Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за еос 350д и дълга експонация -10-30мин
Автор: batFicho   
Дата:   21-08-07 12:31

Значи въпроса ми е следния -случи ми се да снимам звездно небе на по-дълга експонация -Б,20 мин и пове4е, та след кадъра апарата му хвърли едно мислене и смятане-може би пак 20мин, та питам ТОВА нормално ли е или нещо има бъг,с вси4ки ДСЛР е така в подобна ситуация.
Снимах и в RAW и JPG-резултата е един и същ

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за еос 350д и дълга експонация -10-30мин
Автор: netizen   
Дата:   21-08-07 12:33

ако си изключиш noise reduction няма да се бави толкова

Автор: djogata   
Дата:   21-08-07 12:35

Ами апарата след като веднъж експонира кадъра, прави още един кадър "на тъмно" за да елиминира евентуално горещи пиксели и да намали шума (мисля че има опция това да се махне).

Втория кадър се прави със същата продължителност като първия.

Предполагам затова е "мислил" 20 минути

Автор: Нели   
Дата:   21-08-07 12:40

Имаше един човек със същия проблем, не помня апарата. Отиде в магазина, откъдето го е купил - не зная дали е дефект, но му го смениха.

Автор: apollo   
Дата:   21-08-07 12:44

Аха така е...

... обаче съвет ако е за астро...

- първо не прави толкова дълги експозиции/по добре вместо една от 20 минути - 5 от по 4 минути/

- Второ изключвай noise reduction/off/!

- След кадъра правиш нов кадър със същата продължителност и околна температура но с поставена капачка на обектива!

- Няма да е лошо да направиш и един кадър с максималната възможна скорост на апарата -1/4000!

... всичко това го "смесваш" с безплатна програма като Deep Sky Stacker[smilie24]

/иначе апарата е точния/[smilie3][beer]

Автор: maistorov   
Дата:   21-08-07 13:03

apollo : би ли обяснил как точно се смесват кадрите стъпка по стъпка с тази програма! ще ти бъда благодарен :)

Автор: killborn   
Дата:   21-08-07 14:11

Извинявам се за тъпия въпрос чието място меже а нее тук ама как се наглася експозицията на 30 мин? Просто от много скоро имам апарата и несъм наясно още с много от функции те му. Благодаря предварително [beer]

Автор: b_angelov   
Дата:   21-08-07 20:05

Мда, и аз на моята паналайка забелязвам същото, макар максималното време за експозиция да е 60сек. Колкото време снима, толкова време после "мисли". Малко е неприятно.

Дата:   21-08-07 21:12

Maistorov ето как го правя аз...

С горепосочената програма, отваряш я и гледаш опциите в горния ляв ъгъл:

1. Open picture files - оттук избираш отделните кадри/експозиции/ които си направил... да кажем 5 кадъра, като всеки е от 2 минутки.

2. Open dark files - оттук избираш съответно отново 5 кадъра от 2 минути но направени с поставена капачка на обектива - задължително при същата температура и чувствителност/така се вади ток на тъмно/.

3. Open offset/bias files - това са кадри направени с максималната скорост на апарата... в твоя случай 1/4000.

Задължително в менюто на апарата дай - noise reduction off!!!

Аз така го правя пък дали е най добрия начин не знам[smilie3] [beer] [shtrak]

Като избереш всички кадри те се нареждат един под друг в централния прозорец - маркирай всеки от тях в левите квадратчета... след това даваш опцията stack checked pictures и програмата започва здрава обработка... като изкара готовия файл го запаметяваш със save picture file и същата го запаметяма като TIFF файл - натам конвертираш и обработваш с друга програмка![smilie24]

Публикацията е редактирана (21-08-07 21:25)

Автор: Нели   
Дата:   21-08-07 22:13

Open dark files [smilie10]

(търси човече, което се чеше по главата) [smilie5]

Какъв е смисълът на това, може ли някой да обясни
(не се заяждам, просто наистина не намирам логично обяснение)

Дата:   21-08-07 23:04

Идеята е че вместо да разчиташ на noise reduction на апарата, който изяжда слабите звезди го изключваш на OFF...

Именно дарковете/същата еспозиция но без проникване на светлина/, като се комбинират с лайтовете/действителните снимки/, водят до много по ефективно/с много по малка загуба на "звезден детайл"/елиминиране на шума[smilie5]

Не го обясних достатъчно ясно но който иска ще разбере за какво аджеба иде реч[smilie3]

Автор: peterst   
Дата:   21-08-07 23:10

Нели, виж в dpreview за dark frame substraction. Точно ти би трябвало да ги знаеш тези неща [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »