Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с FZ 30
Автор: aD   
Дата:   07-10-05 21:34

Тъй като дойде време да минавам на дигитал вече, се насочих към ФЗ 30 като варианта, който най-много ме устройва като възможности и цена в момента. Тия дни се появи интересна тема във форумите на dpreview.

http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1033&thread=15272089&page=1

В общи линии става въпрос за странни мазни петънца които са се появили на някои от лещите на обектива. Вече няколко юзъра казаха че имат тоя проблем, като общото при всичките е, че в момента на покупката ги е нямало, в последствие са се появили, след като са съхранявали или носили апарата с обектива надолу.

Версията, която преобладава в момента е, че това е смазка или някакъв лубрикант, използван вътре, който капе върху лещите. Доста несериозно наистина, след като отпред пише Лейка /въпреки че, кой знай в коя китайска провинция се произвеждат/, но проблема е налица даже може да бъде забелязан на снимката на апарата от ревюто на Фил Аски. Ето я:

https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/muak3507.JPG
http://www.mrossnet.com/FZ30_Lens.jpg

Честно казано, не мога да си представя че Панасоник могат да направят такъв сериозен гаф, затова ще помоля тези които вече са си купили 30-цата да споделят за евентуално наличие на такъв проблем, както и всеки който се чувства компетентен, нека вземе отношениe.

Благодаря.

Публикацията е редактирана (07-10-05 21:39)

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с FZ 30
Автор: Стоев   
Дата:   07-10-05 22:03

Не съм от тези "Щастливи Собственици", но ми пратиха днес линк с тестове на панасоника , нека да го споделя с мераклийте за fz 30 [ezik]

[beer]

Автор: koceto   
Дата:   07-10-05 22:20

не се отваря линка [smilie11]

Дата:   07-10-05 22:28

Стоев [smilie24]

Нищо ново под слънцето след ревюто на Фил Аски, но е полезно сравнението на софтуера на Панасоник с Adobe Camera Raw, голяма мазало става при първия.

Автор: Стоев   
Дата:   07-10-05 22:59

Коце, линка ми е попаднал у групата сайтове, дето не могат да се линкват у Форум, защото минава за "безплатна реклама" на чужд комерсиален сайт, конкурентен на ФотоФорум, дето не си е платил за реклама Тук.
Ще ти го хвърля на мейлата линка.

Автор: Crossblade   
Дата:   08-10-05 10:20

megapixel.net

Едни от тези, които са се доказали [smilie3]

Автор: rumenn   
Дата:   08-10-05 20:33

Има ли някаква яснота относно проблема с мазните петна. Аз мернах набързо че в DPreview форума имаше разрез на обектива и една ос метална ми се видя че може да е смазана и да цапа тя[smilie11] Прилича ми доста на осите в CDromte които имат една бяла смазка..

Дата:   08-10-05 23:50

Наистина повечето юзърите в Пана форума на dpreview, считат че е именно от смаската на тази ос (те всъщност са две май) се получава проблема или едва ли не капе смаска върху лещите [smilie10]

Аз не съм достатъчно компетентен да коментирам, не разбирам нищо от устройството на обектива и не мога да преценя доколко едно такова твърдение може да е вярно. Нека хората, които разбират да се изкажат.

Интересно дали в България гаранцията би покрила нещо такова.

Автор: rumenn   
Дата:   09-10-05 02:13

Да и на мен ще ми е интересно да се споделят впечатления от БГ потребители на апарата дали има такива аномалии, защото може просто в определена партида да са попрекалили с мазилото..[smilie3]

Автор: stoyan_5   
Дата:   26-10-05 10:16

Снощи говорих по телефона с един познат с ФЗ-30 за този проблем.
Човека си го погледна и каза, че няма.
Но днес ми звънна и сподели, че на слънчева светлина е видял множество от въпросните мазни петънца.

Автор: Todd   
Дата:   26-10-05 10:22

Мдааа ,
щото не слагат ЦИАТИМ 202 а някакви японски измислици [smilie5]

Автор: stoyan_5   
Дата:   26-10-05 10:42

Не е смешно.
Представяш ли си да дадеш толкова пари и да ти се случи това.[smilie18]

Автор: fundamental   
Дата:   26-10-05 11:45

видях тук там, че вече има няколко притежатели на този апарат. Биха ли споделили тук дали имат и те този проблем. Че ми остават няколко дена до сдобиването ми с 30'ката. [smilie8]

Автор: boni   
Дата:   26-10-05 11:52

На този, който е в мене не виждам такива неща.
Вижте дали не са петна по челната леща,които се получават от капчици ,пипане с пръсти и др. такива и дали могат да се почистят със специална кърпичка.

Автор: royal   
Дата:   26-10-05 13:56

moq nqma petna ni na slunce ni na sqnka - 4ist i neopetnen [smilie7]

Автор: samara   
Дата:   26-10-05 14:08

...и аз специално огледах един в Техномаркета, доста го повъртях, верно не е ползван ...но нали е транспортиран все пак....чист като сълзица [smilie5]

Автор: jamess   
Дата:   26-10-05 16:33

[smilie6]

Стоев, метни ми го и на мен - mitko_momchev@yahoo.com.Та да го метна от своя страна на едни хора, които някой вече е метнал!Голямо премятане ще стане[smilie19]

Автор: keti   
Дата:   26-10-05 16:38

На мен пък ми се отваря, но нищо интересно не виждам ни за мятане, ни за премятане.

Автор: moiamilost   
Дата:   26-10-05 16:53

ЦИАТИМ 221[smilie24]

Автор: lrn   
Дата:   26-10-05 19:59

И на моя не се забелязва нищо. Надявам се да няма и за в бъдеще, ако изобщо това не се окаже някаква психоза.

Автор: Тишо   
Дата:   26-10-05 21:41

Нормално явление.
А вас кой ви бие по главите да купувате от най първата серия на апарата ?

Изчакайте няколко месеца да се научат да ги сглобяват и тогава. :-)

Автор: pileshtar   
Дата:   28-10-05 23:10

И моя е чист като бебешко дупе... е това сравнение не е най-подходящото май [smilie2] ...Засега де!

първа  назад  1     всички  напред  последна