Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 въпрос за обективи
Автор: lubitel-art   
Дата:   28-01-05 20:27

Здравейте.Моля кажете си мнението за следната комбинация - Обективи от средноформатна камера /например Zeiss от Pentacon SIX/ с преходник в/у тяло ЕОS.Чувал съм че тези обективи имат много добри оптични качества,и качествена изработка но дали са подходящи за лайка или APS формат. Видях в един сайт сравнителни снимки м/у обективи М-42 .Имаше и няколко такива .Всички бяха качени на диг.Sigma SD-10 и според мен не отстъпваха по качество на повечето от обективите на М-42.Според вас какви са им прдимствата и недостатъците/освен очевидно размера и теглото/.Колко би струвал такъв преходник и въобще има ли смисъл от такава комбинация? мерси предварително

Отговори на това съобщение
 Re: въпрос за обективи
Автор: thor   
Дата:   28-01-05 21:32

хммм ..лично аз не съм пробвал от среден формат на EOS въпреки ,че съм закачал поне над 30-на различни механични обектива на EOS SLR/DSLR чрез преходници EOS/M42 и EOS/NIKON,според мен качеството на картинката най-зле ще да е същото както и с механичните обективи за 35mm камери ,все пак ще си зависи и от обектива ,после заради кроп фактора ,сигурно при някои обективи ще се появят някои аберации ,

докато при други ще бъде върха на картинката ,все пак за да го разбереш ще трябва да го пробваш ,което ще ти коства закупуването на един преходник ,сигурно ще си струва ако имаш любим обектив или няколко обектива и единствения проблем най вероятно ще да е цената на преходника ,тъй като тези които съм виждал са произвеждани от фирми като Novoflex ,а те не ги подаряват и цените им варират от около 150евро до няма лимит може и 300-400евро ,може би из руските е-магазини ще откриеш на по достъпни цени ,аз не съм се ровил ,но сега ще погледна ето тук :

http://www.dvdtechcameras.com/other/adapter/adapter1.htm

еми значи има и но проблемо и са на достъпни цени ,трябва само да си го/ги поръчаш ,този сайт ми се струва доста евтин въпреки че качеството на продуктите да не е на нивото което би ми се искало на мен ,тъй като вече съм поръчвал от тях и са сериозни ,на мен по ми харесват тези правени от Jolos ,пак руска фирма ,но качеството за цената е върха най доброто което съм виждал из между преходниците EOS/M42

http://www.kamepa.ru/pages/photo.php?id=1

та желая ти успех в начинението и ще се радвам да прочета ,отзивите ти след като приключиш експеримента/начинанието и споделиш какво мислиш по въпроса ...[smilie6]

[smilie7]

Автор: KrisoPower_EOS   
Дата:   28-01-05 23:59

АПС-а го заеби, това е толкова тъпо нещо според мен, че не е истина

Автор: explorer   
Дата:   29-01-05 00:07

Моето лично мнение е, че няма смисъл. Средноформатните обективи не са с по-добро качество, качеството там идва от по-големия кадър, а неудобството от по-големия и по-тежък обектив хич не е за пренебрегване.

Автор: assens   
Дата:   29-01-05 00:08

Пусни, моля те, линк към този сайт :) Аз също съм гледал доста кадри от M42 обективи качени на Сигма, но ще ми е интересно да го прегледам.. за сега си снимам със сигма обективите :)

поздрави.

Автор: lubitel-art   
Дата:   29-01-05 00:50

сайта е http://www.wholesaledigital.co.za/m42home.htm

първа  назад  1     всички  напред  последна