Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Навити за ролята на силует? - ГРАНДЕ ФИНАЛ
Автор: liyana   
Дата:   20-03-06 13:34

Скъпи съфорумци, много от вас проявиха далновидност и предпазливост по отношение поканата на Кsietta за катерене до Черни Връх таз неделя (19 март) с цел - няколко творчески кадъра, намислени от него.

Добрата новина е, че все пак се върнахме живи. Поради виелицата, затъването и другите дребни пречки, като бурен вятър (убедиха ме, че не бил чааак толкова бурен, щом не се търкалям по хълма), никаква видимост (да е жив и здрав Митко с неговия GPS и компасче), до снимане на силуета, търсен от Ksietta не се стигна. Но приключението беше страхотно. За сведение на любопитните, нагоре трима мъже ме дърпаха на смени, а надолу си падах и сама.

Ще пусна някои от снимките във форума, но никога и никой от вас няма да предположи какво е вложено в тях. МЪКАААА, другари и другарки!

И все пак - беше СУПЕР![shtrak] [beer] [smilie19]

Отговори на това съобщение
 Re: Навити за ролята на силует? - ГРАНДЕ ФИНАЛ
Автор: ALBIREO   
Дата:   20-03-06 14:17

liyana: За сведение на любопитните, нагоре трима мъже ме дърпаха на смени, а надолу си падах и сама.

[smilie18]
С нетърпение чакам да видя снимките :)

Автор: kaff   
Дата:   20-03-06 15:22

E щом всичко е минало благополучно[beer] затова ви бях дал линкове за прогнозата и хората си даваха вятара ма .......... по важното е че сте живи и здрави [smilie24] снимки чакаме

Автор: vladimir666   
Дата:   20-03-06 16:03

Добре , че сте се върнали живи ! Логично беше да не стигнате до крайната цел . Метеорологичната обстановка и състоянието на снежната покривка не беше подходяща .

Автор: tofo   
Дата:   20-03-06 16:07

А докъде стигнахте?

Автор: Точица   
Дата:   20-03-06 16:14

Е, поне приключението си е заслужавало [beer] ! Дано имате възможност да осъществите снимката някой ден [smilie24] [shtrak]

Автор: Han_Solo   
Дата:   20-03-06 17:14

към колко бяхте на х. Академик, защото аз като се качих до горе видях точно няколко човека да поемат към върха... и понеже бях забравил да запиша телефони и реших в последствие да продължа нагоре, ама бързо се отказах - след 1, 2 км. , действително беше много гадно

Автор: ksietta   
Дата:   20-03-06 18:10

Значи не е точно така - минахме покрай целта, само че я подминахме без да снимаме - никакви снимки нямаше да станат, задния план отсъстваше изобщо поради мъглата. Разходихме се до Черни връх и после към Симеоново.

Автор: liyana   
Дата:   20-03-06 19:11

"Разходихме" някак си не включва онзи момент, в който пълзяхме. Пред нас - нищо, зад нас - още по-нищо. Иначе казано - в облак сме, непрогледен при това. Аз затъвах най-малко, но от това не ми беше по-леко да излазвам отново на повърхността. Ksietta освен, че тегли мен, влачи и един огрооомен статив, който е част от мизансцена на кадъра, дето така и не се случи.

И ако в този виеличен и непрогледен момент не ми беше малко притеснено, всъщност щеше да е адски смешно.

Дата:   20-03-06 19:34

https://photo-forum.net/static/forum/2006-03/wdba8732.JPG
http://krile.net/galeria/albums/userpics/vitosha3.jpg

аз се чудя това там в далечината вашата група ли е?

Дата:   20-03-06 19:45

Сигурно да, нямаше голяма навалица в тази посока - ние и двама със ски - най - вероятно тези в по-близкия план... В този момент времето беше все още обещаващо...

Дата:   20-03-06 20:00

аз тук се позамотах, и после като преполових склона и видях какво е времето се върнах. А вие бяхте поотпрашили напред, и мъглата си беше бая гъста

Автор: Liyana   
Дата:   20-03-06 20:07

Хи, хи - на мен ли го казваш! Ей тъй, дзверех се с надежда да видя кьораво колче поне, но Митко, преизпълнен с планинарски оптимизъм обясни, че докато се консултира с компасчето, можем да си пълзим в пълно спокойствие! По едно време си мислех, че дори да има лавина, няма да я видим, което би ни спестило доста притеснения:)))

Дата:   20-03-06 20:30

Liyana написа:

> Хи, хи - на мен ли го казваш! Ей тъй, дзверех се с надежда да
> видя кьораво колче поне, но Митко, преизпълнен с планинарски
> оптимизъм обясни, че докато се консултира с компасчето, можем
> да си пълзим в пълно спокойствие! По едно време си мислех, че
> дори да има лавина, няма да я видим, което би ни спестило доста
> притеснения:)))

Лавината няма да я видиш , а ще я усетиш за секунди . След това ще те пишат по вестниците .

Автор: next_time   
Дата:   20-03-06 20:31

Както вече ви казах ако от първия път не успееш има и други възможностти да се провалиш.А това че се е разминало леко е добро начало към големия провал.Добре че не сте се пробвали към княжево.
Ноооо ...... което не ме убива .... ме прави по-самонадеян.
Аиде даваите снимки да позавиждат малко домошарите.[smile]

Автор: tofo   
Дата:   20-03-06 20:41

Компасчето върши работа, ако се движиш по азимут между ориентири. Ако мааш урбулешката направо може да те вкара и в беля. Знаеш посоката, ама отпред - каньон. Наляво или надясно,а?

Дата:   20-03-06 20:44

Хайде пак почнаха глупостите... какви компаси какви каньони...пътеката е маркирана с колове...

Дата:   20-03-06 21:19

next_time аз качих още една снимчица от моите за да видиш в какво се набута тая света троица [smilie3] и от какво избягах аз... бях се постреснал, добре че обърнах навреме обратно към хижата

Дата:   20-03-06 21:32

Аз ако трябва да споделя лично мнение , не че някой ме пита но все пак....
Черни връх не е нещо по-различно от повод за разходка.Това обаче важи за подготвените.За останалите е повод да си играят на руска рулетка.Хубаво е че маршрута е добре маркиран и разстоянията не са големи та се разминава само с лек уплах и повод за героични истории.
Всеки сам си решава по какъв начин да се забавлява и това какво пишем няма да промени с нищо вижданията на митко за планината.

Айде даваите снимките [beer]

Дата:   20-03-06 21:44

next_time тоя път от Железница до Черни връх през х. Академик си е доста труден и това е една от най дивите части на планината че и разликата във височините си е над километър... така че и с Витоша шега не бива, там си е висока планина и беля може да стане съвсем лесно

Дата:   20-03-06 22:21

Han_Solo написа:

> next_time аз качих още една снимчица от моите за да видиш в
> какво се набута тая света троица [smilie3] и от какво избягах
> аз... бях се постреснал, добре че обърнах навреме обратно към
> хижата

Точно в неделя с мойте хора цял ден пускахме връх Малък Резен . Такава мъгла падна , че няма горе , няма долу !
Това с коловете не е гаранция . На 24 декември 1994 трима загиват от бяла смърт на 1600 метра надморска височина в района на хижа Ехо . Били са на 20м от хижата , но не са я видели . На 2 - ри срещу 3-ти декември 1994 49 човека тръгват късничко от хижа Добрила към хижа Амбарица . Прехода е 2 часа , направо разходка . Девет от тях загиват .
Около 24 май 8 туристи тръгват от хижа Петрохан към хижа Пробойница . Прехода е на височина около 1600 - 1700м . Седем загиват от бяла смърт .
Примери колкото ви душа иска [smilie25]

Автор: egoucm   
Дата:   20-03-06 22:31

vladimir666 - брррр спри се, че ме побиха тръпки!

както се и чусвтах като ви гелдах как се спускате вчера по горно лале в това време[smilie7]

[beer] [beer] [beer]

Дата:   20-03-06 22:36

Май си ни видял по Малкия Резен [smilie25]

Автор: egoucm   
Дата:   20-03-06 22:39

ами там някъде, не ги знам горе по имена :)
ни никога не е късно д аги науча[shtrak]

Дата:   20-03-06 22:53

Владо
Не подценявам Витоша.Просто исках да кажа че ако си сложиш термо бельо два полара и дишащо яке, гортексови обувки и гети или любимия ми варянт - панти (ски с колани), носиш челник ,дебели ръкавици с един пръст термус с топла напитка и още и още и ......
..... и не си прекалено нахален в желанията си да стигнеш ...... си е просто приятно преживяване.Всяка седмица съм горе и имам представа за какво иде реч.Може да е приятно а може и да е ... свинщина.

А иначе аз лично на връщане от черни връх съм попадал в такава мъгла на конярника че не си виждаш ръката като я протегнеш камо ли да видиш земята.Точно както казваш няма горе няма долу.Чувам някакви гласове но посока да хванеш абсурд.Добре че бях с човек които е бил и по върхове над облаците та си спестих .... абе доста емоции си спестих.

Но пак да кажа преди да ми се случи нещо и аз не вярвам че може точно на мен да се случи.

А и тая всеобща загриженост май става досадна.Щом някои го влече какъв е проблема на останалите.[beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна