Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за курс по фотография
Автор: ZahariYakimov   
Дата:   04-03-25 21:24

Здравейте!
Някой ползвал ли е услугите на DESIGN Academy и конкретно курса им за фотография?
Имам мерак да изкарам курс по фотография за начинаещи и някакъв средно ниво. Приемам предложения и за други школи предлагащи такъв тип курсове, стига предлагащите да имат лично наблюдение.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за курс по фотография
Автор: gergan_tsonev   
Дата:   04-03-25 21:58

Аз съм ходил на курсове по фотография, но не в тази школа. Програмата им е малко хаотична, защото стартира със студийно осветление 24 часа, а чак в 4 модул е история,
жанровете и т.н.
Това е мнение "по документи", като чета телеграмното описание на 7-ете модула.

Публикацията е редактирана (04-03-25 22:07)

Автор: compur   
Дата:   04-03-25 21:59

Курсове бол, преподаватели малко!
Аз бих потърсил къде преподават Георги Неделчев или Пенчо Чуков.
Успех! [beer]

Автор: lamerko   
Дата:   04-03-25 22:29

Не ги знам, но бих потърсил други. Първото ми впечатление, когато видях сайта е, че акцента е върху някакви кредити, неясно за какво. Няма разбивка на програмата, в "пълната програма" реда на модулите е абсолютно хаотичен, няма информация кой ги води.

Автор: Zlatkoo   
Дата:   05-03-25 11:50

Ако все още не си, прочети първо някоя книга, има доста за цифровата фотография. Малко да се ориентираш, така и ще знаеш какво да търсиш в един курс.

Дата:   05-03-25 19:19

Това с книгите и клиповете съм го минал ( което нищо не означава де....[smilie3] По-скоро търся практика и упражнения.Има доста добри четива на нашия пазар, а ютуб е необятен на тая тема.

Може би някой уъркшоп (каква готина българска дума...) трябва да търся...

Автор: ss_sgp   
Дата:   05-03-25 19:44

Това с подобни курсове освен да те научат да натискаш копчета и технически да можеш да изпълниш нещо ново не мисля, че ще те научат на повече. Трудно е да имаш поглед, идеи и визия, собствен стил и чист и ясен изказ в/у момент или човек/предмет е нещо съвсем различно и именно това определя смисълът на 'фотография'. Другото е просто снимане. Да снимаш може и с телефон. Да снимаш може и в студио. Това че имаш студио или каквато и да е техника няма да те направи 'фотограф'.

Автор: philip   
Дата:   05-03-25 20:20

https://photo-forum.net/kurs/14-nachalno-nivo-fotografia-fevruari

Дата:   05-03-25 20:25

И точно в този момен прати всички които се занимават и предлагат такъв тип услуги на м.йната си!

Автор: kollev3   
Дата:   05-03-25 22:24

Георги Неделчев препоръчвам

Автор: kvakioh   
Дата:   07-03-25 10:10

Курсове по композиция първо, но хич ги няма. После защо и как се снима, там има много преподаващи, по-скоро препредаващи.

Автор: Synthy   
Дата:   07-03-25 10:47

То тези курсове за композицията са при художниците (предимно и най-вече), не при фотографите (с леки изключение, може би...).

Автор: quazimodo   
Дата:   07-03-25 17:45

Synthy написа:

> То тези курсове за композицията са
> при художниците (предимно и
> най-вече), не при фотографите (с
> леки изключение, може би...).

За курсове не знам, но книги за композиция във фотографията има вагон и малка вагонетка, както казват едни наши бивши братя [smilie18] [beer]

Дата:   07-03-25 18:49

Може може [smile] За книгите нищо не казвам. Но курсове, където да те учат на композиция във фотографията... аз не съм намерил такъв [smile] А не е като да не съм ходил [smilie5] (то и се вижда в профила ми, колко струват тези курсове [smilie18] [smilie18] Нагледен пример какво ще научиш от масовите - едно нищо).

Но да се научиш на композиция в курс по рисуване - това е едно от първите неща, които научаваш и то върху голям формат (35х50 е най-малкият там). То няма как и да продължиш обучението си, ако не можеш да си композираш обектите върху листа [smilie5]. Най-хубавото е, че правилата за композиция в рисуването и фотографията са едни и същи [cool]

Автор: Nikoneff   
Дата:   07-03-25 19:28

> Synthy
Много точно казано! [cool]

Автор: bogdanov   
Дата:   19-03-25 13:20

Здравейте и от мен, прочетох въпросите Ви и ще се опитам да помогна.
Първото нещо, преди да търсите правилния курс, е да си отговорите на въпроса – какво точно очаквате от него? Искате ли основи на техническите умения, работа с композиция и светлина, или повече творческо развитие?

Имам наблюдения, че много курсове наблягат повече на технически детайли, отколкото на изграждане на фотографска мисъл. Ако искате да подобрите уменията си, е по-важно самостоятелното снимане, анализ и критиката на резултата. В този ред на мисли, тук в този сайт е прекрасно място да напреднете във фотографията чрез дискусии и обратна връзка.

Лично аз вярвам, че най-добрият начин да се научите на фотография е комбинация от практика, самостоятелно проучване и анализ. Достъпна литература има по всички основни въпроси – как функционират светкавицата и камерата, какво е композиция, бленда, скорост и т.н. Разбира се, курсовете могат да са полезни, но според мен те дават най-добър ефект, когато вече сте минали първите стъпки самостоятелно и искате да надградите знанията или уменията си в конкретна посока. Поздрави и успех!

Автор: philip   
Дата:   19-03-25 13:33

bogdanov:

"Здравейте и от мен, прочетох въпросите Ви и ще се опитам да помогна.
Първото нещо, преди да търсите правилния курс, е да си отговорите на въпроса – какво точно очаквате от него? Искате ли основи на техническите умения, работа с композиция и светлина, или повече творческо развитие?

Имам наблюдения, че много курсове наблягат повече на технически детайли, отколкото на изграждане на фотографска мисъл. Ако искате да подобрите уменията си, е по-важно самостоятелното снимане, анализ и критиката на резултата. В този ред на мисли, тук в този сайт е прекрасно място да напреднете във фотографията чрез дискусии и обратна връзка.

Лично аз вярвам, че най-добрият начин да се научите на фотография е комбинация от практика, самостоятелно проучване и анализ. Достъпна литература има по всички основни въпроси – как функционират светкавицата и камерата, какво е композиция, бленда, скорост и т.н. Разбира се, курсовете могат да са полезни, но според мен те дават най-добър ефект, когато вече сте минали първите стъпки самостоятелно и искате да надградите знанията или уменията си в конкретна посока. Поздрави и успех!"

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: deerstalker   
Дата:   19-03-25 17:49

От снимките във вашия профил - средното ниво вече сте го преминал.
Едва ли има на какво повече да ви научат, задминал сте повечето пишман професионалисти.

Дата:   19-03-25 19:14

[beer] Благодаря на всеки който е дал мнение по въпроса ми!
Вероятно ще се оглеждам за практически упражнения на терен с други пишман ентусиасти като мен.
Жанровете които ми харесват даснимам са пейзажната и уличната фотография и ще търся развитие в тази насока.[beer]

Автор: kvakioh   
Дата:   21-03-25 08:20

Наблягане на композицията. Преди години имаше точно два курса за това. Единият си заслужаваше, другият лектора си дуднеше и анализираше собствени кадри.

Автор: asahi   
Дата:   21-03-25 22:23

Уважава авторските права на другите автори и не ползва кадрите им за комерсиални цели.

Дата:   24-03-25 08:44

ZahariYakimov написа:

> [beer] Благодаря на всеки който е дал
> мнение по въпроса ми!
> Вероятно ще се оглеждам за
> практически упражнения на терен с
> други пишман ентусиасти като мен.
> Жанровете които ми харесват
> даснимам са пейзажната и уличната
> фотография и ще търся развитие в
> тази насока.[beer]

Заповядай в понеделник от 19:00 в SOHO.
https://photoworld.bg/photoworld-fotografskata-obshtnost/

Публикацията е редактирана (24-03-25 09:48)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »