Автор: psiho91
Дата: 22-03-21 23:42
Здравейте, снимам от доста време и доста неща, но сега започнах нещо, което се оказа не лесна задача за мен и ще се радвам ако получа съдействие от Ваша страна!
Ситуацията е следната:
Започнах да снимам детски дрехи за новооткрит онлайн магазин. Снимаме ги плоски върху фон, като фона трябва да е определен светъл нюанс на сивото(в обработения вариант, не бял). Разполагаме със следната осветителна техника и фон:
Бял и сив фон, 3 студийни светкавици (2х200w и 1х300w), 2 софтбокса 180х40, 1 октабокс 120см, софтбокс 60х90 и 60х60. Целта ни е (моята цел) да заснемем дрехата по такъв начин, та след това максимално лесно и бързо(и качествено преди всичко) да я изрежа от фона, да добавя такъв, какъвто искаме и съоветно сянка на продукта. Да, имам немалък опит със фотошоп и това всичкото го правя, но нещо някъде ми убягва. Всичко става много бавно и може би има и друг по-правилен начин.
Въпроса ми е по какъв начин Вие бихте наредили осветлението, какво бихте използвали, за да Ви е най-лесно да селектирате обекта от фона? Пробвах какви ли не варианти и подредби и въпреки това после се налага да си играя много време върху един кадър във фотошоп (а тук говорим за много кадри, които трябва да се направят сега и в бъдеще).
Дано съм бил изчерпателен и ще очаквам Вашите съвети, мнения, линкове и каквото и да е друго как...аджеба големите онлайн магазини си снимат дрехите и какво пропускам аз?! Благодаря!
|
|