Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon vs Nikon
Автор: anastassiu   
Дата:   08-11-05 11:39

http://zoom.cnews.ru/ru/catalog/photo/pages/zc/

Вижте снимката на втория апарат - Canon EOS-1D Mark II N [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (08-11-05 11:39)

Отговори на това съобщение
 Re: Canon vs Nikon
Автор: Георги   
Дата:   08-11-05 11:40

и какво й има на снимката?

Автор: Георги   
Дата:   08-11-05 11:40

а да, сложили са никон.
много важно да ти кажа :)

Автор: anastassiu   
Дата:   08-11-05 11:43

Ми не е важно, но ми стана смешно, защото тъкмо четях оная тема където се спори кой е по-добър Канон или Никон (Вечния спор)

Автор: navy   
Дата:   08-11-05 11:49

Абе....

Какво ще кажете да мерим САМО неща, с които разполагаме и са наши?

м?

Щото иначе е баси комплексарщината...

Автор: Brummaker   
Дата:   08-11-05 11:55

че ква е файдата от меренето въобще ... [smilie8] [smilie8]

Автор: navy   
Дата:   08-11-05 11:58

Душевна чикия сигурно, знам ли [smilie5]

Дата:   08-11-05 12:14

[smilie24] [smilie24]

Автор: ecobo   
Дата:   08-11-05 12:21

Мен пък ме изкефи сравнението между Canon 1Ds mkII Nikon и D2X на DPReview.com - Никон-а е с 50/1.4, а Канон-а е с 24-70/2.8Л. Еми да ме извинява Фил Аски, ама не може да се сравняват така два апарата. Ако бяха сложили на Канон-а един 50/1.4, резултатите щаха да са съвсем други. И макар, че снимкито от Канон-а изглеждат по-меки, в таблицата за разделителна способност е даден като по-добър от Никон-а.
Да живеят тестовете![beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Автор: volokin   
Дата:   08-11-05 12:24

"И макар, че снимкито от Канон-а изглеждат по-меки, в таблицата за разделителна способност е даден като по-добър от Никон-а."
Екобо та къде видя противоречие тук, щото аз доколкото знам, точно меките и слабо контрастни неща имат по-голяма резолюция. контраста обратното унищожава малко информация, така е и даже при филмите.[smilie11]

Автор: джъмбо   
Дата:   08-11-05 12:25

мдам
аз дори на моя съм кривнал кривата да бачка по МЙЕКУ [smilie7]

Дата:   08-11-05 12:29

volokin, не мешай филма тук - той е съвсем друга губерния; там изображението се формира по различен начин.
Погледни въпросното ревю на 1Дсмк2 и ще разбереш за какво говоря. Изобщо не става дума за контраст, а за детайлност. Ама думата ми не беше точно за това, а че се сравняват зум и твърд обектив, което е смешно [smilie18]

Дата:   08-11-05 12:42

ми не го мешам, щото и при дигито е така, особено ако вземе си обясни човек що е то мекота на изображението, разделителна способност, контраст и т.н.
При дигито е абсолютно така. Мекото изображение има повече информация, не е трудно да се обясни това, стига да имаме еднакви дефиниции за меко и твърдо изображение, в което не се и съмнявам, щото гледам разбираш от фотография [smilie3]

Автор: Стоев   
Дата:   08-11-05 12:48

Панасоник [smilie24]

[ezik]

[beer]

Дата:   08-11-05 12:48

Има обаче една разлика между филма и матрицата, която много хора (гледам в случая и ти) пропускат. Емулсията се състои от различни по големина зрънца, докато пикселите в матрицата са еднакви. Заради тази незначителна на пръв поглед разлика дигиталките още доста време ще дишат праха на филма по отношение на резолюция и динамичен диапазон. (Не ме рзбирай погрешно - аз снимам с нелоша дигиталка, ама не съм виждал по-добро от широкоформатен диапозитив)

Дата:   08-11-05 12:54

ааа, тук си прав, има 4 леъра филми, та и с повече, (незнам тези на Мако и Ролей с колко са). Ама аз не говоря за динамика, а за съвсем прости нещица, че именно контраст (твърдост) и детайлност обикновено стоят на противоположната скала, единствено изключение може би са диапозитивите, които успяват да ги съчетаят и двете качества. Но при негативи, чернобели и матрици нещата са почти едни и същи по отношение на контраста и детайлите.

Дата:   08-11-05 13:05

ами аз само съм чувал, за съжаление, разни легенди за някои "средни" гръбчета [smilie3]

а като се добавят и почти необятните възможности на обработките...е...става интересно ... [smilie3]

[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна