Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 един превод за размисъл...
Автор: gorbi   
Дата:   10-12-05 21:56

Снимаю всю жизнь: Смена 8М, Зенит Е, Олимпус,куча мелких цифровиков, Canon EOS 20D ( подарили на день рожд.) Недавно купила Leica MP.(прощайте деньги на ремонт!) Первая же пленка - я в восторге ! Так красиво я давно на снимала! Даже тестовые снимки города, быта ( шедевр!) А небо! Оно живое!!! Ура Картье Брессону ! Люди! Продавайте все и покупайте Лейку! Все остальное - промежуточно! В цифре разочаровалась окончательно! Плоско, мерзко. Фотошоп - иллюзия, обман ( еще недавно я проводила все ночи с ним. Пусть на дальномерку неудобно, непривычно снимать, но... результат ! Кто это не понял, поймет позже, я к этому пришла спустя много лет.

Снимам цял живот: Смяна 8М, Зенит Е, Олимпус.... куп сапунерки, Канон 20Д (подариха ми го за рожденния ден) Неотдавна си купих Leica MP. (сбогом пари за ремонти!) Още от първата лента - и съм във възторг! Толкова красиво отдавна не съм снимала! Даже тестовите сними на града, на бита - шедьоври! А небето! То оживява!!! Ура за Картие Бресон! Хора! Продавайте всичко и купувайте Лайка ! Всичко друго е междинно! От цифровите апарати се разочаровах окончателно! Плоско, мерзко. Фотошопът е илюзия, лъжа (неотдавна прекарвах цели нощи с него). Нека с телеметричния апарат да е неудобно и непревично да се снима, но... резултатът ! Който не е рабрал за това, ще разбере по-късно, аз дойдох до този извод след толкова много години.

Ето и няколко снимки с въпросната Лайка от въпросната възторжена почитателка.........:

https://photo-forum.net/static/forum/2005-12/veze7594.JPG
http://club.foto.ru/gallery/images/preview/445669.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2005-12/okck1369.JPG
http://club.foto.ru/gallery/images/preview/432076.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2005-12/nyob1690.JPG
http://club.foto.ru/gallery/images/preview/429768.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2005-12/lzew2121.JPG
http://club.foto.ru/gallery/images/photo/428492.jpg

Текстът е от форума на club.foto.ru, а снимките от профила на автора на текста.....

Отговори на това съобщение
 Re: един превод за размисъл...
Автор: holden   
Дата:   10-12-05 21:57

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: royal   
Дата:   10-12-05 22:03

lek polyh na snobizym ... spored men [smilie7]

Автор: volokin   
Дата:   10-12-05 22:04

хахаха, има нещо такова, "сбогом пари за ремонти" то няма какво да му се ремонтира, особено на това МП, само желязо и някакъв диод за светломер [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] МП е за пуристи, а ла Бресон...А будистите казвали: в простотата е гениалното ![smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] (макар че тази дума гений не е тяхна, ама перефразирах [smilie3]

Автор: Airborne   
Дата:   10-12-05 22:13

oоще една заблудена душа, която си мисли, че е разбрала посланието на бресон [smilie2]

Автор: pmartinov   
Дата:   10-12-05 22:13

И двата метода имат предимства и недостатъци.

Тези които познават само единия отричат другия.

Автор: dau   
Дата:   10-12-05 22:32

Да живей лайка! и дружбате м/у народите !!! [beer] [beer] [beer]

Автор: Marillion   
Дата:   10-12-05 22:34

Те пък едни снимки.....

Автор: eXile   
Дата:   10-12-05 22:43

Какво им е?[shtrak]

Автор: boni   
Дата:   10-12-05 22:44

Тая кака е минала покрай Бресон, има-няма на 100 светлинни години...
Бати пипва някаква патка Leica MP и почва да разсъждава за измити небета и т.н. и да се чувства все едно се е качила от Хюндай на Аустин Мартин и вече е Джеймз Бонд.[smilie23]

Автор: eXile   
Дата:   10-12-05 22:46

Даже тестовите сними на града, на бита - шедьоври!
Хм, да наречеш нещо свое шедьовър ми намирисва на некви сериозни психични разстройства...

Ама три пъти ура за лайката[smilie21]

Автор: royal   
Дата:   10-12-05 22:48

tui pismo 6te da e napisano ot nekoi piqna ruska blqduha ... kat po mlada sa i podarqvali Canon EOS 20D ..sega kat e minala v "B" grupa .. za rojden den samo laika ... sled godina dve .. zorki 4 ...toi pyk kvi snimki pravi ..imam edin s kasova belejka ot 1966 .. nema remont nema neiskam 6traka kat kala6nikov[smilie7]

Автор: navy   
Дата:   10-12-05 22:49

Тази явно не е могла да се оправи с 20Д-то [smilie18] [smilie18] [smilie18] RDFM [smilie5]

Автор: Marillion   
Дата:   10-12-05 22:54

Абе... аз винаги съм мислил, че снимката зависи само и единствено от фотографа. Не може да си супер мишка и да снимаш със сапунерка (като мен) и на другия ден да хванеш една лайка и да станеш фотограф :) Вярно е, че качествата на апарата са предимство - да, но предимство за този, за който го може :)

Айде ние да си пием бирите, хората да снимат с лайка, да се кланят на Картие Бресон и.... да въздишат :)

[beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: ecobo   
Дата:   10-12-05 23:01

Нямам нищо против Лайка, ама какво е особеното в тези снимки, дето не може да се направи с всеки друг хапарат. [smilie11]

Автор: джъмбо   
Дата:   10-12-05 23:07

водката не прощава никому било то и рускиня[smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Re: Евреин ли е Лайката?
Автор: юнга   
Дата:   11-12-05 00:32

Не се сърдете, но това, че вместо размисли са се получили повече старсти, ме накара да сравнявам лайката с евреите.
За какво иде реч?
Всички мразят евреите и за това се изтъкват много причини, но няма как да се отрече, че са умни и успешни и това е дълбоката причина. Казва се завист.
Подобна е и ситуацията с Лайката.
Всички са против Лайката, до момента в който се доберат до нея.
Колкото до снимките, не мога да коментирам, но съм убеден, че не Лайката прави верния избор на нещата съставляващи един кадър.
Както и не мога да се сетя за името на една жена велик фотограф, но това е личен пропуск.
Сигурно може да се напище много за удоволствието да снимаш с Лайка и за кчествата на Лайка,както и да се твърди противното.
Най-добре това ще сторят тези, които имат или са снимали с тази марка.
Аз за съжаление не съм от тях.

Автор: navy   
Дата:   11-12-05 00:58

Абе ти наред ли си [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Баси... евреите... [smilie23]
Боже Господи...

Автор: volokin   
Дата:   11-12-05 02:31

ха, таз кака никой не я разбра какво иска да каже, както и да е, то е до хората...аз ще се опитам да го кажа с две думи:
един апарат който на битака струва две евро, може да направи качествена снимка на камерка която струва днес 4-5 хилади евро, стига в апарата да е сложена правилната лента. Удоволствието при някой идва от броя на копчетата по камерата, при други от чувството, че правят фотография. Други, пък искат да имат, най-скъпият усилвател, най-комфортната кола, най-хубавото и модерно колело, най-скъпите баскетболни обувки, най-здравите дрехи за катерене по планините, най-непромокаемите, най-скъпата писалка, часовник който предсказва бъдещето и т.н и т.н.
НО, нито най-колата не ви прави по-добри шофьори, нито скъпите писалки не ни правят добри писатели, нито Марк 2 не ни прави Адамс, нито часовниците предсказващи времето ни дават повече време, нито....нито... Дамата каза само, че Лайка, колкото и проста камера да е, може да бъде много повече от кой да е съвременен компютър...Що казвам компютър: Ф100 има в тялото си; 20 MHz процесор, 16-Битов, 128 КБ РОМ + 4 MHz втори процесор 8-битова шина + 512 РАМ, демек само преди десет години това беше всъщност един добър домашен компютър,, тук са два процесора [smilie24] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
А Лайка, е една кутия за филма и един обектив, останалото.....е фотограф [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: gorbi   
Дата:   11-12-05 09:17

volokin: [smilie24]

Автор: zoomaniak   
Дата:   11-12-05 09:25

Волокиииииииииииииииииииииииииииииииин
аааааааааа
обичам те като пишеш така
отбрани хора ще те разберът
в шибаният съвременен свят цивилизацията ни преебва тотално

Волокин - пиши книги - проповядвай - има хора които да те чуят [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Евала горби за темата............неам думи........

[beer]

Автор: zoomaniak   
Дата:   11-12-05 09:34

"Негатива е сравним с партитурата на композитора, а копието - с нейното изпълнение...--Ансел Адамс--"

[smilie24] [beer] [shtrak] [thankyou]

Автор: Георги   
Дата:   11-12-05 10:01

volokin [smilie24] [smilie24]

единственото, което ме притеснява е че кадрите на каката са толкова далеч от шедьоврите, че ще прозвуча грозно ако ги категоризирам с една дума :)

колкото и да съм съгласен за лайка. може би не трябваше да показвате кадрите-шедьоври на лелката.... понеже но фобо джиесема ще ги направи не по лоши :)))

Автор: boni   
Дата:   11-12-05 10:07

Аз съм напълно съгласен с тебе Волокин, но тази кака въобще не казва това. Тази кака просто я е обзела еуфорията от това, че държи лайка в ръцете си. Както казах това е същото чувство което изпитва средностатистическия превъзбуден почитател на филмите на Бонд, сядайки от средностатистическия си голф, хюндай или там каквото е в Аустин Мартин ...
Тази кака и с лайка и с чайка и 1Дсмк2, все същите неща ще сътвори.

Автор: pepi   
Дата:   11-12-05 10:10

А пък на мен едно момиче ми каза:
-Зарежи снимките,помни!
И при това без да е виждала мои снимки:)

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна