Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Предложете следващата телеметрична тема
Автор: юнга   
Дата:   13-11-05 18:18

Моля предложете следващата телемтрична тема!
Примерно, за аксесоари ли ще си говорим, за Leica,Zeiss, Hexar i Bessa или за нещо друго, свързано с телемегричвите фотоапарати?

Отговори на това съобщение
 Re: Предложете следващата телеметрична тема
Дата:   13-11-05 18:29

Аз предлагам например да обсъдим цените на телеметричните апарти - руски и чужбински, за да се опитаме да се доближим до едни приемливи средни цени от които да се водим при търсенето на нови неща за колекциите си.
Значи, с две думи да обсъдим, битак, антиквариат, EBAY и т.н.

Автор: 6traka4a   
Дата:   13-11-05 18:41

Готово[smilie24]
Аз съм за.
Малко е трудно да се определят цени на стоки, които не се произвеждат вече, но да пробваме.
Да започнем със Зорки (че най-лесно):
Зорки 1 съм го виждал за около 100 лева на А. Невски в недобро козметично състояние. Зорки 2 не съм виждал наживо. Прилича повече на 4-ка отколкото на единицата и съответно на Лайка. Зорки 3 съм го виждал при Арабина за около 130 лева, което си е донякъде нормално, тъй като в ebay върви около 150$!. Четворката -- ясно: 20 са й много, 10 са й малко. За пет не знам, 6 --
да е 30-40 най-много. Интересно ми е как стоят нещата с "Космическия Зорки". А, и колко струва един универсален визьор?

Дата:   13-11-05 19:25

Изглежда минаваме направо към темата, без да изчакаме предложенията на другите, но какво пък? Винаги когато поискат може да обсъдим предложените от тях теми.
На този линк има доста добър списък с цени.
От него можеш да се ориентираш и за "космическите".
Трябва да отбележа, че той е изработен като са наблюдавани действителни продажби.Стоката идва главно от бившия Съветски съюзи и в тези продажни цени са включени най-малко $20-25 за транспорт до Америка.
Ако приемем казаното от теб за вярно-30-40 за Зоркий, може да направим един К/коефицент/ скойто да работим.
Например: Зоркий 4 = $50 по ценоразписа и 30лева тук.
Делиме 50 на 30 и получаваме К=1,6666.
Всяка цена разделена на коефицента би трябвало да ни приближи съм максималната българска цена.
На кой му се играе нека да маха първо цената на транспорта и тогава да смята.

http://64.233.183.104/search?q=cache:ALTzFEY_l_YJ:rafcamera.com/info/mckeown_price.htm+soviet+camera+prices&hl=en&client=firefox-a

първа  назад  1     всички  напред  последна