Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна
 Търсят се снимки за публикуване
Автор: den_den   
Дата:   03-04-06 22:03

Пействам ви писмото, което получих току що от моя приятелка. Тя ще разкаже за себе си.
--- Здравейте, всички!
Казвам се Даниела и съм от тези посетители на фотофорума, които избягват често да надникват тук, защото иначе стоят с часове да се любуват на вашето майсторство и после задачите за деня артисват за през нощта.:)
Самата аз правя снимки, които не са лоши, но за съжаление напоследък почти не ми остава време да снимам.
От 3 години издавам списание Диалог. Списанието излиза всеки месец и беше замислено като издание за българите в Холандия и Белгия, но вече има абонати от почти всички страни.
Наред с другите постоянни рубрики, има и рубрика Красива България.
Сега, например, имам един материал за тракийските светилища в село Татул и село Боровица в Родопите, но снимките, които ми изпратиха, за съжаление не са хубави и са с ниска резолюция.
Затова помолих Ден Ден да ви пусне това мое писмо тук и ако някой от вас има снимки от с. Татул, с. Боровица и светилището Утробата или светилището на Орфей край Татул, ще съм му страшно благодарна, ако ми ги изпрати за илюстрация към материала.

За съжаление, не съм в състояние да изплащам хонорари, защото издавам Диалог със собствени средства, не получавам субсидии и разходите са повече от приходите, така че сътрудничеството е доброволно.
В случая работата е за „слава” или по-скоро - за хубост.:)
Използвам случая да поздравя двама мои любими автори тук, които вече са ми сътрудничили.
Авторите, разбира се, получават няколко екземпляра от броя с техните публикации.

Ако идеята ви е заинтригувала, може да ми пишете, дори ако нямате снимки от Татул и Боровица, но от други краища на България - например, материалът за следващия брой е за нос Калиакра. По-натам, ще ми трябват и есенно-летни снимки от Варна.
Може да ми пишете на следния имейл:
dilmana_dialog@yahoo.com
[shtrak]

Публикацията е редактирана (03-04-06 22:04)

Отговори на това съобщение
 Re: Търсят се снимки за публикуване
Автор: navy   
Дата:   03-04-06 22:06

Помоооооооооооооощ [smilie10]

Автор: asahi   
Дата:   03-04-06 22:08

Благодаря от сърце на Дилмана за примамливото предложение. Работил съм в списание с подобни свойства и, вярвайте ми, не искам да си го спомням. Прочее няма да откликна на молбата и.

Лукче, благодаря ти още веднъж [thankyou] [thankyou] [thankyou] , че мо помогна да си прибера заплатата.

Дата:   03-04-06 22:35

Хм, писмото е достатъчно дълго, но очевидно недостатъчно разбираемо... иначе откъде намеците за заплати. Прочее, Асахи, завидно самочувствие да правиш генерални изводи от конкретен случай. Не адвокатствам на никой, репликата ми е принципна. Всеки сам може да реши дали може да даде безвъзмездносвои снимки.

Автор: pmartinov   
Дата:   03-04-06 22:55

https://photo-forum.net/joro/emoticons/457.gif

Автор: Gen   
Дата:   03-04-06 22:56

В профила ми има доста пейзажи от BG включително и от Родопите, но май не точно от тези села.
Ако нещо си харесате ще ви изпратя оригиналите.

Дата:   03-04-06 22:58

Ми да ни беше запознал със спиасанието че да имаме материал за размисъл. Щото слава и хубост в B&H не търсят, пък и времето, знаеш, не е така безплатно.

Автор: NIKon_F2   
Дата:   03-04-06 22:58

[smilie24] Подкрепям asahi!
Представям си как ще стои подобна обява в белгийска или холандска медия.[smilie5]
Някои хора не могат да схванат,че докто даваме добри фотографии за "без пари", за да докажем колко сме велики и ларж, никой няма да гледа на фотографията с уважение.[smilie9]

Автор: StoyanBozhkov   
Дата:   03-04-06 23:02

А когато правим списания без пари, как ли започват да гледат на издателската дейност?!... [ezik]

Колко пари очаквате да получите за 1 ваша подходяща снимка?[shtrak]

Автор: Brummaker   
Дата:   03-04-06 23:03

изключително съм поласкан от мнението на хората от въпросното списание /не се обръщам поименно, защото предполагам, че се говори от името на редакцията на въпросното списание/ [smile]

аз бих влязал с тези думи в съседния магазин и да ми дадат сирене ... като хапна от него, ще пратя и аз снимки [smile] [smile]

Дата:   03-04-06 23:03

Най е страшно да даваш без да знаеш къде отива и после как ще се използва...

Затова и изкрещях [smilie7]

Иначе съм фен на даренията, но точно това никак не ми харесва[smilie7]

Дата:   03-04-06 23:07

Gen, аз нищо не "харесвам или одобрявам". Пак казвам, че просто пускам тук писмото. Затова и има мейл за връзка [smile]

Дата:   03-04-06 23:08

Божков,
30-50лв. за снимка към материал е подходяща оферта. За корица - нагоре.

Дата:   03-04-06 23:15

[smilie24] мерси за отговора. [smilie24] Исках да се ориентирам, както и да разбера за какви пари иде реч в това (за мен) заяждане. Някои ще пратят, списанието ще излезе. За тях ще се чуе, за другите - не. Просто. Съгласен съм, че сиреното е с пари, но то всяко нещо струва пари. А дарения под една или друга форма правим. Сигурен съм, че ако можеше, момичето щеше с удоволствие да плати не 50, а 500 лв. И 2000 за корица. За съжаление аз нямам каквито тя иска. Ако искаше други, веднага щях да й дам. Учудвам се, ако нямате по 50 "безплатни" лева (без да са от най-скъпите) какви фотографи сте?!? [shtrak] [thankyou]

Дата:   03-04-06 23:19

Ами такива, дето нямат по 50 "безплатни" лева. Не е ненормално.

Дата:   03-04-06 23:21

Да, не е. Аз не искам да обиждам никого, просто си разсъждавах на глас, опитвайки се да събудя нечия позаспала съвест в този късен час... [shtrak]

Автор: Brummaker   
Дата:   03-04-06 23:25

... като вляза в магазина за сиране и като им кажа това, което писах горе, че ще им кажа, ще похваля сиренето им - и накрая ще допълня :

"Някои ще пратят, списанието /сиренето ще се продаде/ ще излезе. За тях ще се чуе, за другите - не."

[smilie7] [smilie7]

Дата:   03-04-06 23:26

Глей ся, все ще се намери някой да и прати на Дилмана снимки. Опитвам се д аим обясня на колегите, пък и на Дилманките, че така не е добре да се прави. Който рабира ще разбере. Който не разбира ще разбере по-късно.

Иначе не се обиждам от мнението ти, споко. [beer]

Дата:   03-04-06 23:29

За чест и слава
хора на маймуни стават [smilie5]

Дата:   03-04-06 23:30

Нави, съгласен съм по въпроса за доверието, за съжаление аз не мога да представя повече от това писмо и личното си познанство с Даниела. Съгласен съм и по въпроса за стойността на фотографския продукт, но... съвсем ясно беше казано в началото за какво иде реч. В тоя ред на мисли не ми остава друго, освен да благодаря на най-достойните измежду фотографите, че поддържат една излишна дискусия и с това държат темата на Даниела на дневен ред. [beer]

Автор: Георги   
Дата:   03-04-06 23:30

(не си дава есенните снимки от варна и срещу пари)

Дата:   03-04-06 23:37

(възхищава се на антиподите "дневен ред" и "нощен ред")

Автор: чочо   
Дата:   03-04-06 23:39

Дилмана , нямам есенни , но ако искаш пролетни ...и не кой знае колко "майсторски - пиши !
S.N.[smilie3]

Дата:   03-04-06 23:40

(все му е тая, важното е купон да става)

Автор: elrisha   
Дата:   03-04-06 23:51

Аз също съм против такива "дарения"!
Каква е тази "слава" за която се споменава - незнам...просто снимките си заминават и онези там ги е.е ,кой е щракнал страхотното пейзажче, за тях е важно,че са си попълнили страничките.

Стоян Божков, доколкото ми е известно фотографията Ви е хоби и имате добре платена работа..бихте ли ми обяснили защо,подтиквайки към такива щедрости,всъщност взимате хляба на хората,които се издържат САМО от фотография?

Много е хубаво да си залепиме прозвището "благороден" , но всъщност ако толкова много държите да сте "дарители" - дайте някой лев на дом за сираци или възрастни хора и спрете да бутате чуждите канчета! И без това вече в България бъка от "професионални фотографи",които едвам свързват двата края.

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна