Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Защо в National geographic не допускат компютърно манипулирани снимки
Автор: 4i4obenjy   
Дата:   17-07-05 12:21

Не знам дали знаете този факт, но фотошопа в списанието се използва само за най- елементарни корекции на яркост, контраст кроп, острота и т.н. ма те там сигурно не разбират от фотография [smilie19] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Защо в National geographic не допускат компютърно манипулирани снимки
Автор: джъмбо   
Дата:   17-07-05 12:24

големи дебили са ша знаеш [beer]
във вог изтриха пъпа на синдито от много корекции [smilie18]

Дата:   17-07-05 12:26

джъмбо [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie18]

Автор: n1x0n   
Дата:   17-07-05 12:28

А ще ме свтенеш как определи че "яркост, контраст кроп, острота и т.н." са "най- елементарни корекции"?!
Едно бърникане на контраста и яркостта може да доведе до много по-драстични промени в кадъра, отколкото 30 мин. работа с cloning stamp примерно.

Изобщо няколкото теми по въпроса последно време ме навеждат на мисълта, че повдигащите подобни въпроси/спорове нямат никаква идея за възможностите на традиционната фотография.

Автор: pmartinov   
Дата:   17-07-05 12:30

Тъй като мой приятел го прави- сподели ,че така са снимани ,че няма какво повече да се направи освем тези най- елементарни подготовки за печат. [smilie24]

Автор: SLR   
Дата:   17-07-05 12:30

Простаци.Какво е един пейзаж без Фотошоп[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: emax   
Дата:   17-07-05 12:31

Убедително звучиш, даже вярвам, че си един от тях (фотограф на НГ), ама тази тема не я ли бистрихме съвсем наскоро. Да де, бяхме пропуснали май да спрегнем и името на горепосочената медиа , ама контекста беше същият! Или?

Дата:   17-07-05 12:36

n1x0n дали имам представа или нямам направи справка с тези които ме познават. Аз попитах нещо много елементарно и искам конкретен отговор

Дата:   17-07-05 12:45

emax нямам нищо против да те запозная с човека,но предварително ти казвам че това в никакъв случай няма да ти помогне да качиш кадър в НГ /не крия че твоите кадри ми харесват/

Дата:   17-07-05 12:46

Ако въпросът ти се свежда до това дали сме запознати с политиката на НГ по отношение на Фотошоп , мисля че би било коректно да подкрепиш изказването си с някакви по конкретни факти.Елементарната етика го изисква[ezik]

Дата:   17-07-05 12:51

Автор: pmartinov
Дата: 17-07-05 12:45

emax нямам нищо против да те запозная с човека,но предварително ти казвам че това в никакъв случай няма да ти помогне да качиш кадър в НГ:
Аз съвсем не крия, че нямам подобни амбиции. Снимам от няколко месеца и го правя предимно за да задоволя собствена си необходимост от творческа дейност[beer]

Дата:   17-07-05 12:54

Няма по-конкретен факт от това лично да те запозная и каквото те вълнува директно да го научиш [ezik] [smilie5] [ezik] [smilie5]

Дата:   17-07-05 12:54

В далечната за някои 1989 година бях на семинар за фотографията с участието на лектори от водещи USA печатни издания.Та там една от лекциите на Кент Кобърстийн /тогава билд редактор на НГ/беше на тази тема.От тогава нещата май не са се променили.. Ма то е сигурно щото те са мнооо големи дебили [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: GuruMMX   
Дата:   17-07-05 12:57

"...те са мнооо големи дебили ..."
strashna tema eeej.. bravo bravo!!!

Автор: pabadjiev   
Дата:   17-07-05 13:07

Причината е, че допълнително обработват снимките съгласно тяхните условия за предпечат, за тяхните естетически позиции. Те искат, ако е файл - да бъде необработен. Ясно защо. Напоследък 3/4 от тяхните фотографи работят със цифрови фотоапарати. Това ми каза техен представител на един симпозиум в Германия.

Дата:   17-07-05 13:10

Автор: 4i4obenjy
Дата: 17-07-05 12:54

В далечната за някои 1989 година бях на семинар за фотографията с участието на лектори от водещи USA печатни издания.Та там една от лекциите на Кент Кобърстийн /тогава билд редактор на НГ/беше на тази тема.От тогава нещата май не са се променили.. чудя се какви ли са били способности на фотошоп по това време[smilie11]
pmartinov:
С удоволствие бих се запознала с фотограф на НГ, но ще ти е доста трудно да го направиш това по отношение на целия ФФ, а когато някой прави изказвания от подобен мащаб е едва ли не задължително да ги подкрепи с конкретни доказателсва иначе: бля, бля, бля.[ezik]
Ами аз ще кажа, че НГ публикуват само манипулирана до н степен фотография и ще поясня, че през лето хххх на един семинар точно на това ни учиха

Дата:   17-07-05 13:13

Добре бе джанъм, що не земат да махнат некой дето примерно досадно пречи в кадъра или боядисат небето в лиля например

Дата:   17-07-05 13:16

еmax да се хванем и на бас, така поне ще съм сигурен ,че няма да се изказваш по инерция от други теми по мой адрес[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   17-07-05 13:17

emax бля, бля, бля

Автор: flipbeat   
Дата:   17-07-05 13:22

ле-ле,истинска сапунка[smilie24]

Дата:   17-07-05 13:26

оттеглям се с наведена глава и отивам да се срамувам в ъгъла. Лек ден момчета

Дата:   17-07-05 13:30

Чичо имаш ли мерак да загубиш дебел бас ?[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   17-07-05 13:36

pmartinov И там ли почнаха да лъжат със снимките? Ако е така и аз оттеглям с наведена глава и отивам да се срамувам в ъгъла. Лек ден момчета [smilie21]

Автор: avela   
Дата:   17-07-05 13:42

Не разбирам как е възможно един фотошоп да буди толкова агресия или въобще така наречената манипулация на снимки.
Освен всичко друго фотографията е и лъжа, не знам защо не сте се сетили за това.
Нали някой селективно, все едно дали с избора на ракурс, модел, състояние, точно определен момент, концепт, инсценировка, грим, осветление и т.н. представя визуализирано късче от нещо, което в следващия момент може да се превърне в нещо съвсем различно или въобще да не съществува...
Явно на някои, за да се наслаждават на нещо, в случая фотография им трябва сертификат- тва е едно към едно с реалноста.
За мен това означава, че такива хора съзнателно се самоограничават и дори настървено се стремят да ограничат другите, които не дай си боже го толерират, използват или му се и радват.
Колкото до конкретния въпрос- той е поставен и без това толкова целенасочено, че би било смешно ние да гадаем дали, защо и как, но така автора на темата поне има възможност да се изтъкне на фона на нащо "незнание".
Но е заблуда да се мисли, че което и да е печатно издание минава без корекции във фотошоп, като обхвата на корекциите никога не е регламентиран.

Публикацията е редактирана (17-07-05 13:59)

Автор: тьма   
Дата:   17-07-05 13:48

ИМХО - хубавата снимка без ФШ е изкуство, хубавата снимка с ФШ - занаятчийство[smilie3]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна