Автор: thor
Дата: 01-05-05 16:20
преди да вземеш който и да е от двата ,вземи и пощракай с тях
след няколко часа щракане с двата ,аз си взех Canon-а ииииииии ако го сравня с някои други стари механични МАКРО обективи ,не мисля , че те му отстъпват видимо по качество на картинката ,но затова пък USM-то му е истински плюс ..така ,че добре си помисли ,( " това което дава Tamron-а можеш да го получиш с който и да е механичен от добрите макро обективи за доста по малко парички " - това ми изказване също е относително ,но го правя просто защото когато щракаш с макро обектив рядко гледаш под микроскоп и сравняваш с друг макро обектив какво ли би се получило ,ако беше взел другия - особенно когато разликата между двата е незабележима и едни виждат ,че единия е по добър, други другия ) ,но удобството и бързината на USM ,само Canon-а може да ти даде ...пък и тези тестове по нета ..са много относителни .. още повече и качеството на изработка показва и на кой от двата може да се разчита повече ..както и за в бъдеще съвместимостта определено си казва и своята дума ,да не говорим и за стойността при препродажба ..абе изобщо питанките са много ..
и всеки си ги интерпретира както си иска ...
така ,че първо пощракай за себе си с двата и тогава си реши ...
|
|