Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Препоръка за допълнително оборудване!
Автор: rlk   
Дата:   03-02-08 08:43

Здравейте. Имам следната дилема, която все повече назрява с времето. Досега според възможностите си карах само с едно тяло на Канон 20Д и 24-70 обектив. Снимам сватби. Така миналата година се изтърколи, а аз си бях постоянно в страх от това да не стане някакъв технически проблем по време на тържество. Както и да е, снабдих се в последствие и с 70-200 обектив. Обаче новия сезон наближава и ще си вземам второ тяло което ще стане основно, но....кое да бъде!? Ще е Канон!! От тук започват въпросителните...40Д, 5Д, Mark IIN. Всеки му е ясно, че по реда на подреба и цената отива..... Засега най-добре ми пасва 40Д, имам предвид батерии същи, грип същи и т.п. естествено и най-безболезнен като цена и нов като производство (1150$). 5Д-то (2100$) много добре ще ме облекчи относно недостатъка от липсата на широк обектив, но е по-стар модел, различна окомплектовка и т.п. Най-големия отива вече 2800$. За него всъщност незнам дали изобщо ще мога да се напъна, но и той не е от новите и различно оборудване и т.н. и т.н. Моля посъветвайте ме! Колеги които имат лични впечатления ще са ми много от полза. Да вметна, че все още не работя за себе си, а за фирма като плащането е малко сравнително (10%). Имам стремежа да започна саостоятелно, но незнам дали ще е тази година.

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръка за допълнително оборудване!
Автор: elmaduro   
Дата:   03-02-08 12:30

Само препоръка от мен.Всички освен 40Д се морално остарели колкото и да са добри.По скоро изчакай за наследника на 5Д.Това и аз мисля да си взема лятото ако се напъна за повече пари.Обещаващ модел ще да а.[smilie24]

Автор: GenaDP   
Дата:   03-02-08 13:28

Всички освен 40Д се морално остарели колкото и да са добри

И като остареят морално, вече те е срам да се показваш с тях на улицата - да не ти се смеят, че си толкоз изостанал... [smilie19]

Автор: elmaduro   
Дата:   03-02-08 14:56

Брей какво коментарче си оставил[smilie5]

Автор: andrei_d   
Дата:   03-02-08 22:24

5Д си е 5Д няма да сбъркаш
може да е морално стар но е номер 1

Автор: rlk   
Дата:   04-02-08 05:53

Няма начин да чакам до лятото! Първите сватби са ми средата на март и до тогава трябва да имам второ тяло. Явно няма много сватбени фотографи или поне не за момента да ми дадът някакви насочващи препоръки.

Автор: asahi   
Дата:   04-02-08 08:12

В момента имаш 2 разумни избора:
Ако Искаш фул-фрейм и можеш да се възползваш от предимствата му - 5Д.
Ако си падаш по кропната матрица - 40Д.
За масовата сватбена (сватбарска) фотография разлика в изображението трудно ще откриеш.

Автор: Petri   
Дата:   04-02-08 10:39

морално остарелия 5д [smilie24]

Автор: andrei_d   
Дата:   04-02-08 10:44

преди 4 месеца си купих 5д
и мога да кажа че съм много доволен
и аз съм сватбар
и като му добавиш някое хубаво обективче
става прекрасно

Автор: ilia_dm   
Дата:   04-02-08 18:04

Може и да не е точно по темата,но 10% са малко,
искай по вече,това ще ти помогне да решиш и за тялото...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »