Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Как се снима на сняг?
Автор: skandalen   
Дата:   18-03-06 16:47

Какви настроики са необходими за да не изглежда снега сив.Например тук :http://mikilo.image.pbase.com/t1/64/625264/4/55871072.resized0007.jpg , или тук:http://i.pbase.com/g3/64/625264/2/55871070.resized0005.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Как се снима на сняг?
Автор: simeon_simeonov   
Дата:   18-03-06 16:55

да интересен въпрос и на мен ще ми е любопитно да науча [smilie24]
повечето апрати имат автоматичен режим за сняг и затова досега не съм се замислял

Автор: nicoldy   
Дата:   18-03-06 16:57

с компенсиране на експонацията. преекспонирате за да излезе цвета, както трябва.

Автор: Prakticar   
Дата:   18-03-06 17:07

Обикновено трябва да се преекспонира 1-2 бленди.
Можеш да си замериш светлината по сива карта и да ползваш тези показания. Както си снимал хора, можеш да замериш светлината по лицата им.
Във втората снимка снега е добре, и без това е облачно, няма как всичко да е искрящо бяло. Изобщо при такава мека светлина е по-лесно. Мъчното е в ясен слънчев ден и тъмен обект на бял сняг.

Автор: cherenchainik   
Дата:   18-03-06 17:16

освен компенсацията на експозицията, ръчният бял баланс е задължителен според мен

Дата:   18-03-06 18:35

Да наистина имат автоматичен режим за сняг ,но поне при Канон А610 не дава много добър резултат.

Автор: hostage   
Дата:   18-03-06 20:24

skandalen то май доста от автоматичните настройки не дават добър резултат [smile]

Автор: liyana   
Дата:   18-03-06 20:32

Не съм видяла досега автоматични настройки на сняг, които да извадят снежен цвят. Задължително на ръчни настройки и с малко експерименти се получава. То си зависи дали е мрачно и какъв е цветът на облаците или е слънчево.

Дата:   18-03-06 21:29

Да знам ,че автоматичните не дават много добър резултат.Затова вместо Панасоник DMC-LZ2 взех Канона заради ръчните настроики.И сега се уча...

първа  назад  1     всички  напред  последна