Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 От mpeg в jpeg
Автор: bopego   
Дата:   20-03-06 16:02

Здравейте,
въпросчето ми е следното. Получих диск, на който трябваше да има снимки, оказа се че всяка снимка е отделен кадър в mpeg формат. С PowerDVD се отваря, но за час от секундата и не мога да направя capture.
Може ли някой да ми каже как да ги конвертирам в jpeg.

Отговори на това съобщение
 Re: От mpeg в jpeg
Автор: slavoart   
Дата:   20-03-06 16:56

здравеи!!! пробваи с bsPlayer. ima funkciq capture. s natiskaneto na butona preobrazuva6 momentnata kartinka v jpg. po4ti vseki player ima podobna funkciq. a drugiq variant ako kadara e prekaleno kratak da go zastopuri6 s PAUSE i togava da natisne6 butona za CAPTURE.

Автор: Synthy_xxx   
Дата:   20-03-06 17:03

малко тъпа идея, ама... Adobe Premiere - отваряш файла и от там си вадиш кадъра. Друг е въпроса че програмата е тежка и голяма, и за тази цел е силно неоправдано, но не се сещам друга програма за редакция на видео файлове. Опитай с Virtual Dub. май той можеше да прави подобно нещо, и е в пъти по-лек (ма не съм сигурен, както за премиер-ата)

Автор: chiphead   
Дата:   20-03-06 17:03

Взимаш видеомонтажна програма, нареждаш на timeline, позиционираш, save as (квот ти трябва)
Успех!

Дата:   20-03-06 17:13

video montajnite programi sa nai dobri no ne znam do kolko si zapoznat s tqhnata eksploatacia i dali ima6 takava.zatova nai prosti4ko e tova koeto ti kazah za capture na nqkoi player!!! uspeh!!!!

Автор: int_27h   
Дата:   20-03-06 17:19

Virtual Dub има такава функция [smilie24]

А някой да е срещал обратното? От .jpeg да ти сглобява .mpeg?

Имам няколко серии снимани с интервалометър и ми се иска да си направя филмче от тях...

Автор: special_k   
Дата:   20-03-06 17:23

int_27h, тъкмо си завърших един слайд с ProShow Gold. Направих го на AVI, а може и DVD.

Дата:   20-03-06 20:27

ProShow Gold gi pravi bez problem ot jpg. v mpeg!!! kef ti mpeg-1,kef ti mpeg-2!!!

Автор: nemchev   
Дата:   20-03-06 20:42

за БС плеъра .....shift + p....

Автор: bopego   
Дата:   21-03-06 10:12

Благодаря за съветите!
В крайна сметка реших проблема с кепчър беше мъчително, но успешно.[smilie24]

Автор: int_27h   
Дата:   21-03-06 10:29

И аз благодаря [thankyou]

ProShow Gold може би не е най-добрата програма за покадрово генериране на mpeg от jpeg, но върши работа [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна