Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Продавал ли е някой фотография в България
Автор: fotografinq   
Дата:   14-02-06 11:35

Художесвената фотография има своя ниша в световния пазар, но ми се струва че в България все още сме на стартов етап.Аз имам една моя работа продадена в България,но на чужденец.Ще се радвам да споделите творческите си успехи.

Отговори на това съобщение
 Re: Продавал ли е някой фотография в България
Автор: dau   
Дата:   14-02-06 11:40

Не никой никога не е продавал [smilie19]

Автор: Amigo   
Дата:   14-02-06 11:42

Има пари и ценители - има и пазар. [cool] И аз бих искал да притежавам някои от излаганите тук фотографии като произведения на изкуството, както и някои картини от български художници, но...[smilie2] [cool]

Автор: Tycoon   
Дата:   14-02-06 11:47

В тоя ред на мисли... Нещо има ли продадено в сток-секцията? Кой?

Автор: SLR   
Дата:   14-02-06 11:50

Да,и на мене ми е интересно каква е статистиката във Сток секцията[smilie11]
Иначе много шум се дигна преди време а още не съм чул някои да се похвали[smilie8]
[beer]

Автор: tenax   
Дата:   14-02-06 11:53

тва е за да не черпят[beer]

Автор: kadar   
Дата:   14-02-06 12:34

А извън сток секцията важи ли ?

Автор: J0R0   
Дата:   14-02-06 12:39

Ами аз продадох няколко хиляди диска с пейзажни снимки от България и продължават да ги купуват хората.
Не знам дали се брои това за продадена фотография, или имаш предвид друго.
[smilie11]

Автор: Brummaker   
Дата:   14-02-06 12:46

Жоро,
ти си "друга бира" ,знаят те : на мен ми е интересно някой свързал ли се е с човек от сток секцията и да си е купил снмики....

Автор: ALBIREO   
Дата:   14-02-06 12:48

J0R0 [smilie24]
Цените как вървят? Приблизително ;). Чужденци ли купуват само?
Я препоръчайте някой интернет базар за снимки ;)

Автор: ejko   
Дата:   14-02-06 12:48

С мен веднъж се свързаха и ми купиха една снимка, ама това беше преди сток секцията да съшествува!

Автор: navy   
Дата:   14-02-06 12:51

JORO, едно е събрани снимки, друго е ЕДНА авторска снимка, която клиента да я има само той и никой друг.
Разликата е огромна [smilie7]
Аз основно съм подарявал...
Продал съм някой и друга, повечето вплетени в рекламни поръчки...

Все пак не съм фотограф [smilie18]
Фотографите да кажат [smilie7]

Автор: fotografinq   
Дата:   14-02-06 12:51

Говорех за фотографията като произведение на изкуството.Снимки които се купуват за да бъдат ползвани за разлицни печатни издания нямат нищо общо.Аз не броя снимките които сам продала във вестници и списания,нито билбордовете ,нито парспортите..затова казах че имам една продадена фотография.

Дата:   14-02-06 12:53

Как да не си фотограф??? Аз си спомням, че обясняваше, че си бил любител и постепенно фотографията се е превърнала в професия... или нещо такова...

Автор: Brummaker   

абе на мен ми е интересно как са нещата в сток секцията....статистиката, демек ...

Автор: Стефан   

Ами то още преди сток секцията доста снимки се продадоха (аз мога да кажа, че ако не друго поне си изплатих G3-то). А от как е тръгнала сток секцията снимки не съм продавал, но аз и не съм си я оправил моята де, още не мога да намеря време да наслагам ключови думи и т.н. Тя и поне доскоро не функционираше активно, щото нямаше пълната функционалност, сега не съм гледал, подкарахте ли я? При всички положения, щом без сток секция ме търсеха за снимки, без да има никакви удобства за търсене по зададен критерии (вкл. веднъж и от една агенция от Полша), то със сток секция би трябвало продажбите на снимки чрез сайта значително да скочат, но то е въпрос и на късмет де [shtrak]

Автор: navy   
Дата:   14-02-06 12:57

Ежко, няма такова нещо [smilie7]
Никога не съм държал да се наричам и да бъда фотограф [smilie18]
Факта, че мога да снимам си е изцало за моя сметка [smilie18]

Автор: Стефан   
Дата:   14-02-06 12:57

А иначе и на мен ми е интересно като "арт пазар" как стоят нещата в България, има ли такова нещо или е по-скоро инцидентно [smile]

Автор: asahi   
Дата:   14-02-06 13:24

За продажби не съм чувал, но кражби има. Значи интересът е налице. Остава да се появи платежоспособно търсене.

Автор: kadar   
Дата:   14-02-06 13:29

асахи.........[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: elrisha   
Дата:   14-02-06 13:35

От сток-секцията не съм продала нищо.
За списания съм продавала,но тук въпроса май е друг..

И за да отговоря - да,купували са мои фотографии за да си ги закачат на стената.Това ме радва много повече от публикация в което и да е списание![smile]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   14-02-06 13:41

У нас определено няма пазар за извънпоръчкова фотография.
Нито има търсене, нито сериозно предлагане.
Мешането на удоволствие с работа (както забелязвам големи амбиции) е преливане от пусто в празно.
За самонахъсването в това отношение, ще кажа причините по-долу.

Това, че като се поскиташ по Балкана, ще срещнеш няколко овчари-колибари и козари, съвсем не означава, че имаме развито животновъдство.[smilie5]

Усилията в тази посока са, все едно да си чешеш носа, и да си представяш, че си на Хавайте.[smilie5]

Достатъчно е един...някакъв да се яви....да каже, че "ще публикува някъде" снимки, и бол "фотографи" ще са готови да си платят за тоя си кеф - да се видят някъде. Да не говорим, че той от фотография ще отбира колкото свиня от кладенчова вода (бизнес).[smilie5]

Всички някакви издатели на нещо си у нас се хранят с трохите, дето могат да откраднат наоколо. Реални продажби липсват и при готови експозиции (изложби).
Приоритета на хората е оцеляване...а тези, които са "оцелели", още са далеч от фазата на някаква аристокрация, и мисълта за изкуство...по-различно от чалгата и кича.

Автор: elrisha   
Дата:   14-02-06 13:49

Моби, не ми се заяжда с теб ни най-малко, ама някои хора ми станахте банални с това повтаряне на думичките "чалга" и "кич"!
Толкова ли не схващате,че хората имат различен вкус, различен изказ,различно мнение,различен поглед.....аман вече!
Научете се да приемате нещата такива ,каквито са!Никой не те кара да харесваш нещо насила, но това не ти и дава право да го кичиш с епитети и да го заклеймиш само защото на теб не ти допада!
Когато аз не харесвам нещо - не му обръщам внимание изобщо! Не се занимавам с глупости и не тичам да го плюя!

Замисли се....
И не само ти!

Дата:   14-02-06 13:49

нейви хахах [smilie24]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   14-02-06 13:56

elrisha
Аз кое заклеймявам?
Нямам право да съм против чалгата и кича ли? "но това не ти и дава право да го кичиш с епитети"
Тя ме залива...в 90% от нещата в живота ми около мен, дето и да отида, каквото и да видя - значи е избора на хората. Аз обаче имам свои избор, свое мнение...и все още право да го изразявам. [smilie7]

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна