Автор: rlk
Дата: 03-02-08 08:43
Здравейте. Имам следната дилема, която все повече назрява с времето. Досега според възможностите си карах само с едно тяло на Канон 20Д и 24-70 обектив. Снимам сватби. Така миналата година се изтърколи, а аз си бях постоянно в страх от това да не стане някакъв технически проблем по време на тържество. Както и да е, снабдих се в последствие и с 70-200 обектив. Обаче новия сезон наближава и ще си вземам второ тяло което ще стане основно, но....кое да бъде!? Ще е Канон!! От тук започват въпросителните...40Д, 5Д, Mark IIN. Всеки му е ясно, че по реда на подреба и цената отива..... Засега най-добре ми пасва 40Д, имам предвид батерии същи, грип същи и т.п. естествено и най-безболезнен като цена и нов като производство (1150$). 5Д-то (2100$) много добре ще ме облекчи относно недостатъка от липсата на широк обектив, но е по-стар модел, различна окомплектовка и т.п. Най-големия отива вече 2800$. За него всъщност незнам дали изобщо ще мога да се напъна, но и той не е от новите и различно оборудване и т.н. и т.н. Моля посъветвайте ме! Колеги които имат лични впечатления ще са ми много от полза. Да вметна, че все още не работя за себе си, а за фирма като плащането е малко сравнително (10%). Имам стремежа да започна саостоятелно, но незнам дали ще е тази година.
|
|