Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 легално гласуване...
Автор: pstoev   
Дата:   11-10-07 11:38

какво мислите за идеята във фото-форум,гласуването да е прозра4но като в другия саит:)да се вижда кои е гласувал и да се вижда техниката.при4ините за прозра4но гласуване са ясни,аз за техниката е важно да се види с каво е правена снимка от 4исто у4ебна цел.много може да се нау4и от това какви "неподозирани"възможности предлага някои апарат или обектив,с каква бленда или фокусно разстояние или асове е направена снимката..това е и призив към администраторите на саита да помислят.така и злобното(за мен)не гласувам 6те бъде евентуално обяснимо.....
 Re: легално гласуване...
Автор: glingonec   
Дата:   11-10-07 12:04

[smilie24] Ама не вярвам да стане..
Автор: zaiko   
Дата:   11-10-07 12:08

Аз нямам нищо против явното гласуване. Принципно е много лесно да видиш екзифа на някоя снимка, но като се има предвид, че повечето тук обработват снимките си с Фотошоп, естествено никоя няма екзиф [ezik] Простотии... Виж, на 99% от моите снимки има екзиф и качеството на снимките не страда от това [cool]

Автор: e-mil   
Дата:   11-10-07 12:22

Има поле "коментар" под снимката. Доколкото знам на никого не е забранявано да пише как е правил снимката.
Дата:   11-10-07 12:26

Естествено, че на никой не е забранено. Просто, ако при качване на снимката имаш къде да въведеш тази информация, ще става по-лесно и естествено. Иначе просто караш автора сам да въвежда текст като коментар, при положение, че може да иска да напише нещо друго.

Автор: canonio   
Дата:   11-10-07 12:26

Зайко,
екзиф от скенер виждал ли си?[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Автор: Reshovski   
Дата:   11-10-07 12:31

canonio, EXIF може да се добавя!!! Въпреки това надали има някой, който си слага на снимките.
Автор: mixmike   
Дата:   11-10-07 12:31

a екзиф след "save for web"?[ezik]
Дата:   11-10-07 12:33

и как може6 да видиш екзифа на някоя снимка...
Автор: canonio   
Дата:   11-10-07 12:34

Че аз на 99 % от филмовите кадри не помня обектива, а камо ли някакви бленди и скорости[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Дата:   11-10-07 12:35

pstoev, малко помисли и ще стигнеш до отговора!!
Дата:   11-10-07 12:43

ре6овски,6то се заяжда6..кажи и туи то...ако те питам не6то за мулекулярна биоология и ми каже6 4е не знае6...малко помисли и ще стигнеш до отговора!!
Автор: n1x0n   
Дата:   11-10-07 12:46

при4ините за прозра4но гласуване са ясни
Не, не са ясни. Би ли обяснил?

важно да се види с каво е правена снимка от 4исто у4ебна цел.
С "чисто учебна цел" се снима и се четат книжки, а не се точат лиги по чужда техника.
"С какво е снимано това?" е възможно най-тъпия и вреден въпрос за човек, който иска да се учи на фотография.

така и злобното(за мен)не гласувам 6те бъде евентуално обяснимо...
Кое точно ще му бъде "обяснимото"? Ще обикаляш и пишеш лични бележки "ти що си ми цъкнал "не гласувам" под снимката?" ли?
Дата:   11-10-07 12:49

pstoev, не съм искал да се заяждам, извинявам се ако съм те обидил, но не предположих, че въпроса ти е сериозен.

EXIF може да видиш като свалиш снимката си на компютъра, дадеш десен бутон -> Properties -> Details
Дата:   11-10-07 12:52

n1x0n за 3-тата част, която си писал има решение, да се махне бутона "НЕ ГЛАСУВАМ".
Дата:   11-10-07 12:55

да се махне бутона "НЕ ГЛАСУВАМ"

Няма проблем, стига да се смени с бутон "този кадър не струва!"
Автор: мара   
Дата:   11-10-07 12:56

аз кат гласувам с "не гласувам" си казвам и защо. ма май съм единствена.често си обяснявам вота и си критикувам и ми дреме на катерицата дали някой го приема прекалено лично...
след фш, екзиф ня.[smilie6]
Дата:   11-10-07 12:59

Reshovski това съм го правил,но няма EXIF...това става ако снимката не е минава през фото6опа...
Дата:   11-10-07 13:03

Мойте минават през Photoshop и имат EXIF!!!
Дата:   11-10-07 13:07

и ми дреме на катерицата [smilie18]

Ахахха!!! Много обичам жени простачки![smilie24]
Автор: djogata   
Дата:   11-10-07 13:08

Ми мойте снимки, въпреки че минават през фотошопа, си имат EXIF - поне повечето от тях. EXIF-а се губи само като се ползва опцията "save for web". "Save as" запазва EXIF-а, а не съм забелязал особена разлика в качеството или в размера.
Дата:   11-10-07 13:13

n1x0n ти от адмистраторите на саита ли си,6то ти е толкоз груб тона..
важно да се види с каво е правена снимка от 4исто у4ебна цел-за6то за открива6 колелото като е открито ве4е,при полужение 4е не става въпрос за твор4ество а за техника,няма смисъл да си губи6 времето в у4ебно 6тракане(вместо да твори6)да 4ете6 но до едно време да не говорим 4е така нау4ава6 за техниката и си я КУПУВАШ.естествено 4е е важно с какво е снимано,нали тря да види6 ти каде си и на къде си тръгнал.ако няма конкуренция няма развитие:)
така и злобното(за мен)не гласувам 6те бъде евентуално обяснимо-не е коректно да каже6 не на не6то без да каже6 6ТО(идея-гласуваи с негасувам,но това да е обвързано с обяснение,да не може6 да негласува без коментар,това е важно за6тото е КРИТИКА,да се надяваме градивна)
Дата:   11-10-07 13:31

Да си оправиш правописа. После ще те чета.
Дата:   11-10-07 13:35

в момента си говорим с букви с какво е важен правописа във на6ия казус....
Дата:   11-10-07 14:23

Екзиф може да се види и без да се сваля снимката на харда - по-добрите брауъри го могат. За филмовите кадри са изключение, не говоря за екзиф при тях. Говоря по принцип. Болшинството тук запазват с "save for web" и отварят с Internet Explorer... Няма какво друго да се очаква...

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

Тази тема е затворена