Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Право на отговор - по затворена тема...
Автор: Ivan_A   
Дата:   14-06-05 20:16

За Георги, дъщеря ми и другите, които не ме разбират, а не можах да им отговоря...

Нямаше ме, няколко пъти е споменато името ми, темата е вече затворена - имам право на отговор:

Свикнал съм да разглеждам всяка фотография от позиция на автора, да разбера , доколото мога,
в какъв контекст е работата му - при какви условия, защо/клиенти, настроения, личностни особености/
е направена.

Приел съм, че има различни типове фотография - никой от тях не е по-добър/по-лош - просто са различни!

Приел съм, че е нелепо да се сравняват работи, принадлежащи към различните типове - няма база за сравнение!

Приел съм, че не съм най-умния и най-великия/:))/ - погледа към профила ми винаги ме отрезвява!

Убедил съм се, че критиката, когато е направена така, че автора да почувства болка има обратен ефект.

Убедил съм се, че изграден/т.е. с някакъв опит/фотограф на критика не вярва.

Приел съм, че освен за техническата страна, за друго нямам право да критикувам изградените фотографи -
обиждат се, а и има защо - аз не съм те!

Приел съм, че всеки има право да бъде глупав!

И аз също!!!

Това бе принципно.

Конкретно за снимките на МалкияПринц - много от тях ми харесват!
Направени са за свят, за клиенти, за цел, където може би няма шедьовър от Форума, който да успее.

Всеки може да слага в профила си каквито снимки желае - съдя по себе си - много от нещата
в моя профил са ми скъпи по различни причини, макар и да съзнавам слабостите им.

Не разбирам употребата на силни, крайни определения, прилагателни - изхвърляния - те не помагат - обиждат.

Ето вижте: https://photo-forum.net/i/79191&USER_ID=711

Мнението ми е наистина такова, но такъв език не бих си позволил никога - освен с "учебна цел"
- извинявяй, г-н maceman!

Ами това е! :)

Това обяснение е и за Автор /"... a promise is a promise!"/, когото поздравявам за: http://altphotos.com/Gallery.aspx?a=Photo&photoid=58602

Ето, аз Ви отговорих, доколкото мога.

А Вие не ми отговорихте: по-добре ли се чувствате, като употребявате "КИЧ", "БОЗА" и т.н.

/Link-овете не са активни, защото отскоро не мога нищо да редактирам ??? - sorry!/

Отговори на това съобщение
 Re: Право на отговор - по затворена тема...
Автор: докторГилотен   
Дата:   14-06-05 20:28

Кичът си е кич. Даже и когато авторът му го нарича изкуство.

Автор: murnau   
Дата:   14-06-05 20:32

posle sha pisha
samo da kaja, che povecheto "kritika" po princip e nasochena kum publikata (tie e recipienta), kakto i proizvedenieto.

Дата:   14-06-05 20:33

Именно.

Автор: J0R0   
Дата:   14-06-05 20:34

Бих казал, че кичът е кич, дори и ако всички групово + Стрейнджър и Мурнау го наричат изкуство...

http://www.photoinsider.com/pages/serrano/elvis.jpg

Автор: samara   
Дата:   14-06-05 20:34

браво на Ivan_A...за позицията...[smilie24] ...сериозен човек ...[smilie24]

Дата:   14-06-05 20:35

Добре де, докторе, по-добре ли ти става от тази констатация?!

И сега ли се сещаш за нея?!

Само при него от първенците ли се среща?!

/опитах и на теб да отговоря - отделно - няма адрес - нямам шанс!/

Автор: sannie   
Дата:   14-06-05 20:38

edvam mu vidqh pi6kata ot tolkova elementi

Дата:   14-06-05 20:41

http://www.american-buddha.com/amapnew46_small.jpg

iavno temata e arhetipna

Автор: emmmo   
Дата:   14-06-05 20:42

Жоро, ако дефинирането на кича не зависи нито от масовия възприемател, нито от критиците (стрейнджър, мурнау), нито от автора му (постингът на доктор Гилотен), то значи, че той съществува априори. Така ли мислиш? [smilie3]

Автор: zafteto   
Дата:   14-06-05 20:47

Ivan_A, прав си, не е това начина. другото е лично мнение [smilie8] виж си пощата[smilie25]

Дата:   14-06-05 20:54

Това ли са единствените субекти, бе г-н редакторе?
Я, марш във 2 курс да си доучите!
Значи масовия вкус, критиците и автора са единствените субекти на тоя свят...

Културният напредък е като пирамида, казва Кандински.
Понякога на върха и е един единствен човек, който е в състояние да проумее и оцени кое какво е.
И той е в абсолютна изолазия от всички и от масовия вкус и от авторите на шедьоври и от критиците.
Но минава време, от неговите възгледи се заинтересоват няколко приятели. После - други - и е възможно след време цялото общество (долния край на пирамидата) да проумее за какво иде реч...

Мнението на един или пет човека или група хора може се различава от мнението на тълпата+критиците+автора, и това изобщо не означава, че трябва да пренебрегнем тяхното мнение, все едно че не съществуват и че тълпата+критиците+автора са единствените възможни оценители.

Дата:   14-06-05 20:55

zaftе, не е това начинът ли? А какъв е начинът? Някой да вика вижте ме какъв съм художник и какво велико изкуство правя, а ние да му викаме осанна?! За да не нараним чувствителната му душа. Ами че той може моята душа да наранява много повече с пошлостта, която навира в очите ми!

Автор: samara   
Дата:   14-06-05 20:58

що все ви избива на фалоси бе, айде сани-то...нека, ама вие ...нямате ли си или кво , пфу...ама си е тъпо де ...[smilie23]

Дата:   14-06-05 20:59

Joro, и ти ли чак сега ли се срещна с кича във Форума?!

Ако си го открил онзи ден, разгледай общите рейтинги по месеци[smile] !

Дата:   14-06-05 21:01

Докторе, ти си доктор и трябва да знаеш какъв е начинът!

Дълго преди да ти каже колко е велик, главата му бе "отрязана".

Дори без твоя намеса!

Автор: zafteto   
Дата:   14-06-05 21:02

:)))))) много си чувствителен, докторе ;)) интересно ти какво развитие би претърпял като автор, творец или каквото там, при подобно отношение към теб.
..опс, то пък нямало снимки в профила ти [smilie8] както и да е, всеки решава за себе си [smilie25]

Дата:   14-06-05 21:04

Иване, аз по принцип избягвам да коментирам хората от форума.
Показана снимка на Елвис е на Андре Серано, според критиците едно от остриетата на модерната фотография, носител на престижни награди и т.н.
Същият Серано е автор и на "Исус в пикня", още по-култова творба.

Разбирам предизвикателството да изследваш докъде стига търпимостта на обществото, но не разбирам какво общо има това с изкуството?
По тая логика Азис трябва да е Творецът с главно Т.

Автор: emmmo   
Дата:   14-06-05 21:05

Жоро, потрошил си си клавиатурата да ми напишеш един лишен от смисъл отговор.

Какъв е този един човек отгоре? Той не е ли критик? Под критик аз нямам предвид някой, който непременно работи като изкуствовед, а всеки, който има активно отношение към възприемания от него обект, т.е. не просто консумира предлагания му продукт, но и поради определена духовна нагласа го и оценява. Даже и само за себе си.

Да не говорим за пълната нелепост за изолирания от всичко велик ум. Такъв няма. Де го намери този солипсист?!

Влизаш в хлъзгава територия. [smilie6]

Дата:   14-06-05 21:14

kvo sa pritesniavate tolkova za malkia princ, vse edno mu triabva zashtita niakva

Дата:   14-06-05 21:17

Самият Кандински е пример, в ранните години на ХХ век никой не е разбирал какво прави и защо го прави, постепенно към него се присъединяват Малевич и още няколко съмишленици, а днес Кандински е икона за всеки дизайнер.
Примери от тоя род - бол, само некой трябва да чете.
Галилей е единствения дето по своето време смята че земята е кръгла, Пастьор - единствания за времето си който вярва че съществуват невидими организми, Колумб - единствения, който в своето време смята, че на Запад може да се намери път към Индиите, д-р Банциг - единствения дето смята, че диабета е лечим, Айнщайн...

Скромното ми мнение за Стрейнджър и Мурнау като критици няма да ти го кажа, но по всяка вероятност се разминава с твоето. Защото гледам, че априори ги поставяш в положение извън и над.

Публикацията е редактирана (14-06-05 21:53)

Дата:   14-06-05 21:17

Joro, аз също избягвам, но се дразня, когато се проявява "двоен стандарт" - тогава се изцепвам и ... обикновено греша.
От раздразнение е[smilie2]

За "изкуството" - наистина ли го търсиш във Форум-а?!

Преди години попитах Ален Деверн - дългогодишен директор на фотофестивала в Арл - "...защо Фотографията толкова се напъва да се докаже, че е изкуство?! Та тя си е толкова ценна и САМО като фотография!!!"

Отговорът му: ..."за пари! Защото хората са свикнали да плащат за нещо, което е изкуство!
Или е Признато за изкуство!"

Автор: boni   
Дата:   14-06-05 21:24

Да,може би наистина не е това начинът,но какъв е тогава начинът да изкажеш мнението си по този въпрос без да обидиш никой? Да говориш общи и неясни приказки и да не даваш никакви примери?
Аз лично не съм искал да обидя Малкият Принц,напротив,казах че има много порфесионални неща,но не го разбирам защото в същото време публикува и твърде много неща на другия полюс с лошо качество и т.н.дори му препоръчах да си оправи качеството в галерията.Той се засегна и ми отговри ,че творчеството му било изкуство ,което щяло да остане за поколенията.... Твърде претенциозно изказване,което говори много.
Не мисля,че такива теми са нефотографски ,лоши,трябва да се трият и т.н.,тъй като в подобна дискусия човек осмисля много неща.И пак казвам,едва ли някой от критиците на принца е искал да обижда личността му.
Между другото се надявах наистина някой да си прави майтап с нас и да смесва снимки от сайта на г-н Андреев със свои снимки:))
Та нека доктора ,Зафтето или Иван да ми кажат какъв точно е начинът да се проведе подобна дискусия,така че никой да не е засегнат и обиден.

Дата:   14-06-05 21:26

Любо, притеснявам се не за МалкиятПринц, а за ... глупости!
За отношенията на място, където ми е приятно ...
Където никой нямаше да се сети за МП, ако не беше с много точки!
... и където никой не се сеща/и с право!/ за друго подобно явление, с много точки, но не чак толкова!!!!

МП направо прекали!!! Виж само колко точки има и колко челни позиции ...!!!
Уйас! Ще развали Форумци!!!

Схващаш ли иронията?!/МП, като му пишеш не може[smilie5] /

Тази вечер наруших нещо, но още малко:р

Дата:   14-06-05 21:27

izkustvoto iska jertvi!!
[smilie10]
Ivane, stiga si se stiskal, pusni malko stari "otrezviavashti" fotosi...

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна