Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Vapros za Canon-fenove
Автор: snooper   
Дата:   16-01-05 21:35

Poneje kakto spomenah veche dneshnia den mina v sporove canon/nikon...[beer]

I ai da vidim koi she otgovori kakva e bila optikata v parvia aparat s markata canon - govoria i za obektiva, gvoria i za viziora... shtoto chovek triabva da se gordee korenite si, a ne da gi otricha[smilie18]

Ako nikoi ne pogledne v oficialni muzei na canon sled malko shte pusna linka[smilie19]

P.S. Make RAW, not WAR! [beer]

Sorry za latinicata...

Отговори на това съобщение
 Re: Vapros za Canon-fenove
Автор: thor   
Дата:   16-01-05 21:40

хм .. е сега и кво от това ..че е била правена от създателите на Nikon или тези на Pentax ,какво значение има ..дали траките са биле първите които са населявали земите на днешна България ,това не променя нещата ..някога българия е имала излаз на 3 морета ,но сега и едно ий е много ...[smilie6]

Автор: asklep   
Дата:   16-01-05 21:45

Не съм съгласен с теб все пак учениците трябва да тачат учителите си ,дори и да има шанс да ги подминат,щото кой учител не се гордее с талантлив ученик[shtrak] [smilie5]

Дата:   16-01-05 21:46

Original Price 275 yen (w/Nikkor 50mm f/3.5, lens hood,
2 film magazines, film take-up spool, case)

Canon's first production model and Japan's first high-quality 35mm camera. An improved version of the KWANON camera, it also incorporated technology from Nippon Kogaku (Nikon). Although some say that the camera was marketed in October 1935, the marketing date was February 1936. The lens was a Nikkor 5cm f/3.5 mounted for the first time on a civilian camera. The rangefinder optics and focusing mount were made by Nippon Kogaku. The viewfinder was a reversed Galilean type and it was separate from the rangefinder window. The viewfinder was nicknamed "surprise box" because it popped up when a button was pressed. Saburo Uchida, Goro Yoshida's brother-in-law and manager of the company's business affairs, changed the "KWANON" name to "Canon." "Canon" also refers to the Bible and standards or laws. "Hansa" was (and still is) the trademark of Omiya Photo Supply, the distributor of the Hansa Canon.

http://canon.com/camera-museum/camera/1933-1936/data/1936_hyo-han.html

Thor, da - ama ti govorish za neshta ot predi 1500 godini, a az za takiva deto sa bili kaji-rechi vchera, pochti si gi spomniam... A i ne e prosto praven ot sazdatelite, ami si e s obektiv Nikon, koito predi tova e bil polzvan samo za voenni celi, dokolkoto sa dostoverni arhivite[beer] [shtrak]

Автор: Ivan_A   
Дата:   16-01-05 21:50

FD 1.8/50mm, FD 2.8/35mm, FD 2.8/135mm - защото бяха с най-голямото намаление в Corecom/?!/. Отлични обективи.

След това последваха много други ...
Не по-добри - просто различни - край няма!

Дата:   16-01-05 21:53

кви 1500 години ве до преди първата световна сме имали излаз на бяло/егейско море ,не гледаш ли колко сме назад след 15 години свобода ,кви 5 лева ,ква лимонада ..за кво става въпрос ...как беше там за бардака и старите ку*ви ..ти искаш да правиш профи работа на базата на някога ,какви обективи правили Nikon и за кого ..глей сега кво става ..а някога си е било за някога ...[smilie6]

Дата:   16-01-05 21:54

Kato kazah 1500 godini imah predvid trakite bre[smilie7]

Автор: Kuncho   
Дата:   16-01-05 21:55

Е па ази имам джобни си зема и Канон и Никон и ги блъскам ино у друго ... да ги блъскам... и накрая и двата ще са потрошат [smilie7]
Такива ми ти рабути...

Дата:   16-01-05 21:58

Abe, thor, kefi me da sporia s tebe bre, chovek[smilie5] Ia dai edno ICQ ili drug massanger nasam, po dobre na maila, che da ne ti skochi mnogo sgan ot tuka - vlado_donkov@abv.bg ...[beer]

Автор: Kuncho   
Дата:   16-01-05 22:00

sgan [smilie19]

Дата:   16-01-05 22:03

дай някой друг път ( че ако требе да чатим сега тук край мене има хора и не става ),пък аз съм и свикнал да ми скачат ,все нестандартни ..ама знам как да ги лекувам ...[smilie6]
[smilie7]

Дата:   16-01-05 22:08

Aide, she te podsteia niakoi pat, puk sega razbrah shto vse jeleza kupuvash - kakto sam kaza skachat ti razni nestandartni - mi da, triabva da si imash za samootbrana![beer]

Публикацията е редактирана (16-01-05 22:10)

Дата:   16-01-05 22:16

хехе ..абе железа ,аз повечето съм ги взел на безценица .. а тези скъпите съм ги платил наистина скъпо ..ама не са чак толко много на брой и са чистак нови за колекция си държат цената ..важното е че ми доставя удоволствие ,,иначе ако бях се набутал на цените на които вървят ..тя става една мътнаааа..[smilie6]

Дата:   16-01-05 22:30

Ako gi beshe zel na cenite, deto varviat nemashe da ima svestni podlojki, varhu koito da gi snimash li? [smilie5]

Автор: KrisoPower_EOS   
Дата:   16-01-05 22:45

Кънчо батка, твойта теория ме изкефи най-много. Аз лично съм фен на Канон и Пентакс, Никон също много ми харесват, но ако имам пари ще си взема или Канон или Пентакс. А и Никон както нямат сервиз в България не е много практично.

Автор: machine_head   
Дата:   16-01-05 23:42

хохо, то канон като имат... една пиклива пластмаса за 50 лева я чаках 40 дена да дойде от австрия...заблуда яко....

Дата:   16-01-05 23:45

Da be, i az takiva raboti chuvam, che da si pratish canona v chujbina moje po-barzo da stane, otkolkoto da chakash tuka...

Автор: KrisoPower_EOS   
Дата:   17-01-05 02:34

Бали го, незнам точно как стоят нещата, но повечето хора гледат от тая гледна точка. Но Канон-а си е Канон, предпочитам 80% Канон и 20% Пентакс

Автор: gorba4ov   
Дата:   17-01-05 08:51

ами доста автомобилни инженери, които после създават свои марки автомобили (Алфа , Порше...) преди това са започнали работа при сегашните си конкуренти..... някой да му дреме за този факт като си избира автомобил......?[smilie25] [smilie25]

Автор: jester   
Дата:   17-01-05 10:58

Абе не съм адвокат на Канон-БГ, но първо цените на резервните им части все повече падат и това е 100% сигурно, не ми давайте примери от типа на "ама аз като си занесох сапунерката и ми зеха 100 лв за нищо". Второ факт е, че не поддържат складова наличност на всяка малка джиджавка, но при този ОГРОМЕН български пазар не знам фирми и официални сервизи, които да го правят. Трето, съвсем скоро представителстевото на Канон сигурно ще стане наистина българско, а няма да е под шапката на Канон Европа. Иначе естествено е, че винаги може да се иска повече.

Автор: a4o   
Дата:   17-01-05 17:32

eeee sme6nitzi kakvi sa tezi gluposti- Nikon ili Canon!!! To takav spor niama ako si reporter grabvai Canon-a , a ako 6te pravi6 art vzimai Nikon tova navsiakade po sveta 6te vi go kajat! Za6to mislite 4e na vsi4ki futbolni ma4ove sa s canon, a v studiata sa s Nikon:)))))

Автор: explorer   
Дата:   17-01-05 18:02

jester за резервните части на Канон не знам, ама консумативите за принтерите си ги продават на двойна цена в сравнение с Щатите [smilie9]

Автор: n1x0n   
Дата:   17-01-05 19:38

Ачо бързо грабна златната статуетка за най-неподготвено изказване ва седмицата! Още в понеделник си осигури победата! :-)))

takav spor niama ako si reporter grabvai Canon-a , a ako 6te pravi6 art vzimai Nikon tova navsiakade po sveta 6te vi go kajat!

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: n1x0n   
Дата:   17-01-05 19:49

Canon's first production model and Japan's first high-quality 35mm camera.
Снупъре, мерси за инфото! Все се притеснявах че първата такава камера е я на Nikon, я на Pentax! [smilie3]

Автор: Artek   
Дата:   17-01-05 23:47

Snoopcho triabva da se informirash ot firmata Canon ne se e kazvala Canon i parvia aparat ne nosi tova ime...............,a slednoto KWANON.Zapomni go.Ako ne viarvash zvanni na FUJIO MITARAI /Sobstvenik na kompaniiata/ ,za da ti potvardi dumite mi.O'K![shtrak] [beer] [smilie3] [smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна