Автор: pantalon
Дата: 30-01-05 08:07
Съвсем отскоро съм във ФФ, но си позволявам да отворя нова тема защото познавам добре два подобни сайта, fotolog.net и flickr.com. Темата за любимите автори беше леко зачекната в някои постинги на 'малка анкета', но от малко по-друг ъгъл. Фотографските сайтове, които познавам, дават възможност да си избираш не само любими снимки, но и любими автори. Не става дума за всенародни любимци, избрани чрез някаква класация, а за лични любими автори (във fotolog им викат 'friends/favorites', във flickr - 'contacts'). Страницата с МОЙТЕ любими автори ми показва последната снимка на авторите, които съм си избрал да следя, т.е. подновява се непрекъснато. Във ФФ има опция за любими снимки, но тя е замръзнала експозиция.
Предлагам на админите да помислят за такава динамична страница с лични 'любими автори' - мисля, че това създава по-приятни отношения между авторите, отколкото класациите по един или друг критерий. В класациите винаги има елемент на хазарт - което също е привлекателно, ама хазарта в крайна сметка изнервя (както се вижда от 'малката анкета' - която изчетох от кора до кора с най-голям интерес).
|
|