Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 RAW и старо (слабо) PC
Автор: koceto   
Дата:   24-10-05 20:52

имам от скоро канон Г2, но ПЦто ми е слабо- Целерон 360 вдигнат на 450 и 256 рам, немога да конвертирам РАВ файловете. фотошопа няма да върви. пробвах у рав шутър дето нискън я препоръва , но тя пък иска пентиум 2 или по висок процесор. ако някой има идея как да конвртирам рав фаиловете ще съм му благодарен [smilie24]

знам че става най лесно със смяна на ПЦто но това ще е след зимата....

[thankyou] [thankyou] [thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: RAW и старо (слабо) PC
Автор: pinko   
Дата:   24-10-05 20:55

Мии, до зимата снимай на джепег, кво толкова[smilie5]

Автор: boni   
Дата:   24-10-05 20:56

С оригиналния конвертор на Канон. Едно време, преди 4 години,имах PRO90is и си конвертирах RAW файловете с оригиналния софтуер на 166mhz pentium.Имах си и фотошоп и си вървеше екстра.
С 256 RAM би трябвало CS да мърда според мен...

Дата:   24-10-05 20:59

бе мърда, даже 6-та версия си работи ОК, но искам свобода от към конвертирането. а софта от ЦДто...ми той само обръща от РАВ към ТИф. неможе да се пипа експонацията и белия балнс, и цветната температура...а ми се ще да ги коригирам тези неща понякога.

Автор: n1x0n   
Дата:   24-10-05 21:03

Canon DPP с ъпдейта работи супер. Пробвай го.

Автор: penchev79   
Дата:   24-10-05 21:04

но ПЦто ми е слабо- Целерон 360 вдигнат на 450 и 256 рам, немога да конвертирам РАВ файловете. фотошопа няма да върви. пробвах у рав шутър дето нискън я препоръва , но тя пък иска пентиум 2

Целерона ти също е Пентиум 2, само че олекотена версия с по-малко вътрешен кеш, което обаче при Интел-ски процесори не е от твърде голямо значение.

Иначе за каквото казваш наистина си трябва стабилна машинка и гледай поне 512 рам да му сложиш, че фотошопа как я яде не е истина [smilie6]

Автор: tonal   
Дата:   24-10-05 21:06

Нема страшно колега, аз съм със същата техника от втора година и не се оплаквам. PS8 върви [e, по-скоро се влачи] спокойно на 400 Mhz със 256 RAM , разпъвам си RAW-овете до 12МП. По-добре си оптимизирай ПС-то за скорост. Иначе ACDSee7 също чете RAW , само дето не можеш да го обработваш и това го обезсмисля.
Работил съм и на Cel.350 с 64RAM, мъкккка[smilie5]
Желая ти търпение и скорошен ъпгрейд.[smilie24] [smilie24]

Автор: boni   
Дата:   24-10-05 21:13

осмицата ще върви на 256 RAM

Дата:   24-10-05 21:17

n1x0n неможах да нанеря линк да сваля Canon DPP. можеш ли да дадеш линк. [smilie24]

penchev79 ми така ми изписва при опит да стартирам програмата-че иска пентиум процесор [smilie11]

tonal ще взема да кача 8ма версия да пробвам, ко толкова.
По-добре си оптимизирай ПС-то за скорост как да го направя? кажи пак бирата от мен [beer] [beer] [beer]

Автор: Георги   
Дата:   24-10-05 21:20

picasa от google

ето как изглежда конвертирането
http://g.cult.bg/upl/snap.jpg

и ги чете ултра бързо роу файловете, няма и 4мб програмче :)

Дата:   24-10-05 21:24

koceto, има 1 начин да я излъжеш тая програма, както и БИОСа на компа, ама едва ли ще ти се занимава.

номера е, че се изолира опознавателното краче (pin) на процесора и компютъра почва да си мисли, че е нормален пентиум2 а не целерон. Това по принцип се прави с цел овърклок. Аз примерно съм със Целерон 300а, пуснал съм го на шина 83 Мегахерца и в момента работи на 375, обаче ако направя този номер ще излъжа биоса да ми позволи да пусна и 100 мхз шина, като умножим по фактора на процесора (в случая 4.5) се получават 450 мхз [smilie7]

При теб освен че ще можеш да пробваш да опържиш процесора по-стабилно, ще излъжеш и тая програма да се пусне.

все пак внимавай да не останеш без дъно де [smilie18]

ако сериозно се заинтересуваш пробвай в някоя търсачка за "celeron overclock" макар, че и в българските компютърджийски форуми има информация по въпроса.

успех

Дата:   24-10-05 21:25

свалям в тази програмка в момента (pcasa). ще споделя впечатления от работата й.

Дата:   24-10-05 21:26

зарежи това с крачето :)))))))

по-скоро си потърси малайзийски целерон и дъно с плаващ множител, никаква грижа за 100, че и на 133 шина съм виждал да вървят :Р

човека иска програма вие го карате да криви крачета на процесора. [smilie8] [smilie8] без коментар.

Дата:   24-10-05 21:31

Затвори процесите всички "RAM-ояди" като ICQ, MSN, Firewall, Antivirus, и изобщо долу в дясно на стратовата лента да се вижда само часовника.
Дефрагментирай диска, освободи място за голям SWAP/virtual memory/ файл - поне 1.5GB,
ако си с XP иди в System Properties/right click on My Computer/ - Advanced - Performance-Settings- check "Adjust for best performance"
Това прави готиното ЕксПи да изглежда като 98, но изкувството иска жертви. За съжаление първата жертва обикновено е "твореца" , но това си е в реда на нещата.

Дата:   24-10-05 21:31

бе не ми се пипа дето не ми е работата. това с крачетата....май няма да справя.

ся ако дадете линк да сваля Canon DPP цена ня да имате.

Дата:   24-10-05 21:35

само ако видиш какво прави ФШ8 с РАВ и ще забравищ всички "конвертори".
Само ФШ човече, да ма извиняват защитниците на чистото изкуство

Автор: marto   
Дата:   24-10-05 21:43

И аз препоръчвам PS CS
[beer]

Дата:   24-10-05 22:05

tonal

доста процеси не се виждат там.
добрата оптимизация е доста повече от твоите препоръки.

това между другото :)

Дата:   24-10-05 22:43

Георги , прав си, забравих да спомена да се натисне Ctrl+Alt+Del и от там да се чистят процесите.
има една програмка "Process viewer" ,доста е ефективна показва всичко заедно с използваните .dll и т.н.
Подробна е, но в случая еднократно Ctrl+Alt+Del върши достатъчно.
Един поглед и бърза редакция във System Configuration Utility {Start, RUN, msconfig.exe, Startup} може да бъде изключително полезна.

Автор: n1x0n   
Дата:   24-10-05 22:58

За Canon DPP - сваляш оригиналната версия от тук:
http://web.canon.jp/Imaging/sdl/dpp-e.html
Избираш че си с Canon 1D и вкарваш 00ХХХХ /Х-тата са 4 произволни цифри/.

След това отиваш на сайта на Canon и сваляш ъпдейта 2.0.3 :
http://software.canon-europe.com/software/digital_photo_professional_updater_for_windowss22695.asp?model=

Принципно и без ъпдейта можеш, но ъпдейтнатата версия е нещо коренно различно от старата. Много по-добра.

Малко туториали тук:
http://web.canon.jp/Imaging/picturestyle/dpp/index.html
и тук:
http://www.photoworkshop.com/canon/dpp/

Автор: spirit   
Дата:   25-10-05 01:50

Да дам и аз едно предложение GIMP + плъг-ин за RAW (например UFRAW). Ако си пуснеш и машината под линукс ще е най добре... Няма да ти иска кой знае какви ресурси, ще работи бързо... Един обикновен Х и ГИМП - ще пее и ще работи...

Автор: asahi   
Дата:   25-10-05 08:58

Коце, каквато и магия да направиш днес след 6 месеца неистово ще искаш да имаш нов компютър. Мисли директно за новата система, иначе ще "кърпиш" до безкрай. Цените така са паднали че не е истина.

Дата:   25-10-05 16:44

asahi е прав

не е толкова скъпо едно ново компютърче, стига да му подбереш правилно компонентите, според нуждите.

в твоя случай на първо място е бързината и обема на рам паметта, на второ процесора, на трето - достатъчно голям и бърз диск
ако добавиш и една стабилна видеокарта - ще е бомба [smilie24]

Автор: djidji   
Дата:   25-10-05 17:30

леле, колко постове, и никой да не каже на човека за най-готината програма за бавни компютри:
ир
фан
вю
( http://www.irfanview.de/ )

първа  назад  1     всички  напред  последна