Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Операторско майсторство
Автор: mudman   
Дата:   04-02-09 00:02

Здравейте на всички.Дойде време и аз най-накрая да кандидатствам.Лошото обаче е, че не мога да се оправя с тези сайтове на университетите.В случая имам огромното желание да продължа със Операторско майсторство.Интересува ме ако има някой от Благоевградският университет, който е със "Телевизионно и кино изкуство" да ме опъти кога са изпитите.Същото се отнася и за натфиз, където сравнително по- добре се оправих(разбрах кога свършват консултацийте), с тая разлика че не разбрах кога започват изпитите [thankyou]
Предварително благодаря на всички!!

Отговори на това съобщение
 Re: Операторско майсторство
Автор: cve_t   
Дата:   04-02-09 09:21

Обикновенно изпитите за влизане във ВУЗ са през лятото.

Автор: pc_genius   
Дата:   04-02-09 09:25

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: slonamu   
Дата:   04-02-09 09:50

Аз съм силно против термина оператор. Оператора е човека които механично насочва камерата под наблюдението на director of photography - буквално режисиора на фотография заедно с режисиора на филма. Съветвам те базирано на моя опит - т.е. за теб нещата може да бъдат съвсем различни:
Преди да кандидатстваш да се запознаш на практика какво прави режисиора на фотография.Имам в предвид че ще се изненадаш от работата и задълженнията му. Кинематографията почти няма нищо общо със съвременната фотография. Така, че ако ти харесва да снимаш с фото камера, кино камерата може да ти е противна. Иди на снимките на някои филм да видиш.
Що се отнася до училищата разпитаи какво са снимали преподавателите и го виж. В повечето случаи няма да ти покажат нищо, а ако ти покажат ще бъдеш неприятно изненадан. Разпитаи с каква база разполагат и дали изобщо снимат 35мм филм или поне 16мм. Ако не ще снимаш видео от което напредъка ти ще бъде забавен. Какво осветление има училището също е важно. Ако няма - питаи имат ли сделка с някои от когото да се наема евтино. Ако те погледнат умно не ходи в това училище защото 90% от работата на режисиора на фотография е да осветява.
Колко проекта се снимат през учебната година и дали са самостоятелни или в група с други състуденти. Ако проектите не са много а има само лекции според мен е загуба на време защото киното се учи наи добре от практика.
Освен това виж колко ще ти струва обучението и не е ли по-добре с тези пари сам да се развиваш снимаики свои проекти.
Ако звуча негативно се извинявам, но съм минал по-този път и се опитвам да посоча по-големите грешки които един начинаещ студент може да допусне.

Автор: emo99   
Дата:   04-02-09 11:26

slonamu -много правилни насоки даваш .[smilie24] Направо са безценни.(само да не си отказал момчето )Е,ако иска да стане нещо от него трябва да те послуша.Но,ако иска само да вземе диплома.....

Автор: grimhawk   
Дата:   04-02-09 11:56

slonamu [smilie24]

Автор: pepi34   
Дата:   04-02-09 15:31

Слонами е прав - за съжаление нищо не се учи, база от 80г, ако изобщо има такава, само ти вземат парите, една приятелка даже ми каза, ча на някакво въпроси и отговорили - оправяи се сама, не очаквой някои преподавател да ти даде хляба си[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Lalinda   
Дата:   04-02-09 16:53

Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!

Автор: Stoychev   
Дата:   04-02-09 20:01

Това е в България. Кажете нещо за света, понеже операторско майсторство е едно от десетките неща, които искам да кандидатствам. :)

Дата:   05-02-09 00:40

Сетих се да допълня:
ОСвен филмите на преподавателите е хубаво да се видят и филми на студенти от съответното училище - нормални проекти и дипломни работи. Освен това малко търсене по интернет ще покаже колко от завършилите работят професионално.
Между другото положението е зле не само в БГ училища, за които нямам много наблюдение, а също и в чужбина. Моето лично мнение е че наи добрите са в Москва, Прага и Лодз.
Когато говоря за това да се отиде на снимачна площадка преди идин да реши дали да започва кариера във филмовата индустрия имам в предвид случки като тази:
http://www.youtube.com/watch?v=YTihsJQHt48
Това е изключение според моя опит, но показва под какво голямо напрежение се работи. Ако се сетия още нещо ще добавя отново...

Автор: mudman   
Дата:   05-02-09 00:44

slonamu много ти благодаря за изчерпателните съвети.Още в петък като ходя до натфиз ще ги поразпитам за тези неща.Ако някой има да добави, или да допълни нещо, ще съм му признателен да го направи.[beer]

Грешна връзка
Дата:   05-02-09 00:44

Тук е оригинала на Кристиан Баиле Крещеики на режисиора на фотографиа:
http://www.youtube.com/watch?v=qrvMTv_r8sA

или

http://www.youtube.com/watch?v=ssoZzNmD0I8&feature=related

Автор: Pink_Kong   
Дата:   05-02-09 00:57

Поне с правописа проблеми нямате.

Автор: Gaijin   
Дата:   05-02-09 13:02

Режисьора на фотография е добро
Не ги слушай и не се плаши толкова много, навсякъде има и лоши и добри преподаватели, но аз поне не съм срещал някой който да ти каже да се махаш при зададен от теб въпрос.
Даже повечето се радват че поне някой се интересува от това което говорят. Но са прави че никак няма да ти е лесно, изисква се много труд,четене и лишения(финансови и др.).
Аз поне не се сещам за ГЛАВЕН ОПЕРАТОР(КИНЕМАТОГРАФ) който да не е започнал като асистент на камера или асистент на фокуса, така че и ти ще минеш първо през това(и то за няколко филма което ще се окаже много полезно за теб впоследствие)

Автор: jerry   
Дата:   05-02-09 13:59

Lalinda колко си права:(

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »