Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Help! Затрит кадър
Автор: Transfiction   
Дата:   14-03-04 22:45

Здравейте!

Днес направих първата си магария с новия апарат. Изщраках 66 снимки за един следобед. Прибрах се в къщи, и пуснах програмката да ги сваля на компа. Обаче първо натиснах бутона browse вместо да ги download-вам всичките направо. И... имаше една, първата, която бях щракнала напосоки, за да проверя дали новата ми карта работи нормално, и исках да изтрия този първи кадър. Обаче преди това browse-вах втория, който беше уникален, беше снимка, която нямаше повторения. И не съобразих, че втория си остана маркиран, и го изтрих по погрешка заедно с първия кадър, който исках да изтрия.

Резултат: тъй като не бяха още свалени на компютъра, ги изтрих и двете от апарата (тиква и половина!). В следващия момент се цапнах в челото, обаче късно [smilie9]

Тази снимка ... много искам да я възстановя. Има ли начин?

Ако си купя card reader, би ли могла да бъде възстановена? [smilie11]

Публикацията е редактирана (14-03-04 22:52)

Отговори на това съобщение
 Re: Help! Затрит кадър
Автор: junior   
Дата:   14-03-04 22:55

може да се възстанови с някой софтуер за FAT recovery... Аз използвам Get Data Back... Ама има и други....

НЕ ЗАПИСВАЙ ПОВЕЧЕ СНИМКИ НА КАРТАТА - МОЖЕ ДА ЗАТРИЕШ КАДЪРА!!!!!!!!!!!!

Автор: Gafa   
Дата:   14-03-04 23:00

има една програма CONVAR можеш да си я изтеглиш от нета
www.convar.com маи беше
аз един път изтрих всичко което имаше на картата ,но без да форматирам и пак си ги изтеглих
дано да съм ти бил полезен

Дата:   14-03-04 23:01

junior - Да, прав си! В книжката към апарата пише да не се снимат повече кадри ако има нещо за възстановяване. Имам втора карта, която ще ползвам междувременно и няма да пипам тази, на която беше снимката. Обаче... да му се не види каква съм тиква!

Този софт, който ти ползваш Get Data Back от card-reader ли възстановява, или директно от апарата? Какво точно трябва да направя, за да опитам да я възстановя?

Публикацията е редактирана (14-03-04 23:03)

Дата:   14-03-04 23:02

Gafa - благодаря! Ще го потърся. [smile]

Автор: junior   
Дата:   14-03-04 23:09

ами аз съм го ползвал от рийдър, защото по този начин от гледна точка на компютъра картата е просто още един хард-диск... ако го включиш направо към апарата - не знам... ти ще кажеш дали по този начин картата се представя като хард диск или като друго устройство... Аз работя само със рийдъри и не знам как стои въпросът с източване направо от апарата...

Автор: Tateos   
Дата:   15-03-04 00:54

Намерих GetDataBack и ти я качих ето ТУК . Който иска може да си я изтрегли. Не съм я пробвал още - надявам се да не ми потрябва. Пиши ако ти е свършила работа. [smilie24]

Дата:   15-03-04 21:52

junior - гледах какво имам на диска към новата ми карта и ми се струва, че ако картата не е в рийдър, не може да се види като някакво отделно устройство. Ще разуча повече, благодаря :-)))

Дата:   15-03-04 21:53

Tateos - Благодаря, пробвах да го сваля, но data.bg не се вижда от чужбина :-( Намерих софта на уебсайт, ще пробвам оттам.

Публикацията е редактирана (15-03-04 21:55)

първа  назад  1     всички  напред  последна