Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Избор между Samsung V4000, Samsung V5 и Canon A80
Автор: Феникс   
Дата:   01-07-04 22:51

Моля ви помогнете със съвет. Не мога и не мога да избера между трите апарата. Ще ви бъда много благодарен ако споделите мнения и препоръки. Почти нищо не знам за новите модели на Самсунг V4000 и V5, а за Канон А80 чета само суперлативи. Финансовата част не е определяща, това че Канона е най-скъп няма значение в случая.

На кой от трите апарата бихте заложили?

Предварително благодаря от сърце!
Д.Додов

Отговори на това съобщение
 Re: Избор между Samsung V4000, Samsung V5 и Canon A80
Автор: boni   
Дата:   01-07-04 23:09

ako finansowata chast ne ti e ot znachenie - Canon A80. Osnovnoto mu predimstvo e vartiashtia se displei.
Samsung V4000 e sashto mnogo dobar aparat. Izpolzva sashtata Sony 1/1.8" 4mp matrica kato A80 i e dosta po-ewtin.

Автор: dddiko   
Дата:   01-07-04 23:13

abe, kakvo stana s samsung V40 i V50?
nali 6tqha da idwat?ima gi nawsqkade ...

Дата:   01-07-04 23:19

V50 idva drugata sedmica. V40 za sega ne.

Автор: dddiko   
Дата:   01-07-04 23:23

http://www.samsungcamerausa.com/camera/products/products_view.asp?material_id=120565&material_type=digital&material_subtype=dsc&old=0

http://www.image-acquire.com/samsung/samsung_digimax_v40/samsung_digimax_v40.html

Автор: Viper   
Дата:   02-07-04 01:02

A80[smilie24]

Автор: humandreamS   
Дата:   02-07-04 10:11

a80[smilie24] , сравнявах го доста време с много други модели. Отлично съотношение качество/цена,а и канона си е канон. От месец вече го имам и снимам с него. Чудесни снимки и възможности. Разбира се от към настройки и опции има какво още да се желае, но за подобна цена... По-добър избор за тази цена е Canon G2, no ne se namira v Bulgaria.
Все пак избора си е твой. Успех!
Може да посетиш и този сайт и да прочетеш повече за всеки от избраните от теб модели-предимства,недостатъци и да видиш снимки и клипове правени с тях.

Автор: plam   
Дата:   02-07-04 10:14

Canon A80

Автор: inmitev   
Дата:   02-07-04 10:23

Другите модели не съм ги пипал, но А80 е страхотна машинка!
Всички снимки в профила ми след 16.04.2004 са правени с него. Можеш да хвърлиш един поглед, ако имаш желание.

Автор: unguzov   
Дата:   02-07-04 10:34

Canon A80 е страхотен апарат! Аз го взех преди няма и месец и съм много доволен. Като свикнеш с въртящия се дисплей после ще се чудиш как се снима с друг [shtrak] Качеството на снимките (включително извадени в лаборатория на хартия) е невероятно[smilie24]

Автор: v1   
Дата:   02-07-04 11:06

Съвет не се наемам да дам, но мога да ти кажа като собственик на А80 отскоро впечатленията си от него.

БАТЕРИИТЕ- много е икономичен! С едни GP2300 в зависимост от условията ми изкарва до 350-400 снимки, с включен дисплей, умерено използване на светкавицата, разглеждане на снимки, абе с една дума снимаш без да се притесняваш кога ще свършат.

Ако си снимаш главно семейството като мен, и на една сесия щракаш по 50 снимки, примерно през 3 дни, с едно зареждане ще изкараш към един месец! Ако си купиш 2 комплекта батерии пък, изобщо забравяш за проблема "захранване"...

ОБЕКТИВА- напълно достатъчен за повечето ситуации, но все пак е обектив на компактна камера, т.е. при недостатъчно светлина се изправяш пред компромиси - или да вдигаш ISO-то (води до шум), или да снимаш с по-малка скорост (води до нерязка снимка), или да ползваш статив или друга поставка, или пък да ползваш светкавица. На практика - вечер много лесно се стига до бленда 2.8, и до необходимост от скорости повече от 1/50... Така че не очаквай чудеса, но това важи за всички камери от тоя сорт...

