Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Снимащият енциклопедист - Иво Хаджимишев
Автор: solo5   
Дата:   24-02-06 10:01

Снимащият енциклопедист
Иво Хаджимишев не иска да се раздели с механичния си фотоапарат
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=200484

Интересна статия на Дневник.бг
Прочетете я [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Снимащият енциклопедист - Иво Хаджимишев
Автор: zed   
Дата:   24-02-06 15:04

Tova li e tozi smeshnik koito e redil izlojbata na CANON?
Ako ne e molia za izvinenie!!![smilie11]

Автор: boni   
Дата:   24-02-06 15:06

Е айде да не прекаляваме. Има голяма разлика в това кой е жури и кой реди. Много моля.

Дата:   24-02-06 15:13

"Липсва ми това, че всичко стана нули и няма вече атоми, няма молекули"[smilie24]

Автор: Brummaker   
Дата:   24-02-06 15:16

тъжен факт - с течение на времето все повече ще му липсват ... и това е очевадно не само за него [smile]

в 21-ви век фотографияата е друга ... много по-добра от всякога ...

Публикацията е редактирана (24-02-06 15:16)

Дата:   24-02-06 15:17

Не мисля, че е по-добра. Тя е просто много повече, но не и много по-добра....

Дата:   24-02-06 15:19

определено е по-добра, бони [smilie24] [smilie24]

сега се правят неща, които в миналото са били невъзможни [smile]

и най-добрите лаборанти тогава / като погледне човек снимките / са на светлинни години от нещата сега [smile]

Автор: asahi   
Дата:   24-02-06 15:21

Абе Соло, по-надолу има същата тема, пусната половин час преди теб. Да не си write only?

Автор: zed   
Дата:   24-02-06 15:22

Ot Canon sa kazali che toi e redil izlojbata!!!
Javno v sluchaja njama.
Njamam nishto lichno protiv g-n Hadjimishev. Poznavam go lichno ot 1984, kogato ni beshe na gosti v Nigeria za okolo 1 mesec. Togava mi napravi priatno vpechatlenie. Ot togava nasam s negovoto ime sam se sblaskval njakolko pati, koito njama da komentiram, tai kato ne sa dostatachno interesni. Posledniat pat obache e tozi i ako naistina e taka kakto se govori/a tova ste go razbera sled okolo 45 min./ne mislia che triabva da se podminava tolkova nemarlivost na edno miasto....
Izvinjavam se za maimunicata.

Дата:   24-02-06 15:23

Това,Бруммейкър, ми звучи все едно да ми каже някой, че сега се прави по-хубава музика от колкото по времето на Моцарт, Бетовен, Вивалди и т.н., защото сега има яки синтезатори с които се създават ефекти, за каквито Бетовен не е можел и да мечтае.
Айде моля ти се....
Сега се прави масово и по много и става все по-трудно човек да намери истинското в тоновете плява и имитации.

Публикацията е редактирана (24-02-06 15:24)

Дата:   24-02-06 15:30

ха ха Бони,

нищо общо с музиката - при фотографията от съществено значение са развитието на технологиите ... докато майстор Стративари /дано не греша за името / го няма сега [smilie3]

за сметка на това има почти неограничени възможности на изразните средства във фотографията, за които в миналите времена само са могли да мечтаят ... [smilie3]

друг е въпросът кой как ги прилага и владее ...

Дата:   24-02-06 15:37

Според мен има много общо и с музиката и с други изкуства.
Нищо ново не виждам да се прави сега. От една страна ни заливат безподобно количество снимки, чието място е по семейните албуми, от друга лъскава рекламна фотография и кич, чиято единствена цел е да продава продукти за консумация, затварящи кръга на храносмилателната или други системи в човешкия организъм и от трета тонове напъни за имитации на стари майстори, процеси и технологии...
Много важно с какви техники е направена една фотография, ако в нея няма неповторим стил и не се усеща духа на автора.
Все по-трудно е да се появяват изключителни творци и все по-рядко ще се появяват, защото цялото общество е смазано още от люлката от масовата култура и вкус.
Това е положението според мен.

Автор: murnau   
Дата:   24-02-06 15:53

boni, shto sporish?
hem si mi kazval da ne sporia... [smile]

Автор: ecobo   
Дата:   24-02-06 16:00

Тук съм напълно съгласен с Бони.[smilie24]

Автор: n1x0n   
Дата:   24-02-06 16:36

Малко като на пенсионерска седянка стана тука "ееех, а едно време какви фотографи имашееее, а сега - щракачи!" [smilie5]

Не е вярно това, просто гледате твърде много ширпотребски боклуци по цял ден и ви се е затлачил погледа.

Днес има повече добри пейзажисти, портретисти, стрийт фотографи и т.н. отколкото преди. Може масовостта да генерира повече боклук от всякога, но същевременно генерира и добра фотография повече от всякога.

Пък че били имитирали "старите майстори", ми нали тия стари майстори пък са имитирали майсторите художници от преди тях?! Изобщо, това че си бил пръв на някакво поприще изобщо не те прави автоматично по-добър.
Днес има също толкова добри фотографи като Бресон, Адамс, Уестън и т.н. Може би дори по-добри, въпрос на личен вкус е. Просто нямат ореола на "стари майстори" и са затрупани в тоновете посредственост, но реално са повече.

Нещо повече, всеки един кадър носи духа на времето си и да се генерализира на принципа "щом е старо - значи е класика, щом е ново - значи е чалга" е много ограничен и късоглед подход.

п.п.
Пък приказките за атомите и молекулите звучат много сладко, ама точно от този човек очаквах повече приказки за важните неща, а не за "техниката това, пък техниката онова".

Автор: tinman   
Дата:   24-02-06 16:39

Фотографията е масово занимание, демократично. Дори трудно може да бъде наречена изкуство. Ако се опитвате да й придавате елитарен характер, рискувате да изпаднете от каруцата.

ПП: В смисъл, че винаги може да съществува достатъчно "издигната" гледна точка, според която това което правите да бъде обявено за профанско. Например БГ фотографите поставени редом със светилата на световната фотография.

Публикацията е редактирана (24-02-06 16:57)

Автор: Стоев   
Дата:   24-02-06 17:21

n1x0n написа:

> Малко като на пенсионерска седянка стана тука "ееех, а едно
> време какви фотографи имашееее, а сега - щракачи!" [smilie5]
Не е така вица [ezik]

Едно хлапе отива с дядо си на цирк. Докато гледали спектакъла дядото заспал. По едно време хлапето го бута:
- Дядо, дядо, виж - котки.
- Абе това котки ли са бе - плъхове. Едно време какви плъхове имаше - като котки.
И пак задрямал. След малко хлапето пак го бута:
- Дядо, дядо, виж - тигри.
- Абе кви тигри бе - вълци. Едно време какви вълци имаше - тигри.
И пак заспал. След малко хлапето го бута за трети път:
- Дядо, дядо, виж - вълшебници.
- Абе кви вълшебници бе - педераси. Едно време какви педераси имаше - вълшебници.
[smilie19]

Автор: n1x0n   
Дата:   24-02-06 17:22

Абе баш за тоя виц се сетих, ама реших да съм кутурен [smilie5]

Автор: Стоев   
Дата:   24-02-06 17:29

Пак се изложих значи [smilie18] [smilie18] [smilie18]

[beer]

Автор: tinman   
Дата:   24-02-06 17:53

За Стоев:

- Това балерини ли са? Курви! Едно време какви курви имаше! Балерини!

- Това жонгльори ли са? Педерасти! Едно време какви педерасти имаше! Жонгльори!

- Ами това звероукротител ли е? Кур! Едно време дадо ти какъв кур имаше! Звероукротител!

Дата:   24-02-06 23:52

[smilie18]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   25-02-06 00:06

Снимащият номенклатурчик , певеца на соц -реализма, сега не иска да се раздели с някъкъв стар апарат.... Този човек обикаляше и сега обикаля целия свят с разни делегации и културни мероприятия без изобщо да блести с някакви особени постижения във фотоизкуството.
Той е този, който показва България на разни фотоизложби на правителствено ниво и подобни ангажирани и администрирани форуми.
Този т.н. фотограф вече 30 г. обикаля с разни официални делегации по света , снима с най -добрата техника (разбира се не лична)и представя посредствени изтъркани репоражи и пезажи в стил "Работници с каски" или "Мирно орящи трактори" и винаги го канят за жури на разни префърцунени псевдоконкурси.

Тез дето сме на 40+ си го знаем , та не нам , ако обичате....

Дата:   25-02-06 00:58

на мен ми направи впечатление, че той бил направил първия репортаж за Симеон ІІ [smilie5]
Не ми се вярва само той да е имал тази възможност [smilie5]

Автор: exo99   
Дата:   25-02-06 01:15

И аз го помня номенклатурчика !!!
Ама да е жив и здрав !
Навремето имаше едно списание Отечество ( не ми работят кавичките) та там той беше богоизбран фотограф !
Мой приятел работеше за малко в списанието и ми е разправял ама най-добре да го оставим великия фотографин на мира
Ха наздраве[smilie24] [beer] [shtrak]

Автор: japanese   
Дата:   25-02-06 01:25

n1xon[smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна