Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Lipsa na sinio - Fuji Superia 100
Автор: Travis   
Дата:   15-07-04 01:21

Zdraveite,

Kupih si naedro Superia 100, i parvia film koito izkarah pochti niama sinio - nebeto navsiakade e sivo, vsichko e leko nedoexponirano (kamerata mi e OK) i se ulavia zarno.

Dosega sas Superia 100 tova mi se sluchva za parvi pat. Filma e presen, no aparata dosta se tarkalia v kolata na jegite.

Kade li mu e problema?

Merci

Отговори на това съобщение
 Re: Lipsa na sinio - Fuji Superia 100
Автор: snooper   
Дата:   15-07-04 01:56

"Filma e presen, no aparata dosta se tarkalia v kolata na jegite." - ti sam si otgovori na vaprosa kade mu e problema...

Tova estestveno, ako e sniman gramotno[shtrak] [beer]

Автор: pinko   
Дата:   15-07-04 13:43

Прав си, snooper, особено в жегите, пък и в купето на автомобил, оставен на слънце, температурата стига до 60-70 градуса, това за експониран филм е убийство.

По принцип след експониране филма трябва да се прояви МАКСИМАЛНО СКОРО, иначе процесите в него продължават, а ако е и горещо, малиииииЙ[smilie11] [smilie11] [smilie10]

Хе-хе...
Автор: GenaDP   
Дата:   15-07-04 16:15

Бе ти дръж неекспониран филм на тая температура 10-ина дена, пък после ще видим помага ли това, че не е бил експониран :))

Автор: snooper   
Дата:   15-07-04 16:39

Az za tva ne si kupuvam kola, kato si zema DLSR shte si zema kola - puk i nali niakoi kazvashe, che kato ostavish CF karta na slance uvelichavash obema ot informacia, koito sabira... da jivee liatoto i slanceto - da zabranim sus zakon pesenta "Dai, Boje, dajd..."!
[shtrak] [beer]

Автор: dekov   
Дата:   15-07-04 21:31

Пробвай в друг Лаб!
Най вероятни причини
1.Проявяване
2.копиране

dobre de ...
Автор: opeldjia   
Дата:   17-07-04 10:27

... tva che jegata takova takovata na filmite e iasno. Ama shto tochno sinioto da se ebava ?
Travis, ia kaji de si go proiaviaval toia film - az syshto imam sym imal takiva problemi(izmesten color balance & zyrno) i ne znam dali ne stava tendencia tva kogato proiaviavam vyv phototo na ruski pametnik. Osven tova mi se e sluchvalo i prez zimata a togava opredeleno ne ebilo ot jegite [smilie11]

Misleh si che zyrnoto se dylji na underexposure, ama kato poglednesh negativa niama takova neshto, i mi se struva che tova koeto kazva dekov(kalpavo proiaviavane) moje da e prichinata - mislia che i dvete(izmesten color balance & zyrno) mogat da se poluchat ot nego, ili byrkam ?

Автор: solo5   
Дата:   17-07-04 11:14

Преди около 2 години имаше проблем с Codak произведен в някяква арабска държава
Това също е възможна причина.
От къде си купи лентата?

Автор: Travis   
Дата:   18-07-04 16:59

Problema edva li e v proiaviavaneto - s nego proiavih oshte 2 filma Superia X-Tra 400 i te sa OK. Po princip film v aparata mi ne se zadarja poveche ot 2-3 dni, no toia sedia poveche. Gledah i negativite scanirani na 2400 - sashto sa sivi, nedoexponirani kam 1/2 EV i razbira se, zarnisti

Filma e kupuvan ot USA/BH - filma e napraven v Garcia za prodajba v EU, exp. 11/2005

Spiram da se zanimavam sas ISO 100 film - stativi, tvardi obektivi, niski blendi...Superia 400 e prekrasen film, slagash zoom i zabraviash za stativ. ISO 100 s nishto ne vijdam da e po-dobar.

Автор: zar   
Дата:   18-07-04 19:17

ха така
направо вземи един 800 аса, ама и него го остави на топло, някъде на слънчице в гърция и ще станат супер снимки...
като гледам твоето писание, явно и теб те е хванало слънцето...

първа  назад  1     всички  напред  последна