Автор: IDA
Дата: 24-04-08 14:09
За хора с ограничен бюджет си струва определено! По-горе са ти го казали. Вярно е, че пълненето е адска цапаница и изисква доста умение, ама веднъж като си напълниш няколко комплекта, печаташ на воля и само сменяш празните. А иначе на всеки 20-30 листа да тичаш до магазина и да се бъркаш дълбоко за нови касети, пък макар и заместители, не си е работа, поне за мен. Иначе в Техномаркет един комплект оригинални е 119 лв. За начина, по който аз печатам и обичам да експериментирам, купешките просто ми излизат адски солени.
А за мастилата, е достатъчно да са качествени, за да не ти съсипят преждевременно принтерската глава. Има доста такива на InkTek, OCP, Fullmark и др. Е, ще има минимални разлики между отделните марки, но с малко печатни проби, лесно се настройва драйверът така, че да печата почти 1:1 с екрана. Казвам почти, защото трябва много внимателно да се загледаш, за да откриеш разлики в цветопредаването. Дори и да откриеш такива, те са минимални.
Ако се занимаваш професионално, можеш да си поръчаш да ти направят и принтерски профили за определени мастила и хартии със спектрофотометър. За любителски цели, можеш да се справиш и сам и въпреки това да се радваш на фантастично качество.
Та така.
|
|