Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Nikkor 55mm f 1.8
Автор: Fru   
Дата:   23-08-08 20:22

Срещнах този обектив в каталога на Никон и ми направи впечатление ниската цена от 130 долара. Та въпросът ми е струва ли си парите ? Съответно мнение на хора които са работили с него. Питам защото искам да си купя някакъв обектив ( за портрети ) със сравнително добра рязкост и остър фокус.
Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Nikkor 50mm f 1.8
Дата:   23-08-08 20:23

50 мм опс! печатна грешка простете!

Re: Nikkor 55mm f 1.8
Автор: navy   
Дата:   23-08-08 20:26

Дам струва си [smilie24]

Дата:   23-08-08 20:47

а някакъв съвет..? принципно за портретен никонски обектив ? ( портрети .. натюрморти и т.н. )

Автор: pmartinov   
Дата:   23-08-08 20:51

Това е идеалния портретен обектив като цена-качество !

Автор: navy   
Дата:   23-08-08 20:52

става [smilie7]

Дата:   23-08-08 20:55

епф той няма и 400 долара.. евтиния! хах мерси за коментарите !

Автор: mad_rad   
Дата:   23-08-08 21:11

Взимай смело този обектив! За парите си няма аналог! Това е задължителен набор обектив за един любител! Действай! [smilie24] [smilie24] Казвам го от опит, въпреки че повече съм го приспособил за макро. [smilie5]

Автор: batdin   
Дата:   23-08-08 21:19

Струва си.

Автор: nodoubt   
Дата:   23-08-08 21:43

50 1.8D [smilie11]

взимай на наша отговорност [smile]

Автор: LubanskyJR   
Дата:   23-08-08 22:11

обектива е страхотен! особено, че го получаваш за $130.
взимай, струва си! [smilie24] [shtrak]

Автор: hose   
Дата:   23-08-08 22:27

и двата са трепач!!!![smilie24]

Re: Nikkor 50mm f 1.8D
Автор: iordanko   
Дата:   23-08-08 23:59

Преди две седмици го купих, не мога да му се нарадвам на бързината и рязкостта!
Имай предвид, че обектива е без мотор, т.е. ако щракаш с Д40/40Х/60 ще фокусираш само ръчно.
[smilie24]

Автор: ratm18   
Дата:   24-08-08 00:51

А трудно ли се използва ръчния му фокус, че досега не съм снимал на ръчно?
Лесно ли ще се справи аматьор с ръчен фокус?

Автор: iordanko   
Дата:   24-08-08 01:27

Няма страшно! Камерата ти помага да фокусираш - когато картината в зоната на фокусиране (аз използвам само централната) е на фокус, в долния ляв ъгъл на визъора се показва зелена точка.
Опитай да фокусираш ръчно с китовия обектив, като го превключиш на "М", за да видиш дали ще ти хареса.

Според мен, липсата на автофокус на Д40/40Х/60 с този обектив е незначителен недостатък, като се имат предвид "благинките", произтичащи от малкото F и рязкостта на лещата.

Разбира се, ако един ден да смениш тялото с някое от по-високите класове (напр. Д80), автофокуса ще работи, защото по-големите никони са с вграден мотор.

П.С. Аз не съм професионалист...[smilie25]

Дата:   24-08-08 15:57

Определено ми помогнахте за решението. И без това се опитвам да усъвършенствам ръчния фокус.
Та.. съвсем не ми пречи липсата на АФ! Мерси за всички коментари!

Автор: next_time   
Дата:   24-08-08 18:09

Задаваш въпрос които включва в себе си "за портрети".На тази част от въпроса Мартинов ти даде отговор и то възможно наи добрия.Като си вземеш обектив за 130$ и няма и АФ ще разбереш че и снимките които ще правиш са на същото качество - най-жестокия компромис които може да измислиш.50мм обектив става за портрети на кропка , но е само за забавление, въобще не може да се сравни с 85мм.

Този обектив ще те научи че от никон получаваш винаги това което си платил - в твоя случаи нищо и полвина.

Автор: Георги   
Дата:   24-08-08 21:30

[smilie10] [smilie5]

Дата:   24-08-08 21:40

никой нищо не казва за канонския такъв [smilie5]

Дата:   24-08-08 21:47

иначе за 50 1.8D - най-острата 50-ка , не криви въобще за разлика от по-светлите , в дадени ситуации рисува ужасно - в други добре , пласмасов обектив , хубаво стъкло и солиден метален байонет , бърз автофокус , нито тих нито шумен [beer]

Re: Nikkor 50mm f 1.8
Дата:   25-08-08 07:51

Драги NextTime ако пожелаеш да ми закупиш ти обектив .. нямам нищо против да е 85 мм от 400 долара [smile].
1 Наясно съм, че от обектив който струва 130 долара не може да се очаква много. (липсата на АФ съвсем не ме притеснява )
2. Аз искам обектив за забавление и получавам такъв ( именно защото снимам за забавление ) Бъди сигурен, че ако си вадех хляба с фотография съвсем нямаше да задавам такъв род въпроси и то тук, и със сигурност щях да си купувам обективи от 400... 500... 100000 долара..(от колкото е необходимо )
5. Относно какво получаваш при "Никон"...по-добре да не коментирам, тъй като ми е смешна цялата тази подиграванка между "едните" и "другите" в този форум. [smile]
Мога да ти кажа само едно. От "Nikon" можеш да получиш изключително много много стига да можеш да си го ПОЗВОЛИШ ! [smile] [shtrak]

Успехи в щракането ! [shtrak]

Re:
Автор: didesignbg   
Дата:   25-08-08 09:10

Fru, не ти го казват с лошо тия хора. Прави са, проблема е че ти си гледаш от твоята камбанария и не описваш какво те интересува.
Аз като я прочетох сега темата бих задал твоя въпрос така: Препоръчайте ми портретен обектив за никон д40/д40х/д60 до 250 лева. Имам възможност да го закупя от САЩ. Смятам/не смятам скоро да сменям тялото с такова с мотор за АФ.
Ръчния фокус с твоето тяло ще е доста труден, хубаво е да помислиш за смяна на фокусното стъкло. Ако смяташ че ще снимаш с ръчен фокус никон имат прекрасни ръчнофокусни обективи и на цената на 50/1,8 АФ, можеш да си купиш обективи от типа на 50/1,4, 85/2, 105/2,5. Все по-добри варианти, ако възприемеш разбира се ръчния фокус. Ръчнофокусните обективи са много по-удобни за фокусиране на ръка от автофокусните варианти, а изработката им обикновено е с класи над новите пластмаси.

Дата:   25-08-08 09:17

Fru некста искаше да ти каже, че толкова му е излязал планара T* 50/1.4

и че за парите на твоето никонче, е можело да си купиш я канон 20д, я пентакс к10, където ръчния фокус с подобно стъкло е кеф.

в твоя случай - най-куция никон, с най-куция никор, че и на парите на планар.... ко да правиш. успокоявай се, че след време ще вкараш 10 бона като големите батковци никорци, и ще си имаш д300 с няколко мощни зуума. :D

Дата:   25-08-08 09:48

Благодаря за коментара didesignb. Тялото едва ли ще сменя скоро тъй-като тъкмо го купих. Мисля, че вече съм успял да отбележа за мен си предимството и недостатъците. Друг е въпросът, че тук имам възможност да си купя добър обектив на добра цена и трябва да побързам.
2. Изказванията за добро или за лошо ( няма значение ) стига да не за "злобни" От сорта на по-горното.
=====================================
П.С ---) Георги :-)почти щях да забравя да ти кажа : д.г.д. [smilie19] ( с най-добри чувства )

Дата:   25-08-08 09:50

Fru, аз ли ще се мъча със шпионката на д40 и ръчния фокус на педесятката [smilie11] [smilie5] [smilie19]

странни хора сте никонците, вместо да мразите никон ще ви го поставя (ето в тоя случай например, единствената марка, която те боцва с ново тяло да нямаш автофокус с техен съвремен обектив, да не говорим че по-орязано тяло от това при другите просте нема), мразите другите.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »