Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос към фотозоната - рязане
Автор: mario   
Дата:   19-02-06 17:33

Извинявам се че питам тук, но на емайла на уебмасъра никой не ми отговори, а и не видях специализирано място за въпроси за фотозоната.

Във фотозоната е обяснено за рязането при пропорциии различни от 2:3 и са дадени препоръчителни размери.
Това чудесно.

Задавам въпрос, защото никъде не е казано в явен вид: Ако съм спазил точно препоръчителните размери, има ли абсолютна гаранция че няма да ми режат от снимката, нито нахакат бели полета.

Напоследък (на друго място) бях направил точно 1520х1020 пиксела картинка, за печат на 152х102мм и въпреки това ми орязаха по 1мм (че и повече). Обяснението беше -- еми вие казахте да няма бели полета. Е викам айде нали имате резачка (за хартията) пробвай пак да ги извадиш, пък ако има бели полета ще режем. Те пробваха и представете си резултата -- нямаше бели полета, снимките отново бяха нецелите.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към фотозоната - рязане
Автор: spirit   
Дата:   19-02-06 22:47

Ще ти отговоря от личен опит - НЯМА гаранция, че няма да ти ги изрежат. Дори точно обратното - почти е сигурно, че ще ги резнат. Моят опит е скромен - с 10-ина снимки с нежни рамчици (по 2-3мм). Снимките бяха различни размери - 10х15, 20х30... Нямаще нито една на която да не бяха оплескали нещата. :-) Дори мога да ти кажа, че не бяха изрязани равномерно, ами от рамката бяха останали клиновидни парчета... Но най-лощото според мен бе това, че на дамите, които ми ги дадоха въпроса с рамките не им правеше впечатление. За тях това не беше дефект, а претенциите ми ги озадачаваха... :-) Поради иначе доброто качество на снимките и факта, че снимките бяха за приятели (без особени претенции) аз не се запъвах много на темата. Просто ги информирах, че са ги изрязали повече отколкото трябва, че и накриво плюс това...
Та, ако много държиш на рамките си... може би е по-добре да поръчаш снимките върху хартия с един размер по-горе и сам да си ги обрежеш на гиотината. :-)

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   20-02-06 00:26

Или ги кълцай сам, или оставяй bleeding. Ако не ти се свидят парите, и ако толкова много държиш на половин - един милиметър, печатай на по-голям формат, за да включиш и кропмаркери, все едно подготвяш нещо за печатницата. Може да звучи смешно, но съм го правил вече. При рязане без бели полета задължително се реже от вътрешната страна. Та затова хората в студиото наистина не са виновни. Виж, ако са рязали накриво, въпросът вече е друг :)

Автор: Mimic   
Дата:   20-02-06 00:32

Сори за тъпия въпрос ама вие, които нямате тая чудесия за рязане на снимки как кропите ... с линийка и макетно ножче ли ... [smilie8]

Автор: mario   
Дата:   20-02-06 18:41

Mimic написа:

> Сори за тъпия въпрос ама вие, които нямате тая чудесия за
> рязане на снимки как кропите ... с линийка и макетно ножче ли
> ... [smilie8]

да, с макетно. но понякога ръбовете са леко извити нагоре. все още събирам статистика кога става това, дали от тъп нож или мека подложка.

първа  назад  1     всички  напред  последна