Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 fujifilm s1000 fd
Автор: mechona   
Дата:   06-03-09 13:58

Здравейт!
Вчера си купих fujifilm s1000 fd - може ли някой да ми каже дали си е струвало - аз съм лаик и нямам много представа от апарата, но ми се видя добра цената и добри параметри. Притеснява ме само че няма оптичен стабилизатор .......... това голям проблем ли е?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Synthy   
Дата:   06-03-09 14:02

[smilie24]
честито!
ама обикновено се пита преди да купиш ;))
фотото е добро, снимай си с кеф [shtrak]

Re:
Дата:   06-03-09 14:11

благодаря, ама ще ми обясниш ли по-подробно как да снимам тъй че да несе размазва - щото и с други апарати ми се е получавало същото?

Re:
Дата:   06-03-09 14:13

за начало:
https://photo-forum.net/ebook/start.htm

Re: fujifilm s1000 fd
Автор: rosentushev   
Дата:   06-03-09 14:14

https://photo-forum.net/ebook/start.htm

Публикацията е редактирана (06-03-09 14:16)

Автор: rosentushev   
Дата:   06-03-09 14:14

Ех, Синти изпревари ме [smilie24]

Re:
Дата:   06-03-09 14:18

[smilie6]

Автор: 8250   
Дата:   06-03-09 14:20

размазани снимки се получават когато светлината не е достатъчно. тогава скоростта на затвора е ниска. подходящата скорост на затвора зависи от zoom-а, и е между 1/30 и 1/250 горе-долу. придържай се към правилото: минималната скорост на затвора да е поне колкото фокусното разстояние(35мм приравнено). ако имаш възможност ползвай статив. тогава е можеш на снимаш на много ниска скорост.

Автор: 3DFEN   
Дата:   06-03-09 14:23

....как да снимам тъй че да несе размазва ....

бутона за правене на снимката има две функции
първо натисни леко тогава апаратчето леко избръмчава. Тогава си прави настройките и фокуса.

При продължаване натиска на долу вече се прави и снимката. Когато прави снимката стискай здраво апарата и не дишай.
Най-вероятно в момента на правене на снимката апаратчето мръдва леко и от това се размазва образа. Излез на балкона, постави апарата на парапета хвани го добре и щтракни . Най вероятно снимката няма да е размазана.

Публикацията е редактирана (06-03-09 14:25)

Дата:   06-03-09 14:29

МНОГООООООООО БЛАГОДАРЯ - АБСОЛЮТНО ПОЛЕЗЕН СЪВЕТ
останалите неща ще трябва да ги научавам малко по малко, но имам голямо желание да се науча [thankyou]

Автор: surg   
Дата:   06-03-09 14:31

късно, но ве пак ще осъзнаеш ролята на истинската оптическа стабилзиация,[smilie25] без нея снимане на краен зоом е възможно само насред ясен слънчев ден....

Автор: taricate   
Дата:   06-03-09 14:34

Като начало, моят съвет е да включиш на AUTO докато прочетеш няколко пъти линка на Synthy.
Успех [shtrak]

Автор: didesignbg   
Дата:   06-03-09 14:36

surg написа:

> късно, но ве пак ще осъзнаеш ролята на истинската оптическа
> стабилзиация,[smilie25] без нея снимане на краен зоом е
> възможно само насред ясен слънчев ден....

[smilie18]
Щом казваш

Дата:   06-03-09 14:56

добре де - при снимките с лентов апарат не ми се получаваше размазване дори и на краен зум, а тук се получава. Защо ?
сигурно въпроса е много тъп, ама ако може да ми го обясните.....

Автор: ilana   
Дата:   06-03-09 15:11

Апарата има стабилизация (PS picture stabilization Mode), виж дали е включена, не знам дали има Auto ISO, гледай при снимки на слаба светлина да го включиш на по-висока ISO стойност например 800.

Автор: petkob   
Дата:   06-03-09 15:19

3DFEN, мисля, че не си съвсем прав. Грешно е да се сдържа дъха - ако се наложи малко по-дълго да следиш обекта, сърцето ти ще се разбумти заради липсата на кислород и ръцете ти ще се разтреперят доста повече, тъй че ефектът ще е обратен.

Техниката е по-скоро като тази на снайперистите - успокояваш дишането, прицелваш се по време на вдишването и натискаш бутона, докато издишваш, като го правиш плавно, а не рязко, и не мърдаш апарата, докато не отпуснеш бутона. [beer]

"Спусъкът не се дърпа, а се изтегля", съветват в криминалните романи. [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »