди, пак ще спечели предпоследния, защото е дал също 100, но преди теб. Ако обаче ти си сложил максимална сума например 110 - тогава ти ще си победител със 101$.
Дано съм бил ясен.[beer]

Дата:   07-04-06 11:55

PeterPAN, пазиш ли линка към въпросния търг. Ако да, копирай го да го погледна. (Ако не си го запомнил можеш да го намериш в историята на браусера си)
Според мен има нещо съмнително. еБей.де е много развит и е практически невъзможно такъв обектив да не бъде продаден на такава цена, ако всичко е наред![smilie11]

Автор: PeterPAN   
Дата:   07-04-06 17:08

на лаптопа ми е , там съм го настроил да трий хисторито, като затвориш браузера!

но в ебаъ.де потърси една косина вчера и нея я гледах 19-35 и тя стои така предишния тръг беше на същата фирма за същия обектив го спечилиха за 88Е, а след около 4 часа този остана неспечелен и никой не гласува.

Днес се разиграва наново пак същия Косина 17-35 и много се чудя дали да не заложа 30-40Е в последните 4 сек.

Публикацията е редактирана (07-04-06 17:16)

Дата:   07-04-06 19:46

Дай линк - в еБай.де има хиляди обективи

Автор: exo99   
Дата:   07-04-06 20:33

Няма да можеш сам да заложиш в последните 4 секунди !
Това се прави чрез програмата снайпер!
http://www.auctionsniper.com [smile]

Автор: Георги   
Дата:   07-04-06 20:39

последната минута е възможно да си удвои или утрои цената :))

не е показателно сега на колко е. хората цакат последните секунди

auctionsniper баааа и такова нещо ли има :))

Дата:   07-04-06 20:47

Аз работя със снайпера от няколко години
( в Ибей съм продавач и купувач от 2000 година).
Много удобна програма - като я използувате не привличате излишно вниманието върху лота, който искате да спечелите!
Защото повечето хора преглеждат лотовете, които са пред изтичане и на които вече е бидвано!
А с програмата си ги мерите накрая[smile]

Публикацията е редактирана (07-04-06 20:48)

Автор: creamstand   
Дата:   07-04-06 20:54

Вообште може ли някой да обясни как става цялата процедура за пазаруването по E-BAY?
Поръчка,плаштане,доставка,цена на доставка,как,къде и т.н.И приема ли някой поръчки, който знае как става?

Автор: CYPER   
Дата:   08-04-06 01:34

Доста верни неща и глупости прочетох [smilie18]

creamstand питай нещо по-конректно, че иначе трябва да пиша 2 часа.

Дата:   08-04-06 13:24

Как става точно доставката?По какъв начин продукта който си поръчал достига до теб?Плаштане без PAY PAL?

Дата:   08-04-06 13:46

Доставката става по обявените от продавача начини. Ако той е написал изрично, че праща само до PayPal's Address то няма как да я получиш директно в БГ. Съответно ако не го е написал при checkout-а можеш да вкараш какъвто си адрес искаш и той праща директно там. Аз така съм пращал стоки директно на БГ адрес (аз се намирам в Лондон и плащам с кредитна карта, издадена тук, но през PayPal). Пак за доставката - обикновенно пращат с Worldwide Registered Mail и идва направо на твоя адрес.

PayPal не може да се регистрира от БГ, но обикновенно има и други методи за плащане като Escrow, Western Union, Moneybookers, wire transfer и всекви други. Най-сигурно е с PayPal разбира се.

Дата:   08-04-06 15:08

Може да разгледате една посредническа фирма
www.westernbid.com за да може да ви плащат и вие да плащате чрез PayPal!
Аз лично ги ползувам тях за да получавам плащания от PayPal тук в България! Хората са изключително коректни - доскоро издаваха и американска дебитна карта Мастеркард!
Единственото което е неудобно при тях е комисионната, но безплатен обяд няма!
Влезте в сайта им - всичко е много подробно обяснено на руски и английски![smilie24]
За другите си акаунти ползувам регистрация на приятели живеещи в Англия.

Дата:   08-04-06 15:10

CYPER това за глупостите за мен ли се отнася[smilie6]

Дата:   08-04-06 15:48

Не [beer]

Горе има едни изказвания за "програмата" - опцията на Ebay да зададеш максималната сума, а той наддава вместо теб.

Дата:   08-04-06 16:42

Благодаря ви CYPER и ЕХО99.
А плаштането само чрез кредитна карта ли става или може и чрез налажен платеж?

Дата:   08-04-06 16:48

с наложен платеж става само в България. Може да платиш с кредитна карта, Western Union, банков превод, чек, продавача ще ти каже какво взима. Western Union е най-несигурния метод и най-много измами стават.
В ибей обикновено първо плащаш, после продавача ти праща стоката по пощата. Там хората си вярват повече [smilie18]. Гледай рейтингите и внимавай, и не се хвърляй на ЕОС 350Д за 200 евро, щото ...

Дата:   08-04-06 16:55

creamstand ако толкова много искаш да си вземеш нещо от Ebay мога да помогна [smilie24]

Ти ми пращаш парите на БГ банкова сметка, а аз го купувам с моята и пращам директно до теб.

първа  назад  1     всички  напред  последна