Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Поредната тема за DSLR?
Автор: bojin   
Дата:   07-03-08 22:38

Знам че ще ви се стори банално.Може би вече ви е писнало да четете едно и също нещо ама все пак аз се реших да пусна подобна тема(макар че и аз незнам защо).Та май и при мен дойде озни хубав момент от живота когато ще се сдобия с апарат от по-висок клас.До този момент снимах е панасоник фз 7 но реших че е назрял моментът за промяна.Та след доста дълго точене на лиги съм се спрялна на два апарата които в момента мога да си позволя а смятам че в близко бъдеще няма да ми се налга да сменям.Става въпрос за Pentax k100d super и Canon 350d.Към този момент май повче клоня към пентакса, защото има стабилизация,по-нов модел е и може да се "окичва" със стари обективи на М42.За това последното не съм много сигурен ама май и Канона може.Ама сега прочетох няколко ревюта и ми направи впечатлени е Пентакса има от 200 исо нагоре.Иначе по тестовете на май и двата изкарват що годе еднакви рез по отношение на шума.А и Канона има литиео-йонна батерия което според мен е предимство което аз съм готов да жертвам обаче.Винаги след подобна тема форумците казват помислили и за обективите които ще сложиш по натаък.Еми в това отношение в близко бъдеще съм замисли да си взема един Сигма 70-300mm DG APO MACRO и евентулано един 50mm.Които смятам че напърво време заедно с китака ще ми свършат работа.А пък по-натък незма.Та ще помоя да ми кажете първо качестово на китовите обективи и на двата апарата.А и също така ако може да покажете снимки с двата апарта.А и да ме поправите ако нещо съм сгрешил по горе и да ме насочите към правилния избор[shtrak] [beer] [thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: Поредната тема за DSLR?
Автор: VacMac   
Дата:   07-03-08 22:46

[smilie24] за Пентакса... все едно аз съм я писал темата.С тебе ще сме най-новите тука с този готин "любителски" ДСЛР![smilie3] [beer]

Автор: stoychev   
Дата:   07-03-08 22:53

До колкото знам, Пентаксът няма ръчни настройки на бленда и скорост на затвора, или са ме излъгали (някъде из форума го бях чел). :)

Автор: asahi   
Дата:   07-03-08 23:00

Проверяваш в ДПревю и си наясно кой какво има.

Автор: korn   
Дата:   07-03-08 23:06

Виж снимки в профила ми, има с китака и с 50/1.4 на М42 и други обективи (пише си коя с кой).
а за ИСО-то не е вярно!

Автор: exo99   
Дата:   07-03-08 23:16

Вземи си Пентакс К10Д ако можеш да си го позволиш, ако не - Пентакса К100Дсупер

Автор: deadscreem   
Дата:   08-03-08 00:55

stoychev много се лъжеш! ДСЛР без приоритет на бленда и на скорост и ръчни режим къде си чел по -точно?! излъгали са те...
bojin говориш солидни глупости... това че е с литиево йонна батерия знаеш ли какво означава?! че трябва да набиваш между30-50-100лева за резервни батерии! а ако са ААА си взимаш едни енелууп за 20 лв и пляскаш с тях до припадък.. що се отнася до сравнението : и канон и пентакса с нужните преходници могат да се окичат с обективи на м42, но пентакса има потвърждаване на фокуса и ако не се лъжа, стабилизацията също можеш да я нагласиш да работи със стар механичен обектив.. което Канона със сигурност не може! т.е. канона не ти казва дали това което виждаш във визьора е действително на фокус или не, докато при пентакса мисля че светва зелена лампичка.. ако избираш между двата апарата, 100% според мен трябва да се спреш на Пентакс!има още мн причини... сензора на пентакс е с по-малко пиксели, което резултира с по малк шум... но и 6 мпх са напълно предостатъчни!
или ако можеш да се напънеш както казва ехо99 за една к10д, просто... live is live... :D

Автор: BotsRevenge   
Дата:   08-03-08 02:05

Вярно е, че K100D има минимум 200 исо. Това става проблем, когато през деня на слънчево време искаш да снимаш на отворена бленда.

С 350Д ще имаш потвърждение на фокуса с М42 обективи, ако на преходника сложиш платчицата, наречена "глухарче". С нея преходникът за канона излиза на цена около 100лв (по груб спомен).

В случая на bojin бих избрал пентакса, защото когато снимаш с дългофокусен обектив наличието на стабилизация спасява трудни положения. С 50 милиметров е същото положението. Със стабилна ръка може спокойно да се снима на 1/4" - 1/10".
Не знам канон или никон да имат стабилизирани портретни обективи [smile]

Автор: bojin   
Дата:   09-03-08 12:03

Благодаря на всички за менения.Мисля че все пак ще се насоча към Пентакса както предварително го бях плнувал.Знам че К10д е по-добре но за съжаление няма да мога да си го позволя.Иначе КORN чудесни снимки направени с пентакса.[shtrak] [beer]

Автор: deadscreem   
Дата:   09-03-08 13:17

правилен избор! [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »