Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Mamiya RZ67 Pro II - проблем с фокусния ринг
Автор: picassoto   
Дата:   07-12-14 15:25

Здравейте, имам нужда от помощ, къде има сервиз, в който адекватно да ремонтират техника от сорта на Mamiya RZ67 Pro II. Купих си я нова едва ли не, сякаш не е била използвана, но не знам откъде и как се случи (не е била изпускана, нито удряна), фокусния ринг не се върти гладко през зъбите, стига до едно положение (в средата), където засича и за да продължи трябва да го напънеш за да прескочи (предпочитам нищо да не напъвам и въобще да не я ползвам докато не реша проблема за да не стане по-зле). Кой поправя тези неща? Много благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Mamiya RZ67 Pro II - проблем с фокусния ринг
Автор: muu   
Дата:   07-12-14 15:32

да не сте врътнали затягащият винт на хода на шейната?!? ;)

Автор: turntablism   
Дата:   10-12-14 09:31

Хайде като пускате такива теми пишете и какво е станало, че в бъдеще и друг да извлече полза, вместо да четем въпрос отговор и без резултат ...

Автор: fotorafi   
Дата:   10-12-14 09:35

Удар ! Изкривяване на водачите или клеясване

Публикацията е редактирана (11-12-14 09:42)

Автор: Kolev68   
Дата:   10-12-14 12:59

Рафи, какви рингове клеясали , мамията фокусира с мех и шейна .

Дата:   10-12-14 21:45

Наистина нищо и няма, привидно е като картинка, свети... не е удряна не е упражняван натиск никъде по нея... днес също ми предложиха да се свържа с тази жена... и утре ще взема да се отбия...

Дата:   25-08-20 15:41

Проблемът се разреши. Отворих камерата. В цялата камера има една единствена пластмасова част и това е зъбчатото колелце на въпросния ринг за фино фокусиране. Зъбите след време се оронват и започва това затруднено движение.
В момента съм свалил тази зъбчатка и ринга за фино фокусиране се върти свободно тъй като вече не е закачен към фокусната ос.
Има фирми които изработват зъбчатки, ще го занеса да ми изработят същата зъбчатка от месинг и проблемът е решен.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »