Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Покупка на Панасоник ФЗ 30
Автор: ksuhorukov   
Дата:   20-12-05 11:23

Здравейте всички. Любител фотограф съм. Начинаещ. Всъщност едва ли мога да бъра друг на скромната си възраст от 22 години. Фотографията винаги ми е била хоби и любимо занимание. Още преди навлизането на цифровите фотоапарати имам добри попадения. От близо година имам еднин цифров щрак, Фотосмърт. (НР М307 - 3.2Мр, 3х..) Независимо, че е нисък клас имам много добри кадри, които по-нататък ще пусна в профила. Искам обаче и нещо повече...
От съвсем скоро съм във Вашия форум и много подробно изчетох ревютата и мненията за този Панасоник. Бих искал обаче един съвет: Струва ли си да дам 1200лв сега или да събирам повече пари и да взема DSLR. Имайте предвид, че нямам намерение да ставам професионален фотограф, но имам намерение да правя професионалноизглеждащи снимки. Варианта 350D за 2000 лв. + още хиляди евро за обективи също отпада, защото просто немога да си го позволя на този етап. Мисля че този апарат може да ми свърши добра работа, като първи професионален. Казвам това, защото поне според повечето негови притежатели това е едно малко чудо. В ревютата по чуждите сайтове също срещам хубави неща за него. Искам обаче хора, които имат този фотоапарат да споделят съвсем честно недостатъците, които аз (непрофесионален фотограф) мога да усетя. Снимам основно пейзажи, животни и портретни снимки. Предварително благодаря на всеки един от Вас за вниманието.

Отговори на това съобщение
 Re: Покупка на Панасоник ФЗ 30
Автор: Георги   
Дата:   20-12-05 11:27

за това което търсиш мисля че фз30 е един доста добър вариант. струва са паричките и това, което ще ти даде.

пък дай боже след година-две да ти отеснее. тогава просто ще знаеш и сам отговора какво повече би ти дал дслр и трябва ли ти наистина дслр.

успех [smilie24] [smilie24]

Автор: ejko   
Дата:   20-12-05 11:36

ами портретните снимки малко по-трудно ще станат с него, но за другите неща ще е пушка...

Автор: Георги   
Дата:   20-12-05 11:39

защо да не станат?

хубавия дефокус ще си го прави на 120-150мм на 2.8 не виждам проблем в това да са убаво дефокусирани. ако имаш предвид това.

Автор: tofo   
Дата:   20-12-05 11:51

Що не си вземеш лентичка?

Дата:   20-12-05 11:56

Тофо, мисля че времето на лентичките отдавна отмина. Снимаш, след това разбираш, че нищо не си снимал, ленти, проявяване, изобщо сложна работа. Никаква възможност за ретуш с Фотошоп. Не е за мен вече. Знам, че има чудесни евтини Канони на лента за по 300-400 лв, но..мерси. Минах го този момент...спомням си с една чудесна руска Смена. Скоро ще кача няколко снимки да се запознаете с творчеството на нов съфорумец [smilie8]

за ретуша...
Автор: artmika   
Дата:   20-12-05 12:14

само за него не си прав.....може
за другото - да!

Автор: beliot   
Дата:   20-12-05 12:23

Аз бих те посъветвал да си вземеш един 300д + едно обективче 28-105 примерно.
Втора ръка това е около 1300лв., почти колкото панасоника.За сметка на това получаваш всички предимства на ДСЛР-голяма матрица, по-малко шум, сменяема оптика и т.н. Пък като се увлечеш (което ще стане рано или късно)винаги можеш да си купиш хубави обективи според нуждите ти.
Каквото и да решиш-успех и много хубави фотки[beer]

Дата:   20-12-05 13:34

Георги имам предвид, че винаги най-добрите естествени светлинни условия, по мое виждане са се падали неподходящи за апаратче с повечко шум на високото ИСО! Мисълта ми е че и ти и аз не бихме си сменяли единия Олито, другия фуджито ако нямахме нужда от по високо исо и по светло обективче.... Но иначе нищо лошо не искам да кажа за Панасоника.... Просто твърдо обективче не може да се сложи:)))

Автор: pmartinov   
Дата:   20-12-05 13:38

Напълно поддържам мнението на Георги [smilie24]

Вземи първо ФЗ 30

Поснимай с него !

Има добър оптически стабилизатор който ще ти е винаги от голяма полза [smilie24]

И последния модел професионален апарат да имаш той не може да снима сам.

След като понатрупаш опит ще имаш пълна и точна представа от какво точно имаш нужда .

Успех ! ! !

за портрети е прекрасен[smilie24]

Дата:   20-12-05 13:44

Сигурно сте прави..., но не казвайте че като поснима и тогава друго, защото това не е много рентабилна система за покупка на стоки! Аз си изпатих мъничко, от попупко-продайбата, но само малко, защото мога да купувам от 6татите и да продам тук! Но принципно май сте прави, защото ако си купих направо ДСЛР и няма да знаеш с какви обективи обичаш да снимаш дълги или не.... а ако знаеш това мисля, че доста пари би си спестил! Значи май Панасоника си е супер...., значи май много глупости наприказвах без смисъл.....[smilie25]

Автор: pmartinov   
Дата:   20-12-05 14:02

Ежко не се притеснявай !

Никой не се е родил научен !

Но всеки който е бил последователен и е издържал проверката на времето е стигнал далече в познанията си !

[beer] [shtrak]

Автор: Otvorenia   
Дата:   20-12-05 14:32

Слушаите pmartinov какво ви казва. Сменил е 4-5 Паналайки ама си има и Никон. Ако реши може и да ви прати портрет сниман с Lumix. А

Автор: CYPER   
Дата:   20-12-05 16:59

Ами то е всеизвестно кой е най-големият минус на FZ30-то - шумът при високо ISO и в тъмни условия.

Аз се правям със светкавица в затворени пространства и с по-дълга експозиция - а накрая един resize и нищо не си личи [smilie18]

Няма билборди да правя я [ezik] [beer] [shtrak]

Автор: apollo   
Дата:   20-12-05 19:15

Да така е по лошата динамика и невъзможността да се сменят обективи всъщност са минусите. Но ти ще снимаш основно през деня, 80 аса и стабилизатор няма да имаш проблеми. Обектива е достатъчно дълъг и само ще те изкефи с потенциала си. При дневни снимки проблем е ако снимащ при условия на висок контраст/наличие на твърде светли и тъмни области в рамките на кадъра/, тогава апаратът шуми в сенките дори и на 80 аса. Такива снимки ги прави задължително на RAW и впоследствие PS и няма да имаш проблеми! Бях предсъщия избор но и на мен 2000лв. за Цанона със смотания китов ми бяха много... Рано или късно ще си взема дизелче ама си мечтая за 20D. Вече от личен опит зная че апаратът трябва не само да може много но и да е със здрава конструкция!!! Взимай смело FZ30 дори след време да минеш по нагоре едва ли ще искаш да го продадеш, защото такава универсалност друг фотоапарат не може да ти даде:)

Дата:   21-12-05 08:43

Искрено благодаря на всички за мненията. Наистина полезни са. Всички упреци към Панасоника вероятно ще ви се сторят смешни пред тези, които трябва да изтъкнем за сегашния ми фотоапарат НР 307М. Въпреки всичко, обещавам утре да кача мои снимки в профила за да се запознаете с моето "творчество". Наистина тези, които ме насочват към ДСЛР имат право, но за момента единствено финансовата страна на нещата ме спира. За мен е излишно да влагам толкова много пари, при условие, че по никакъв начин с тази техника немога да ги избия и то просто защото не съм фотограф. Занимавам се с дизайн, вътрешно оформление и триизмерни визуализации. Затова и мисля да взема нещо професионално без особени възможности за разширения (конверторите си ги броя като огромен плюс междудругото). Пък един ден...знае ли човек. Да сме живи и здрави...

Автор: unk_expert   
Дата:   21-12-05 12:14

ksuhorukov!
Пусни ми един e-mail на unk_expert@yahoo.com
Мога да ти предложа нещо!

Автор: deyo   
Дата:   21-12-05 13:04

Като гледам вървиш точно по моя път, и на мен предния ми апарат беше НР 407М (почти същия като твоя, само че с 4мп), а сега съм с Пана. Много съм доволен. Шума се чисти лесно с подходящ софтуер, но този апарат е наистина универсален, и няма нищо общо с НР-то. [smilie25]
welcome to the club! [beer]

Автор: asahi   
Дата:   21-12-05 19:41

Чисти се само донякъде. В ДСЛР просто го няма на 400 ИСО. Че и нагоре е малко.

Автор: royal   
Дата:   21-12-05 21:50

fz30 ... e просто nai dobroto

Автор: Nastko   
Дата:   22-12-05 00:30

Здрасти :)
Мисля,че за снимане на животни паната е чудесен за напредващ любител.Е,фокуса не е мега бърз,но за половин час в парка знаеш ли колко подскачащи птички снимах.Големия обектив е прекрасен.Никак не смятам скоро да го сменям този апарат и мисля че може да достави много дълго време забавления.Иначе всичко е много относително-до скоро снимах с едно мъничко сони на 1,2-2 МП и пак съм продавал снимки за публикуване,а днес такива снимки си извадих на хартия,че за миг ми мина безумната мисъл дали и с паналайката ще стават толкова хубави снимки [smilie18]
Ама ще ще [smilie18] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна