Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Празни мастилници - сливи за смет
Автор: IDA   
Дата:   23-04-08 19:04

Здравейте,

Имам мастиленоструен принтер Canon Pixma IP 4500 и си търся за повторно презареждане втори комплект оригинални празни мастилени касети (5 бр.), които са били пълни със следните мастила:

CLI - 8C
CLI - 8М
CLI - 8Y
CLI - 8BK
PGI - 5BK

Принтерите от сериите 3000, 4000 и 5000 на Canon ползват горните мастила и работят с едни и същи мастилници, така че те не е необходимо да бъдат непременно от модела 4500.

Мастилниците трябва да отговарят на следните условия:

1) Да са оригинални канонски и да не са били презареждани досега;

2) След снемането от принтерската глава, отворите им да са запушени с оригиналните оранжеви запушалки, плътно притиснати към отвора и залепени с лепенка за корпуса, след което мастилниците да са поставени в плътно затворено найлоново пликче, за да се предотврати изсъхването на гъбата в мастиления отсек;

3) Макар и добре запушени, да не са престояли повече от 2 седмици празни.

Ако някой от Вас работи с оригинални канонски мастилници и скоро му предстои смяна, съм готов да откупя празните мастилници за 10 лв., разбира се, след като се убедя, че отговарят на горните изисквания.

Нека тези от Вас, които, вместо да изхвърлят ненужните празни мастилници в кошчето, желаят с минимално усилие да спечелят 10 лв., като същевременно направят и малък жест към околната среда, ми пишат на Л. С. Останалите най-учтиво бих помолил да не спамят по темата.

Поздрав,
IDA.

Отговори на това съобщение
 Re: Празни мастилници - сливи за смет
Автор: asahi   
Дата:   23-04-08 19:57

Иди в Ная на Дондуков и Париж. Там печатат доста с 4200 и със сигурност имат празни мастилници. Сигурно ще ги разменят срещу кола и шоколадови бонбони.

Аз пия Столично тъмно.

Дата:   23-04-08 20:10

Благодаря, Asahi! Полезен и точен, както винаги. Обезателно ще проверя тази възможност. А за Столичното, само кажи кога.

Автор: drdelian   
Дата:   23-04-08 20:38

[beer] наздраве,имам празни такива и искам да ги напълня,мога да пия и столично тъмно,също мога да черпя и пак да пия[smilie21]

Автор: pepi34   
Дата:   24-04-08 02:29

Намери фирма прокарт имат офис в софия и ако си доволен ши черпиш аз имам Епсон Р300 от 2 години го пълня с техни мастила излиза ми всичко без пари почти и с малки изключения съм много доволен.Има и много евтина фото хартия там.

Автор: Tekumze   
Дата:   24-04-08 09:37

Тия за 3000 са без чип, за разлика от останалите.
За 3000 купувам готови заредени неоригинални за 6,70 и вече 3-та година печатам без проблем.
Струва ли си цялата дандания да търсиш ориг.мастилници...[smilie11], за да си ги пълниш сам, или си намерил оригинални мастила...[smile]

Дата:   24-04-08 14:09

За хора с ограничен бюджет си струва определено! По-горе са ти го казали. Вярно е, че пълненето е адска цапаница и изисква доста умение, ама веднъж като си напълниш няколко комплекта, печаташ на воля и само сменяш празните. А иначе на всеки 20-30 листа да тичаш до магазина и да се бъркаш дълбоко за нови касети, пък макар и заместители, не си е работа, поне за мен. Иначе в Техномаркет един комплект оригинални е 119 лв. За начина, по който аз печатам и обичам да експериментирам, купешките просто ми излизат адски солени.

А за мастилата, е достатъчно да са качествени, за да не ти съсипят преждевременно принтерската глава. Има доста такива на InkTek, OCP, Fullmark и др. Е, ще има минимални разлики между отделните марки, но с малко печатни проби, лесно се настройва драйверът така, че да печата почти 1:1 с екрана. Казвам почти, защото трябва много внимателно да се загледаш, за да откриеш разлики в цветопредаването. Дори и да откриеш такива, те са минимални.

Ако се занимаваш професионално, можеш да си поръчаш да ти направят и принтерски профили за определени мастила и хартии със спектрофотометър. За любителски цели, можеш да се справиш и сам и въпреки това да се радваш на фантастично качество.

Та така.

Автор: Tenev   
Дата:   24-04-08 14:42

А някой знае ли къде продават касети-заместители на CLI-8, че аз не мога да намеря? Сега ползвам мастила и хартия от прокарт и съм много доволен, но ако намеря готови касети на прилична цена въобще няма да се цапам повече [beer]

Автор: danbi   
Дата:   24-04-08 14:45

Техномаркет?

Дата:   24-04-08 14:57

Представа нямам, и аз се цапам. Заместителите обикновено вървят между 6 и 8 лв. за касета, но няма абсолютно никаква гаранция с какво са пълнени. По руските сайтове много хора се оплакват, че от такива евтини касети много бързо са им сдали печатащите глави, а една глава струва почти колкото целия принтер нов. Затова се цапам, пък макар и с качествени мастила.

Автор: Tenev   
Дата:   24-04-08 14:59

В Техномаркет няма за CLI-8, а само за CLI-6

Дата:   24-04-08 16:34

Благодаря на всички, които се обадиха. Весели празници!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР