Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ЛИНЕЙНА РЕЗОЛЮЦИЯ! Що е то ?
Автор: agk1   
Дата:   25-03-06 23:30

Преди време Бони по повод дискусията за "за" и "нетолкова за" Sony DSC R1 написа:

".....,Аз показах според измерванията и на Фил Аски как стоят нещата по дългата страна на кадъра :
Sony R1 - 2400линии
Canon 5D - 2500линии
Canon 20D/350D - 2100 линии
Nikon D200 - 2250 линии
Canon 300D/NikonD70/50 - 1900линии "

Можете ли да обясните как се извършват тези измервания ?
А, как стои въпроса с Олито Е500 или Пентакса insDS2?

Благодаря ви предварително![beer]

Отговори на това съобщение
 Re: ЛИНЕЙНА РЕЗОЛЮЦИЯ! Що е то ?
Автор: boni   
Дата:   26-03-06 00:13

Снимат се чартове .
Ето тука е обяснено:
http://dpreview.com/reviews/sonydscr1/page26.asp

http://dpreview.com/reviews/canoneos5d/page31.asp

Кофти е, че Фил ги снима на Джепег...

Автор: Стоев   
Дата:   26-03-06 00:46

(лично мнение)

Линейна резолюция е нещо като озона у въздуха, дето дишаш - мери се с хапаратура, ти не можеш да го разбереш и видиш.

Препоръката от Консуматора на дижиталки - "Барай си чарта и да не ти пука", същото от Маниака - "Нанеси си замерените стойности с маркер на всеки обектив/апарат, да не вземеш да ги забравиш и да се изложиш някъде!", мога да напиша и няколко умни мисли още, ама ми се вижда недобра идея....

agk1, би ли споделил/а с Форума, какво ще ти донесе подобна информация, защо питаш и каква ще е практическата полза от наученото? [smilie5] [beer]

Автор: agk1   
Дата:   26-03-06 10:00

Стоев, Стоев нещо не си в час!?
Патките си легнаха и ти нещо възпроизвеждаш мисли под твоето умственно развитие!!!!
И понеже Ти за мен си един от стожелите на този форум, за което ти прави чест желая да споделя следното.....
Това,че не ти ясно за озона и неговото влияние в променящия се климат е материал, който ако е вярно това, което си написал, СИ ПРОПУСНАЛ и не е лошо да го наваксаш!!

А сега към въпроса ти - Всичко материално, което е създадено от човека е проверено, съгласно определен вид приети стандарти и норми. В противен случай ти неможеш да съпоставиш и сравниш две изделия. Такъв е случая, който разглежда и Бони! Очевидно става въпрос за чисто технически изследвания, които обаче са задължителни за проверка на продукта. Именно алгоритъма , по които са създадени методиките за проверка трябва да обхваща до максимум симулиране на реални ситуации!

Мисля, че сега вече можеш да си отговориш и сам на въпроса си!!!
Между другото всичко това съм го чел в един много интересен алманах " Стандартите- добрия път за усъвършенстване на патешкия живот" на Паткоекспрес!
Бъди здрав![beer] [beer]

Автор: Стоев   
Дата:   26-03-06 15:51

agk1,
като гледам по кое време съм писал, май съм потвърдил правилото за чукча-писателят, дето не прочел въпроса даже ...[smilie18] [smilie18] [smilie18]
[beer]

Автор: Canon   
Дата:   26-03-06 18:24

1. Снима се таблицата при контролирани условия (описани са при Фил АДски)
2. На образа се търси/определя визуално границата за Absolute resolution и Extinction resolution по скалите, при 100 или повече % екранизиране
3. Така субективно определената стойност (която реално не се отклонява с повече от 25 pix от реалната) се приема за обективна и се публикува.
Колкото до детайлите по чартовете, условията за снимане и стандатрите - това може да бъде тема за сериозна дипломна работа.

първа  назад  1     всички  напред  последна