Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какви са тези чудеса?
Автор: matasel   
Дата:   02-12-05 18:07

Някой може ли да ми каже какви са тези чудеса с многото дупки [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Какви са тези чудеса?
Автор: pmartinov   
Дата:   02-12-05 18:10

Хе-хе софт [smilie5]

Автор: azzymodo   
Дата:   02-12-05 18:12

tuj da ne e ne6to kat saksiika[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Дата:   02-12-05 18:14

Абе на Иванчо може да му заприлича и на грамофонна плоча, ама въпросът ми е сериозен, а това все пак е фотографско приспособление[smilie11]

Автор: hav   
Дата:   02-12-05 18:15

Демек в средата образа става жуст, а по края се размива и затъмнява.

Автор: explorer   
Дата:   02-12-05 18:25

Значи на времето имах такъв обектив за Мамията ми RB67 - 150мм беше, по средата се развинтва на две, и вътре се поставят тези мрежички - за софт фокус (при отворена бленда, в средата са с дупка и като затвориш блендата софт фокус ефекта изчезва). Така и никога не ги пробвах, защото "хардуерния" софт фокус има много недостатъци спрямо софтуерния.

Дата:   02-12-05 18:40

Благодаря, explorer. [beer]

Автор: adonchev   
Дата:   02-12-05 20:25

Това са софт филтри за Роденсток Имагеон. Според мнозина най-добрия софтфокусен обектив. За съжаление аз не споделям мнението на explorer че софтуерния софт ефект е по-добър от хардуерния. Софтфокусни обективи се използват главно в портретната фотография при която рядко търсиш голяма дълбочина на фокуса и заради това рядко затваряш блендата! Цената!

Автор: explorer   
Дата:   02-12-05 20:37

Има един много важен момент при софт фокус филтрите (били те стъклени или мрежички). Те са направени така, че се получава софт фокус при увеличение в голям размер, примерно А4. Ако такава снимка се намали цифрово на 600х800 примерно, вече не е с никакъв софт фокус, ами си е просто размазана и не на фокус. Поне при "силни" софт фокус филтри ефекта е точно такъв, пробвал съм го. Ето ти го и другото предимство на софтуерното софтване - можеш да контролираш силата на софт фокуса, и дори разпределението му по кадъра - някъде повече, някъде по-малко.

Предимството на хардуерните филтри е при блясъците - примерно на метални предмети, пламъци на свещи и т.н. Там ефекта не е просто размазване, и трябва повече шопене да се направи... ако изобщо може.
[smilie5]

Автор: adonchev   
Дата:   05-12-05 08:01

Не си падам по "шопенето" макар да съм от шопско, а снимките под А4 им викам тест-копия. Но виж за това че си бил в "Йосемит" ти завиждам. Винаги ми се е искало да видя местата по които Saint Adams е снимал за да мога да си представя по-ясно визията която той си е създавал. Всеки от нас си има свой собствен път и Голгота и не смятам, че е мое право да налагам мнението си. Ако снимах портрети щях да използвам хардуерно смекчаване на чертите. Ти предпочиташ софтуерно: добре - това не прави снимките ти по-лоши от моите! Просто за мен компютърът и фотографията са несъвместими. Фотография означава "рисуване със светлина", а не с "мишка". А относно софтфокуса ето една страничка с хубав пример, който донякъде потвърждава думите ти.

първа  назад  1     всички  напред  последна