Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Един счупен Зенит
Автор: 6traka4a   
Дата:   03-08-05 21:21

Да ви попитам дали знаете колко струва да поправката на един Зенит, ако става дума за платното, което се е увили около... и аз не знам къде се е увило, но е сигурно едно -- платното е вътре и спусъка не ще да се спуска. Става въпрос за Зенит 11 със стандартен Гелиос едик'во си, но май проблемът не е в обектива. И дали си заслужава да дам 20 лева за такъв (развален фотоапарат). И дали е по-добър от Зенит ЕТ... Ако някой знае къде поправят такива работи и колко може да ми излезе, благодаря, щото аз изобщо не съм навътрре в тия работи. А Зенит си взимам защото ме дразнят тия японски фотоапаратчета дето все батерии искат и неможеш да ги усетиш в ръката. А това нещо тежи повече от кило... Както и да е -- като за първо мнение, добре пописах.

Отговори на това съобщение
 Re: Един счупен Зенит
Автор: athom   
Дата:   03-08-05 21:23

Мани го през прозореца тоя ЗЕНИТ.
Купи си друг...ако ти е зор за ЗЕНИТ, ЗЕНИТ-и бол под път и над път...за три-четирисе лева шси земеш много добър, запазен, блябля и прочие .

Успех

[beer] [shtrak]

Автор: gbdesign   
Дата:   03-08-05 21:25

Probvai da svali6 obektiva i da izdarpa6 vnimatelno perdeto na liavo kato go hvane6 vnimatelno i prez dvata otvora.

Дата:   03-08-05 21:27

Абе, не ми е толкова за снимане, колкото заради самия апарат. Не че има толкова колекционерска стойност (80-те), ама... Но все пак държа и да може да щрака, пък колко ще щракам си е отделен въпрос.

Дата:   03-08-05 21:36

Е па именно де.
Фърляй тоя (без обектива) и купувай друг.
Или някоя ПРАКТИКА.

Дата:   03-08-05 21:41

Е, ако е два три лева поправката, какво пък толкова. А и обектив си има де, проблемът е в платното май. Питам по-специално дали знаете, къде поправят такива неща.

Автор: Crossblade   
Дата:   03-08-05 21:42

Къде ги тея по 30-40 в много добро състояние ? Да зема и аз един Zenit, че си е бъзик лентовото [smilie25] с all ръчно [ezik] [smilie24]

Дата:   03-08-05 21:45

Crossblade, пиши една тема в базара и си готов.
Ако някой ти иска повече от 50лв за ЗЕНИТ (тяло) значи е за 4-ти км.

[beer] [shtrak]

Автор: slav61   
Дата:   03-08-05 21:51

Вероятно е отлепено пердето.Ремонта не е 2-3 лв. защото се разглобява целия апарат за да се залепи и след това има настройки/пне на фокуса/.Не е под 15лв.

Дата:   03-08-05 22:06

Добре, значи. Ще си взема ЕТ -- 35 лева, че и с
гаранция (от фото го взимам)[smile]
И не всичко му е ръчно -- блендата е автоматична[smilie5]
Ако не се лъжа [smilie11]
И какво му е смешното на лентовия фотоапарат с
"ръчно" all?

Дата:   03-08-05 22:10

Нищо смешно няма.
Това е най-добрия начин да започнеш с фотографията.

[beer] [shtrak]

Автор: Crossblade   
Дата:   03-08-05 22:33

Ако е смешно, дали ще питам "къде" [smilie18]

Дата:   04-08-05 19:18

Така, да се похваля (то па едно хвалене). Купих
си ЕТ-то (звучи като Ауди ТТ -- и тежи почти толкова) от едно фото-оказион (???) в една уличка между Женския пазар и Мария Луиза. Увериха ме, че е минал технически прегледи[smilie11]. Малко е поулющен на едно място, ама за това си има боя (надявам се).
Само едно нещо да питам последно и ще оставя темата да потъне. Ако ходя на Витоша скоро и времето е такова мрачно, възможно ли е да мога нещо да заснема с този апарат? Какъв филм да си взема и на каква скорост да снимам?
Айде, благодаря за вниманието.

Автор: asahi   
Дата:   05-08-05 09:38

В мрачно време ще ти трябва филм с по-висока чувствителност, напр. 200ИСО. Понеже нямаш много широк диапазон на скоростите ще си с малко възможности за комбиниране скорост/диафрагма. От друга страна в мрака контрастите са ниски и ще е необходимо по-прецизно определяне на експозицията. Как ще го правиш си е твоя работа.
Съветвам те след покупката да направиш един тест на скоростите. Снимаш една и съща сцена с всичките възможни скорости, като компенсираш експозицията с диафрагмата. После гледаш кадрите дали са с еднаква плътност. Ако има отклонение това е достатъчно основание да го върнеш и да потърсиш поне Практика.

Автор: bg007   
Дата:   11-08-05 20:33

продавам обектив за зенит-юпитер 135/3.5
http://images02.*********/000094311.jpg
40 лв
bg007@mail.bg

първа  назад  1     всички  напред  последна