Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за FORMULA 1 и MOTO GP
Автор: kalvados   
Дата:   28-03-25 18:39

Въпроса ми е към снималите на някое от двете състезания!Може ли да се обикаля по пистите да се търси място за снимане или какъвто билет се вземе и си стоиш само в него сектор?Предварително благодаря!!!

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за FORMULA 1 и MOTO GP
Автор: vinse   
Дата:   28-03-25 20:48

Не съм ходил на Moto GP, но мога да ти кажа за Ф1.

Ако си купиш най-евтиния възможен билет, който се води general admissions, имаш достъп до ВСИЧКИ точки на които има сектори за зрители закупили general admissions. Това се водят така наречените "зелени площи". Тоест ако около пистата има 10 позиции за хора с general admissions ти може да отидеш на която и да е от тази позиции. Недостатъка на general admissions е че в повечето случаи срещу теб няма екран, тоест не може да проследиш състезанието "като бял човек" а виждаш само това, което се случва непосредствено пред теб. Другия недостатък е че местните фенове знаят читавите места и ги заемат доста рано преди състезанието.

Ако си вземеш билет за трибуна ти имаш точно определено място на трибуната, но можеше да ходиш и на места, където се допускат фенове с general admissions билети. Така беше преди години, сега не знам дали все още е такава политиката. Предимството на трибуната е че имаш голям екран на който може да следиш състезанието.

Принципно организаторите на състезанията са доста толерантни към техниката за заснемане, но е добре да се поинтересуваш каква техника може да вкараш на пистата. Преди време примерно бях прочел, че в Нидерландия, май беше, не се допускат фотоапарати с обективи по дълги от 30см. Не знам колко е вярно, аз съм вкарвал кропка с 20-ина см обектив на Монца.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »