Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Съвет за външен микрофон за Canon 5D mark II
Автор: ShotlandetsaWildlife   
Дата:   12-02-09 10:53

Бихте ли ме посъветвали какъв фокусиран външен микрофон мога да взема за да записвам добър звук към видеата на Canon 5D mark II? Защото автофокуса по контраст лови шума от движението на масивните лещи в обектива (800/5.6) и колебанията при фокусиране на обекта.

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за външен микрофон за Canon 5D mark II
Автор: ALBIREO   
Дата:   12-02-09 11:25

Shure, Sennheiser, AKG... с какъв жак е 5Д-то?

Дата:   12-02-09 11:50

стандартен 3.5мм
трябва ми някой да сподели личен опит за някой конкретен модел, аз марките по известните ги знам ;)

Автор: Kanonir   
Дата:   12-02-09 15:38

Ей ти споделен личен опит от Винсент Лафоре [smile]

Re:
Автор: borisyankov   
Дата:   12-02-09 15:59

Albireo - тези майкове които изреждаш са главно студийни. Имат нужда и от преамп.

Реално, Шотландец, и микрофон за 5лв ще ти свърши някаква работа - все пак ще отдалечи от . А иначе има и доста хубави, но скъпи. Зависи за какво ще го ползваш.

Re:
Автор: dau   
Дата:   12-02-09 16:25

Neumann U87

Дата:   12-02-09 16:32

Kanonir написа:

> Ей ти споделен личен опит от
>
> Винсент Лафоре [smile]
>

"The microphone exhibits low noise and an unusually wide bandwidth for its size. It is ultra lightweight, yet rugged due to it's ABS construction. The VideoMic is powered by a standard 9V battery and offers a Low Battery LED status indicator and a switchable high pass filter to reduce unwanted low frequency rumble.

The VideoMic attaches to any Camcorder that has the standard camera-shoe fitting and utilizes a stereo mini jack for audio output. "

http://usa.rodemic.com/images/mics/videomic_002.jpg

Rode VideoMic - Camera Mounted Shotgun Microphone with Integrated Shock Mount for Camcorders

B&H

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

малко е скъпичък само - 150 долара.

Публикацията е редактирана (12-02-09 16:40)

Re:
Дата:   12-02-09 16:41

borisyankov написа:

> Реално, Шотландец, и микрофон за 5лв ще ти свърши някаква
> работа - все пак ще отдалечи от . А иначе има и доста хубави,
> но скъпи. Зависи за какво ще го ползваш.

Снимане на птици и животни с телеобективи [smilie24]

Автор: desmes   
Дата:   12-02-09 16:42

Обидно за това тяло е да се ползва по-евтин ...
Едва ли може да се прави аналогия, но аудиофилите твърдят, че кабелите е добре да са поне 10% от стойността на системата.

Re:
Дата:   12-02-09 17:08

Хайде да не бъркаме аудиофилите които слушат музика и да не бъркаме вокални микрофони, с такива които са за общо ползване на видео и особено в случая за птички.

Шотландец, за твоите нужди Rode VideoMic наистина е перфектен. И повярвай ми е супер евтин в сравнение с останалите оферти.

Автор: GM   
Дата:   12-02-09 23:23

Що си не вземеш ТОВА ами се мъчиш[smilie11].Хората са го измислили[smilie24]

Публикацията е редактирана (12-02-09 23:25)

Re:
Дата:   12-02-09 23:58

GM ще приемем че не спамиш, а сериозно го съветваш да вземе тази камера.

ЕХ3-то е страхотна камера между другото - заслужава си парите ако с това си изкарваш хляба.

Но дори и да приемем, че Шотландеца има неограничени финанси - за неговото ползване на видео 5Д2 е все пак по-добър.

Защо? Много добра картина. Сравнима или по-добра от Сонито. Повече боке. Супер обективи (на Сонито също е супер). Много по-лек. Видеото на 5Д2 тежи точно 0гр от горе и обема му е точно 0 кв/см повече (спрямо 5Д2 без видео). И т.н.

Дата:   13-02-09 12:59

GM написа:

> Що си не вземеш
>
> ТОВА ами се мъчиш[smilie11].Хората са го
> измислили[smilie24]
>

>
> Публикацията е редактирана (12-02-09 23:25)

Би могло да, но ще трябва да се откажа заради фотографията :) поради следните причини:

- дори да намеря банка, която да ми даде поредния кредит за техника това означава да се занимавам само с видео, защото и в момента мъкненето на фототехниката и нещата около нея е на предела на физическите ми възможности.

- Дори да има как да се мъкне и камерата и видеото, няма как да снимам едновременно, пък и не се сещам за много птици и животни, който ще ме гледат как шавам от камерата до обектива и обратното.

- в 5д2 снимам видео което като качество отговаря на про камера. И това става само с един клик на бутона на апарата - снимам си снимките, после цък и вече снимам видео. така, като се върна от снимане имам и видео, и качествени кадри. Обективът ми позволява ако врътна 2х конвертор да снимам видео на 1600мм дори, което не се сещам видео камера да ми го позволява - е може би има опции, но те са с допълнителни устра скъпи обективи и приставки.

аз и преди време исках да ги съвместявам двете дейности, но не съм и мечтал това да стане толкова скоро и по такъв начин с апарат като 5д2 [beer]

Автор: djogata   
Дата:   13-02-09 13:43

Казвал ли съм ти да почнеш да снимаш пейзажи [smilie5] [smilie5] [smilie5]

[beer] [beer] [beer]

Автор: grimhawk   
Дата:   13-02-09 13:54

Този въпрос не е за тук[smile] . По принцип не е добре да се слага микрофон на видеокамера, защото звука винаги ще е зле. Лично аз мисля, че дори и насочен микрофон с най-високо странично отразяване на звука, като например някои от тези, ползвани в Холивуд - SCHOEPS CMIT 5U (3000+ лв.), или пък SCHOEPS CMC 641, Sennheiser mkh50 (пак ужасно пари), според мен няма начин да не уловят шума на камерата в абсолютно тихо помещение, при положение, че ги закачиш за нея. Зависи и от това колко е околния шум и шума от източника. Да не говорим, че при насочен микрофон в затворено помещение звука ти ще улови реверберацията.

Решението е да скриеш някъде микрофон близо до сцената, която снимаш, или да ползваш безжични микрофони, които се крият в дрехите. Ако снимаш само в студио - или безжичен, или скрии микрофон някъде. И си избираш модел според бюджета.

Автор: bobihot   
Дата:   13-02-09 13:59

^ Слагаш под перата...[smilie25] [smilie6]

Дата:   17-02-09 18:07

една доста обширна и подробна статия с примери от Б&Х

http://www.bhphotovideo.com/c/find/newsLetter/Sweet-Sounds-of-HD.jsp

Дата:   17-02-09 18:07

една доста обширна и подробна статия с примери от Б&Х

http://www.bhphotovideo.com/c/find/newsLetter/Sweet-Sounds-of-HD.jsp
[smilie24]

Автор: Pink_Kong   
Дата:   17-02-09 18:57

Нема да стане така..
Отиваш и залагаш безжичен атмосферен микрофон, на мястото, където очакваш пилетата.Пишеш звука другаде, не на апарата.Дали микрофонът ще е насочен, зависи от сцената, която ще снимаш.Звука от ресийвъра можеш да пишеш директно на лаптоп и да имаш контрол на входните нива, както и слушалки.

Публикацията е редактирана (17-02-09 19:07)

Автор: ivodam   
Дата:   17-02-09 23:05

Шоти, и насочен микрофон пак ще хване някакви паразитни шумове, както после си редактираме снимките в Шопа, така видеото няма да мине без звукова редакция. Като се заснеме видеото всъщност после с какъв софт го мегериш?

Автор: ALBIREO   
Дата:   18-02-09 04:21

Защо си мислите, че тая работа със звука е елементарна? [smile]

Иво - въпросът ти е малко като "тия снимки с какво ги обработвате?"
Няма значение с какво, а КАК се обработва. И до колко човекът който "обработва" знае какво и как да напарви.
И отново - като при фотографията. Ако нямаш качествен запис, после върИ обработвай.

Нещата са много съпоставими.
Ако целта е да се хване някакъв звук - добре.
Но то ще е малко като да си поставите за цел да направите "някакви снимки".

Фотографията, операторското майсторство, звукоинженерството - това са доста различни неща. Особено последното няма нищо общо с предните две.

Да не говорим, че в България дори няма къдърни звукоинженери. Ама това е една друга тема... болезнена за братята музиканти. [shtrak]

За да ме разберете правилно иска да кажа, че няма да си решите проблемите с купуването на какъвто и да било микрофон.
Просто тая работа е като "Какъв апарат да си купя, за да правя модни снимки?".

Ай успех! [smilie18] [beer]

Дата:   20-02-09 04:23

като двойния пост на Дау по-горе[smilie5]

Публикацията е редактирана (20-02-09 19:56)

Дата:   20-02-09 19:48

Каномире, не са те учили да четеш а? [smilie8]

Дата:   20-02-09 19:50

dau написа:

> Каномире, не са те учили да четеш а? [smilie8]

О, прощавай, сега ще си редактирам горния пост - гледам даже 2 пъти си го пуснал за таквиз кат мене, но няма спасение [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

П.С. Ма май и теб не са та учили да четеш или пишеше - не знам - да вземеш един път да ми възпроизведеш ника правилно [smilie18]

Публикацията е редактирана (20-02-09 19:55)

Дата:   20-02-09 20:13

явно и на мен не ми се отдава [smilie18] [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »