Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 UPLOAD
Автор: ValentinRussanov   
Дата:   24-11-03 15:20

Ei tuk zapo4nahme edna tema za ka4vaneto na snimkite https://photo-forum.net/i/4642&ORDER=date&CATEGORY_ID=4

Отговори на това съобщение
 Re: UPLOAD
Автор: J0R0   
Дата:   24-11-03 15:38

Какво да мислим?
И аз съм се сблъсквал с този проблем - като има повече детайли в снимката и 100 КВ са недостатъчни за 700 пиксела, но тогава намалявам снимката и и слагам рамка до 700.
Правилата важат за всички.
А трябва да мислим и за тези, които са на dial up.
И те искат да гледат снимки.
А как се отварят по-големи файлове от 100 КВ през dial up?

Автор: sas   
Дата:   24-11-03 16:49

Аз лично съм против това предложение!
Защо?
Защото в момента сайта има няколко хиляди презареждания на ден. Значи ако качим с 50% по-голяма снимка и приемем, че средно ще я видят днес 1000 пъти X +50К всеки път, е 50 мегабайта трафик. В момента сайта прави ежедневно 1 гигабайт трафик. 50 мегабайта за всяка една снимка на всеки един ден имат значение. Ако качените снимки не са 1 ами са повече от една смятайте сами.

Казвате "снимки като тази", коя е "тази" критерий няма. Значи на едни снимките ще могат да са над 100К а на други не. Не може така, защото някой с право ще каже "Така значи, кучета и котки може, прасета не може"
А това значи, че прага за всички снимки ще стане 150К и тогава повярвайте ми няма да има такъв , който да не ги ползва.
А кой ще ви види тея 150 KB снимки бе хора?

Моето мнение за момента е такова.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   25-11-03 11:10

JORO, Sas..доста преекспонирано се изказвате.
Аз и през dual-up всеки ден гледам и снимки над 100 к. без особени затруднения.Sas - толкова ли отваряния има ВСЯКА снимка? а и тук говорим за изключения, а какво пречи един надпис: "Снимката може да бъде 150к. ако..1.2..иначе по преценка на администратора - в кофата?". Въпроса касае наистина малка част от снимките и не е от особена важност, но пък има неща, които не е възможно да бъдат показани добре, и незаслужено да събират коментари от рода на "кофти е качеството".
Как е решен въпроса насам-натам:
1. club.foto.ru - снимките са до 300 к. но повечето качват голям размер по изключение /такива изключения/, просто по-малкия размер се отваря от повече потребители, това го знаят всички, а и е удобно за тези, които си пазят по този начин снимките от кражба.
2. photoforum.ru - снимките са до 120 к.Презентиране в пълен размер, с вариант "бързо презентиране" или "на поставения от фотографа фон".
3. photosight.ru - снимките на обикновените потребители са до 100 к. На взелите прозвище "профи" - до 120 к., на взелите прозвище "гуру" - до 150 к. /може и да бъркам малко/.Рядко имащите право се възползват от по-големия брои пиксели, по горните причини. с вариант "бързо презентиране" или "на сив фон".
4. photographer.ru - всички снимки са до 100 к, без реверанс +1 к.
5. photo.net - всички снимки са до 100 к. с реверанс +1к. При презентиране се представят в 3 възможни размера,/по избор на потребителя/ като и най-големия възможен не ги показва в големината от 100 к.

Дата:   25-11-03 11:31

Мисля, че Сашо го каза много ясно, но нека и аз да го повторя.
Ние не правим разделение на хората на категории, както и на снимките им.
Не може за едни да важат правилата - за други да не важат.
Ако пуснем всички снимки до 150 КВ, дневният трафик, който сега е 1 ГБ ще стане 1.5 ГБ, което от своя страна ще наруши споразумението ни с дир.бг за месечния трафик.

Автор: nikonf100   
Дата:   26-11-03 13:34

голям праз като имаш само 100к от това че имаш щанс за по-голяма снимка не значи ще някой ще ти обърне повече внимание
освен това колко хора имат над 15 инчов монитор а?[smilie22]

Дата:   26-11-03 16:42

Никоне, не четеш внимателно..тука идеше ред за съвсем друго, иначе 100 к. си е най-масовата и желателна снимка като съотношение качество/dowload, и никои разумен фотограф не би ги надхвърлял в повечето случаи, и когато му е разрешено дори, това казвах, но има и изключения, и с тях са намерили начин да се съобразят и да оптимизират качеството, доста сайтове, както и последния, дето днес коментираме. Има снимки, които не биха стояли никак в 100 к. и на 15 инчов монитор.

Дата:   26-11-03 17:18

Това важи със същата сила и за изложбите.
Има снимки, които хич не стоят на 20х30, а биха стояли много по-добре на 30х45 или 50х70.
Обаче не искаме да правим изключения.
Почне ли се с изключенията, бъдете сигурни, че недоволните ще са много повече от доволните.

Дата:   26-11-03 17:43

Да, може да си прав, но не е зле да ги обсъждаме тия работи, конструктивно е. А изключенията предлагах не за изключителни хора или изключителни снимки, а за специфични снимки, дето иначе не стават. ОК, решено. То вярно, че иначе доста ще го разберат криво, като гледам дискусиите.
А защо и не намалите дългата страна на снимките до 700 пиксела. Често съм преуплоудвал снимки, които съм пропуснал да оразмеря и са се точили като плакати през екрана. Има доста други снимки, които авторите не са оразмерили...защо трябва да губят така?

първа  назад  1     всички  напред  последна