Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фото-раница
Автор: adonchev   
Дата:   03-02-06 21:07

Здравейте, Може ли някой да ми даде координатите на човек в България занимаващ се с ушиване на фотографски раници и чанти? Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Фото-раница
Автор: nsirakov   
Дата:   03-02-06 21:25

В първия фото-магазин нема ли за твоя размер :)

Автор: yanee   
Дата:   03-02-06 21:30

що ще се занимаваш с аматъорщини [smilie10] [smilie10] [smilie10]

помисли, дали не е най-добре, да си купиш нещо от утвърден производител като Lowepro, например! [shtrak]

Автор: Gen   
Дата:   03-02-06 21:31

CASE LOGIC или LOWEPRO не ти ли вършат работа?
Имат много богат асортимент.

Автор: ejko   
Дата:   03-02-06 21:51

Аз си взех точно каквото ми трябваше за 70-80лв! А изискванията ми бяха много странни! Исках хем да е раница за фотоапарат и няколко обектива, хем да мога да слагам и учбници(6тото студентче момчето), а хем и да мога да местя защитното дъно с разделенията в голяма раница за Скейтборд... примерно....! И о чудо и такова нещо имало....:)
Така че остави теци неща с шиенето! Те ще ти го направят, но е по калпаво, а и няма да е толкова защитено! А колкото и да си внимателен, чантите и сами се лашкат...[smilie3]

Автор: penchev79   
Дата:   03-02-06 22:02

е не сте много прави, ръчната изработка е нещо прекрасно, за каквото и да става въпрос, стига да е правено от майстор

познавам едни хора, които може би биха могли да ти свършат работа - правили са много дисаги от кожа за рокери, за мотори, но мисля че и раница могат да ти направят, ако се интересуваш ще ти оставя телефона им

[shtrak]

Автор: ALBIREO   
Дата:   03-02-06 22:07

ejko - дай повече инфо за раницата.
Марка, модел, от къде си я купил... И аз търся раница. Взех си една чанта за 80 лева и ся ме е яд малко (даже много) и ако намеря раница тия дни ще я пусна в базара да се продава тая фото-чанта :).
Чантата е Lowerpro Nova 3 или нещо такова, мързи ме да поглеждам в момента...

Автор: Ted_74   
Дата:   03-02-06 22:19

Някой има ли впечатления от Trekker LowePro за лаптоп и апарат?

Някакъв аналог на подобно нещо?

https://photo-forum.net/static/forum/2006-02/rjip4899.JPG
http://www.digital-flash.com/catalog/images/CompuTrekAW_1.jpg

Публикацията е редактирана (03-02-06 22:23)

Автор: ejko   
Дата:   03-02-06 22:29

ами моита е Lowepro Orion Trekker! Ама по стария модел, че ножия не6то много грозен ми се видя, а е и по скъп! И не събира супер много! Ако имаш 2 СЛР тела ще ти е малък, но аз съм с 350д, един китов, един 50мм и един Флектогон 35мм! И ми е празна чантата има за о6те един 17-40 примерно и за светкавица! Взех я от бизнес парка, че беше последна, а и само там намерих стария жариант

Автор: ROS   
Дата:   03-02-06 22:34

Според мен трябва да я видиш на живо за да прецениш най-добре в Фотолан до НДК я имаха в наличност ако си от Софоя:http://www.fotolan.info/

Дата:   03-02-06 22:35

Аз имам Lowepro ProTrekker. Много е добра няма спор! Не мисля обаче че е перфектна. Самата раница тежи повече от 5 кг. Като прибавя статива, главата, и целия кит, работата отива към 30-тина кг. В нея няма място за лични вещи и ако искам да си взема, трябва да нося допълнителен багаж. Още: раницата е с вътрешна рамка и през лятото, като напече, не е особено приятно. Търся отдавна, но за сега не съм виждал подходяща за фотографски цели, раница с външна рамка. Търся майстор, а не аматьор, който да може да направи точно това което искам, от материалите от които искам! и да го направи добре! За всички които търсят по-традиционни, hubawi фото-раници: вижте Kinesis! За тези които се интересуват от Lowepro ProTrekker: много пари в България. Аз я взех от Щатите! Много е добра, много е тежка, ще побере лаптоп. Не пускат с нея в самолет - голяма е! Има джоб в който да скриеш коланите! Става трудно! Има покривало за дъжд. Трудно се борви с него. Абе има какво да се желае!

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   03-02-06 22:43

Фоточанта/раница/...
имам различни...но никоя не е по изискванията ми.
Спасението е в личното проектиране според конкретната техника, стил и работа...и изработка от някои маистор[smilie5]
Някога ще направя така [smilie3]

Дори за последния си апарат Sony R1, от два месеца го имам ---сменям два вида чанти за него, и пак не съм доволен.
Първата взех от уномат, втората от сони.
Оперативност - бързо и удобно вадене и прибиране..не само на апарата а и принадлежности - не ми харесва.

Оперативност - това пък е най-големия кусур на всички модели фотораници.[smilie2] (освен, че ти заемат мястото на гърба..дето носиш обикновено друга раница)[smilie3]

Това дето ми харесва на мен е:
- да може да се влачи, тегли.
- да може да се носи удобно на рамо и гръб.
- да може да ме опасва дъговидно, и да се окопчава и за кръста.
- да може да се отваря посекционно и оперативно, само от мене.[smilie3]
- да могат секциите да се събират - разделят.
- да пиука на отваряне, да има вградено радио и МП3, компас и температурен датчик..защо не и GPS., отделни преградки външни за филтри, бумаги, карти, документи..халки и карабинки за стативи, чадъри, отражатели.
и още..и още [smilie5] [smilie7]

Дата:   03-02-06 22:44

бре adonchev - 10x - > това много 5 кг само раница - да няма нещо прахчета с кока [smilie11]

Някой да предложи нещо друго, което се намира в БГ?

Дата:   03-02-06 22:50

Ми дайте да се съберем и някой шивач да поеме задачата.

Аз като Mobby Dicк - но искам преграда за лаптоп.

Може ли да направим такова нещо?

Аз 180 лв. за 5 кг. раница без багаж няма да дам.....

Публикацията е редактирана (03-02-06 22:51)

Дата:   03-02-06 22:54

Ted_74 за Lowepro ProTrekker прибави 600 или беше 700 и ще си близо до цената на ProFo! Аз чя взех за $86 + $30 доставка!

Автор: cooler   
Дата:   04-02-06 06:22

Аз познавам хората, които могат да шият такива неща. Спрете се на модел и ще говорим с тях. Много са навити за такава работа. Сега подготвят мостра на една, която не е точно фото модел, но е отправна точка за ниво на изпълнение.

Автор: zoomaniak   
Дата:   04-02-06 08:55

Абе секи уважаващ себе си моден моделиер или шивач-шивачка която е над средното ниво и не прави само трапоски. Може да ушие такъв модел - може да ви насочи към магазин за качествен плат и т н....

Аз съм намислил да ходя при такава - модно ателие един вид. Ще излезе даже много ефтино - щото си плащам само за труда...

Като стане ще пусна тема...с координати на ателието [smilie24]

Дата:   04-02-06 09:39

Zoo има си особености, не е толкова проста работа. Като гледам по ProTrekker-а колко хардуер има ... Такива материали не се намират под път и над път, трябва този който шие да си има вече установени канали на доставка на материалите. Аз мога да внеса например плата (Cordura Nylon), но не е само той. Жена ми е отлична шивачка, но и трябва специална машина за да шие такъв плат ... Чувал съм че има такъв човек в България, само трябва да го открием!

Автор: yovko   
Дата:   04-02-06 09:53

Аз имам CompuTrekker AW на LowePro от 4-5 месеца. Изключително доволен съм, чантата е здрава, добре измислена и относително удобна.

Илюзия е обаче, че ако си купиш раница няма да ти трябва по-малка чанта. Не винаги ти са нужни 5 обектива и лаптоп с теб. Така, че отделно от раницата една по-малка като Nowa 30 не е излишна.

Недостатъка на раницата, наблъскана с оптика и лаптоп е, че тежи доста. А аз дори имам доста лек и тънък лаптоп. Нося ги всеки ден на гърба си, но не е като за всеки... Тежи си...

Неудобство на раницата е по-трудното вадене на апарата - сваляш от гърба си, ровиш за тялото, понякога и за друг обектив... и можеш да изпуснеш момента. Ако няма причина да си носиш лаптоп непрекъснато като мен (аз работя с него) бих ползвал чанта, а не раница. Раницата е за фото-поход. За подобна раница лаптопа е опцията - т.е. захранването му трябва да се смуши някъде между оптиките. Отделението е тясно - не за всички лаптопи става.

Перфектното решение е раница + една по-малка и една средна чанта. Раницата не замества чантата - в никакъв случай...

Автор: milenmarinov   
Дата:   04-02-06 09:53

Автор: ROS
Дата: 03-02-06 22:34

Според мен трябва да я видиш на живо за да прецениш най-добре в Фотолан до НДК я имаха в наличност ако си от Софоя:http://www.fotolan.info/

ZA.........!!!!!!
[smilie24] [smilie24] [smilie24]
[beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: zoomaniak   
Дата:   04-02-06 09:55

иначе аз съм си на фоточанта - по ме кефи от раница. ама зависи - трябва да я имам и раницата че на дълги пътувания чантата ми пречи...един вид като не снимам....но тя трябва да е с мен [smilie24] а иначе тежи си да [smilie5]

Дата:   04-02-06 10:06

Аз за само по чукарите ходя да снимам, а и камерата ми не е за снимане от ръка! Само от статив!

Автор: ALBIREO   
Дата:   04-02-06 11:00

Някой може ли да даде информация за следното:
- всички материали, които са необходими за една качествена раница - име, марка, модел на всеки плат, тъкан, джаджа, които ще трябва да се използват
- от къде могат да се купят
- приблизително количество за даден размер раница (брой джобове)
- приблизителна цена на всяка съставна част

Автор: cooler   
Дата:   04-02-06 12:14

Adonchev, аз имам предвид че те се занимават с шиенето точно на такива работи. Единият беше доста години крояч в Леда и сега купиха една от немските машини от там ( от някакъв търг )дето може да шие дори и кожа и преса за слагане на капси и си оборудваха и кроячна. Аз преди години го бях помолил да ми ушие един специализиран спортен сак и ми го направи 1:1. Ама абсолютно. Ценното е че може извади кройката с всичките и пинизи и сглобки и като я репродуцира да стане чанта, а не говно. Истина е че те отделят много време в издирване на материали. Те са ключовата фаза. А за такава фотораница има и разни плънки, дето са по-терсене за намиране, но не и неоткриваеми. Както и да е. Помислете. За мен те са един отличен вариант и рано или късно ще ги ангажирам да ми направят точно такава раница.

Автор: pepi   
Дата:   04-02-06 12:36

"Ташев" правят раници-http://www.tashev.bg/zafirmatabg.htm
Не знам дали става по поръчка,но предполагам зависи от $$$

първа  назад  1     всички  напред  последна