Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 фотоапарат и велосипед
Автор: tenax   
Дата:   21-06-05 15:40

последната седмица много обикалях с велосипед. фотоапаратът ми не беше в чантата, защото на 20-30 метра спирах да[shtrak] .
въпрос: как си опазвате апаратите, когато карате велосипед - да не се дрънкат тук и там?[smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: фотоапарат и велосипед
Автор: Todd   
Дата:   21-06-05 15:46

Имам впеатления от фотоапарат возен на мотоциклет ! Като го изкарах от чантат се беше разпаднал на съставните си части [smilie5]
Нямаше нито един чарк който да не се беше отвил .Не че беше кой знае какъв апарат но
да исках нямаше да мога да го разглобя така [smilie5]
И естествено замина в коша [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: J0R0   
Дата:   21-06-05 15:51

Държа го в левия горен джоб на ризата.
Че да мога да си слушам МП3-ките докато карам.

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Stoyan_5   
Дата:   21-06-05 15:56

Съвет!
Сложи си раничка, ели чанта с ремък през глава.
Ще спираш, ще го вадиш, ама ще е здрав.
Само така ще се пребориш с вибрациите!
Успех и хубави снимки![shtrak]

Дата:   21-06-05 16:02

Stoyan_5, имах чанта с ремък за през глава, ама не може да се вади и слага постоянно вътре.[smile]да не говорим, че и чантата ми се увесваше постоянно на врата и се удряше в кормилото, особено по надолнищата.

Автор: terminator   
Дата:   21-06-05 16:07

Споко [smile]
Вече втори сезон подходящ за колоездене апарата ми е все с мен, изминал съм около 1100км. и аз през 30-40-50 м. спирам да снимам. Нося го в една чанта TCM на гърба - дори не е фотографска, но е удобна и пази от дъжд. Понякога е на врата ми, само тогава при рязко спиране се случва да се удари в кормилото, ама нали е железен - нищо му няма, само има леки следи от очукване [smile]

Все се каня да си приспособя някак си чантата да седи отпред на гърдите като раница, ама се притеснявам, че ако падна и ме намерят, ще се опитат да ми извият главата наобратно - щото нали раницата нормално седи на гърба и ... те да ми помогнат... [smilie18]

Значи номера е да се кара по-внимателно и ако може апарата да е в чанта, иначе изкуството си взема жертвите [smile]

Дата:   21-06-05 16:09

terminator,
Страхотно чувство за хумор![smilie24]

Автор: gembisser   
Дата:   21-06-05 16:20

Елементарно! [smile] Фото-раница е решението! [shtrak]

Автор: volokin   
Дата:   21-06-05 16:21

аз пък като карам гледам през визьора, така че едната ръка на спусъка, другата на обектива, третата..., опс, да де карам без ръце явно, ама не съм забелязал, така е като човек трябва да се концентрира в кадъра. От движение с лента 400 ИСО на бленда 4 максимум 5,6... е не става за пейзажи, ама по улиците е връх, само да ме глобят ченгетата, че тук при мен не си поплюват [smilie3] [smilie3] [smilie3]

Автор: ocb   
Дата:   21-06-05 16:25

не е много елементарно... още повече, че не знаем какъв е апаратът...
...tenax, ще ни просветлиш ли по въпроса?[smilie21]

Автор: sP   
Дата:   21-06-05 16:26

аз карам с чанта през рамо... но като спирам много често просто си го закачам на врата... щом спираш на всеки 20-30 метра едва ли караш бързо така че не би трябвало да ти е проблем [smilie3]

Дата:   21-06-05 16:28

Заший на чантата и едно коланче за през кръста!

Дата:   21-06-05 16:29

ocb, фотоапаратът е канон про1. велосипедът е планински с рамка[smilie5] .

Дата:   21-06-05 16:31

Stoyan_5, това за колана и на мен ми мина през ума и май е удачна идея.[smilie3]

Автор: ocb   
Дата:   21-06-05 16:35

е те тва вече е приказка [smilie7]
аз карам колело с чантичка - тип банан за през кръста... за теб може би ще тррябва мааааалко по-големичка, но мисля, че има и такива [shtrak]

Автор: mirosdi   
Дата:   21-06-05 16:43

Карам екстремно байк по Рила и апарати ми стои в полунадута надуваема възглавница в раницата. Дори съм падал и съм се търкалял - проблеми никакви!
Снимам с FZ20.

Автор: youn   
Дата:   21-06-05 16:53

През кръста е малко рисковано, аз си държа сапунерката в левия горен вътрешен джоб на елече с много джобове за други аксесоари, но това е неприложимо за апарат с размер като про1. По добре в раница на гърба, дори и да не е във възглавница, само за всеки случай задължително някакъв непромокаем плик че не се знае кога може да завали.Ваденето и прибирането е неудобно, но все пак добре е апарат с такава цена да не се набива непрекъснато на очи...

Автор: spa   
Дата:   21-06-05 17:00

Аз лично си го нося на кръста. Използвам чантичката за рамо като я скъсявам като за колан. Друг много удачен вариант е велосипедна чантичка на TCM за кормилото. Хем има и място къде да сложиш карта отгоре и т.н. Струва 10лв. Разбира се не става много за екстремно каране (дисбаланс на кормилот и т.н.) ама тогава в раницата и юруш надолу/нагоре.

Автор: LTG   
Дата:   21-06-05 18:45

Аз опитах и за сега се получава - на раницата имам колан за през кръста. Фотоапарата е на врата ми, а отдолу му завивам от малките стативи с гъвкавите крачета. Колана на раницата го прокарвам м/у тях, така апарата не се лашка напред и не може да се удари в кормилото, но при падане има вероятност от имплантиране в корема.
Така, че трябва да се кара доста внимателно, но апарата е винаги подръка, още повече, че няма проблем да е в заспал режим и само да пипна спусъка да е готов за снимане.
[shtrak]

Автор: adda   
Дата:   21-06-05 22:10

аз напоследък закрепям чантичката отпред на кормилото, а иначе с раница на гърба, но с нея само на по-дълги пътешествия [smilie5] Колелото ми е верен и единствен спътник във фото-излетите ми [smilie5]

Автор: IChertov   
Дата:   21-06-05 22:32

[beer] аз не рискувам.. щото карам много бързо.. и прост имам едно странно чувство.. :))

първа  назад  1     всички  напред  последна