ЦВЕТОПРЕДАВАНЕ- отлично е. Но трябва да внимаваш за баланса на бялото. В помещение с обикновени крушки автоматиката се дъни, трябва ръчно да укажеш че крушките са такива. Много е удобен и ръчния баланс на бялото, ако наоколо имаш лист хартия или нещо бяло. Има и функции "наситени цветове" и "ненаситени цветове", но това само ако не ползваш Photoshop.

СВЕТКАВИЦАТА- много е добра. В светло помещение спокойно хваща до 5 м. Понякога автоматиката леко преекпонира или недоекпспонира, но при ръчен режим можеш да й регулираш мощността (но само на 3 стъпки).

ВЪРТЯЩИЯТ СЕ ДИСПЛЕЙ- МНОГО ГОЛЯМО ПРЕДИМСТВО!!! Трябва обаче да го използваш, за да го оцениш.

Първо - най-големия източник на топлина се отдалечава от чувствителната на топлина ССД матрица (много по-ниско ниво на шум!).

Второ - можеш да правиш снимки страшно удобно (ако снимаш дете няма нужда да клякаш на нивото на очите му; ако искаш да снимаш от горна гледна точка просто вдигаш апарата; можеш да снимаш автопортрети; можеш да снимаш незабелязано настрани или дори назад!; при макро снимки пък е незаменим, иначе трябва да лягаш в тревата ако искаш да хванеш някоя пеперуда на фона на небето...).

И трето - не по-малко важно - когато не ползваш апарата дисплея е добре защитен от повреждане!

Недостатъци има - малко точки (67000), малък размер (1.5 инча). Не е голям проблем, ако нямаш големи проблеми със зрението. На слънце се вижда горе-долу добре, но ако има проблем, винаги можеш да го мръднеш така че слънцето да не пречи :)))))

ФУНКЦИИ НА АПАРАТА и УДОБСТВА- органите за управление са много удобни и логични (поне за мен), апарата може да се управлява само с 2 пръста, параметрите на снимката се променят бързо и удобно! Почти е изключено по невнимание да изтриеш снимка. С две думи, нямам забележки. Екстри като ръчно управление, сума режими за снимане (от пълен автомат до пълно ръчно управление), запаметяване на потребителски настройки пък пасват и на неопитен любител, и на сериозно заинтересован ентусиаст.

МАТРИЦАТА- не искам да го сравнявам с други, но 4 МП на този размер матрица определено дават чиста картина. При ISO 50 шум на практика няма, на 100 трудно се забелязва, дори на 200 понякога е приемлив. На 400 личи здраво. Но като минеш снимката през NeatImage, тия проблеми в повечето случаи не са важни.

Накратко- това е идеален апарат за хора, които не просто искат да щракнат и да отидат до фотото, а искат да си поиграят с настройки, да експериментират, да се учат и да овладяват фотографията.

Доста се разпрострях, надявам се да съм ти бил полезен!

Публикацията е редактирана (02-07-04 12:26)

Автор: inmitev   
Дата:   02-07-04 11:16

v1: [smilie24] [smilie24] [smilie24]
По-добро и обстойно изказване не бих могъл да напиша, въпреки че и моята машинка е такава!

Автор: plam   
Дата:   02-07-04 11:23

разгледай снимки
http://www.pbase.com/cameras/canon/powershot_a80

Дата:   02-07-04 11:26

inmitev, правя си труда да пиша, щото аз като си избирах ми беше много трудно - в бг нета трудно се намираше някой да сподели обстойно и от практическа гледна точка впечатленията си за А80.

Затова Феникса да пита ако иска нещо допълнително, с радост ще отговоря.[smile]

Публикацията е редактирана (02-07-04 11:28)

Дата:   02-07-04 12:34

(изтрито - пренесох го в отделна тема)

Публикацията е редактирана (02-07-04 12:45)

Автор: Феникс   
Дата:   02-07-04 13:08

Много благодаря за изчерпателните отговори и съвети!! Значи най-вероятно ще е Канон А80, макар че като гледам новата "звезда" на Самсунг V50 май ще се окаже по-добър избор... По принцип Канон А-сериите ми харесват, но си мисля, че шума е малко повече от приемливото и снимките са някак по-меки като фокус.
Кога се очаква това чудо Samsung V50 в България? 2 инчов въртящ дисплей, USB 2.0, пълни ръчни настройки, добра матрица, сериозна работа поне на книга!

Автор: Stanley   
Дата:   02-07-04 13:28

За А80 не знам, но новият Samsung V50 наистина изглежда страхотна оферта, поне на хартия. Ето му упътването и спецификациите ТУК /English/.

Автор: nk   
Дата:   02-07-04 13:59

тия хора никога ли няма да открият хистограмата...[smilie9] [smilie9] [smilie9]
за SAMSUNG говоря...

Дата:   02-07-04 15:52

Феникс, приятелю, не се хвърляй да бъдеш първи клиент на нов модел фотоапарат! Изчакай, гледай реални снимки, направени от най-различни хора, в най-различни условия, искай някой реално притежаващ този модел да сподели впечатленията си как се държи машинката на практика. Ако четеш "приятелски" ревюта, продукта е супер отсекъде.

Матрицата на V50 е същата като размер на А80, но има 1 милион пиксела повече - как мислиш, коя ще шуми повече?

За мекия фокус и шума категорично не съм съгласен - зависи как е снимано и как е обработвано. Моя снима достатъчно рязко за тоя обектив и не шуми. А и снимките от тия компактни камери задължително трябва да се шарпнат, свързано е с технологията на получаване на изображението върху матрицата май.

Не ти правя реклама на Канон, нито имам нещо против Самсунг. Просто съвети, а иначе ти си решаваш [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   02-07-04 18:33

Ъъъ... само да кажа за матрицата.
При еднакви по големина матрици, както е при Канон А80 и Самсунг V50 (и двете са 1/1.8'), при положение, че матрицата на Самсунг има 1 милион пиксела В ПОВЕЧЕ, то тя ще шуми значително ПО-МАЛКО от тази на Канона.
Иначе казано, по моите скромни изчисления А80 на теория би трябвало да е по-шумен от V50.

Не знам v1 как ги смяташ нещата, но ми се струва че си далеч неправ.

Дата:   02-07-04 18:43

Stanly,ti govorish malko na izust :))
Ako na edin i sasht razmer CCD slojish poveche pikseli,tova znachi che im namaliavash razmera i ot tam CCD-to stava baia po-shumno.
Poneje sym gi probval mnogo Samsungite i sam snimal s V5 i s V4 iskam da vi kaja savsem otgovorno. Nai-dobria Samsung beshe i si ostava V4/V4000.
Vervaite mi.

Дата:   02-07-04 20:21

Ами значи пак съм объркал нещо.. аман бе братче...Уж чета тука, гледам - ама нищо не гледам, явно блея [smilie2]
Boni, кое би препоръчал тогава между Канон А80 и Самсунг V4000?

Автор: Eeyore   
Дата:   02-07-04 20:37

От вчера съм собственик на v.4000, и първите ми впечатления са отлични! Благодаря на Boni за съвета!

Re:
Автор: ognyan   
Дата:   02-07-04 20:41

Boni shte slushate.Toi dava dobri suveti i puska strahotni oferti[beer]

Автор: zar   
Дата:   02-07-04 20:58

Бони,
кое му е толкова злето на в5?
сериозно питам, щото ако взимам дигиталка няма да дам много пари... чудя се между в40 и в50... все пак в50 има ръчни настройки на бялото, това не е малък плюс за мен...

а иначе разликата в цената им е 10-20 евро...

Публикацията е редактирана (02-07-04 21:08)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна