Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с чисто нов fuji!!!
Автор: sunyeos   
Дата:   15-02-09 22:56

Значи хора преди един ден си купих fuji
finepix s1000fd всичко друго му е наред има 2 гигабайта микро сд карта и проблемат му е такав че когато снимам с светкавица след
около две снимки ми изписва "write eror"
незнам на какво се далжи моля ви се да ми
помогнете,когато снимам без светкавица
проблем нямам пробвах и да форматирам
картата не та не!!! [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с чисто нов fuji!!!
Автор: navy   
Дата:   15-02-09 23:27

Заредена ли ти е батерията?

Дата:   15-02-09 23:31

Хм ами значи може и да е от това проблема да ти кажа защото го включих в 18 часа и тока е спирал вечерта нз кога ама го изкличих кам 1 па то май го опраиха в 12 [smilie4] [smilie4]

Дата:   15-02-09 23:33

А дали е добра идея да разредя батерията и да го оставя 24 часа намира [smilie8] [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Автор: navy   
Дата:   15-02-09 23:36

Не знам [smilie7]

По принцип за да се разработи една батерия добре е необходимо да имаш пълни цикли заряд-разряд поне 4-5 пъти.... така ще работи на максимален капацитет.

Понякога нови батерии се скапват поради неправилна употреба и не държат и 10% от капацитета си... знам ли.

Това моето беше само предположение...

Автор: 8250   
Дата:   15-02-09 23:39

смени картата. този модел правят проблеми с някои карти. дават тази грешка или блокират и трябва да вадиш батериите.

Дата:   16-02-09 00:03

Вапрос какво да и сменям на картата като е нова тя сигорно си има гаранция?трябва ли да купувам нова???Тя картата е SD ам?

Публикацията е редактирана (16-02-09 00:08)

Автор: mihajlov2   
Дата:   16-02-09 00:46

Тази микро SD карта, която си забол във Фуджито, според мен става само за телефон, а не за фотоапарат - при апарата е необходима сравнително бърза памет. Подозирам, че от това ти се появява проблемът. Купи си една хубава истинска SD карта, а не микро не знам кво си с адаптер. Например от Фотопавилиона -
Памет SD Kingston 2GB 50x
Струва жълти стотинки - 13 лв. - няма да се разориш, а най-вероятно ще ти оправи проблема[smile]

Публикацията е редактирана (16-02-09 00:51)

Автор: sun   
Дата:   16-02-09 10:46

Сменяй картата - от нея е. Новата гледай да не е Кингстън, че с Фуджи не се разбират.

Автор: taricate   
Дата:   16-02-09 11:55

И като обобщение - след като заредиш напълно батерията,както ти каза navy, форматирай картата и пробвай.Ако пак не става - тичай до магазина Х и пробвай коя карта ще работи.Ако и с друга карта не работи - проблема ти е в апарата.
УСПЕХ !!!

@sun:Само да спомена, че Kingston са препоръчвана марка в едно 90% сайтове на разни производители на хардуер,тъй че недей така...[smilie3]
[beer]

Автор: groshev   
Дата:   16-02-09 16:21

taricate , Kingston са препоръчвана марка и са хубави карти, но с Фуджи НЕ работят. От това е проблема[smilie24]

Автор: sun   
Дата:   16-02-09 16:24

Тарикате какво се препоръчва в сайтовете не ми пука, аз ти казвам че Фуджи и Кингстън не се разбират. И за Фототехника навсякъде препоръчват Сандиск и Лексар, как ги докара тия 90% за Кингстън не знам.[ezik]

Дата:   16-02-09 18:18

Ами хора значи аз парво като отида в магазина те дали ще решат да ми разопаковат картата и да сложат иначе днес ходих до магазина от който го купих и ми пробваха картата таз напраи 1000 снимки с друг фотоапарат и егаси нищо не направи картата не е микро а пак с xD карта не дава проблем бе значи може да тичам до магазина и да зема некоя друга карта така че в метро не ми повярваха за картата и варианта беше да ги метна че е развалена да ми варнат парите и да си зема с още малко пари некав друг модел [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: sen_shui   
Дата:   16-02-09 19:08

Ако трябва да съм честен не е от картата. Просто този модел го прави този проблем и то избирателно. Един път тръгва, друг път не. Пробвал съм с Kingston, Verbatim, Praktica, и всеки път различно.
А съм си играл не с един S1000[smilie23]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »