Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ъпгрейт към Фулгрейм Никон
Автор: peio87   
Дата:   08-10-19 21:28

Привет, снимам предимно портерети и техниката ми е:
Nikon D7000 на 55000к
Tokina 11-16 f2.8 версията с мотора
Nikkor 50 1.8g
Sigma 18-35 art

Та искам съвет, дали е приемливо да премина към следната техника:
Nikon D700 + Tamron 24-70

Нямам финансова възможност за доплащане,
12мп незнам дали не са малко???
Ако приемем че моята техника мога да продам
за около 2200лв, то тяло D700 се намира за около 700лв,
Тамрончета има за 900лв, то се вмъквам идеално в бюджета,
и може да останат за nikkor 85mm 1.8d

Приемливо ли е според вас да правя такава крачка/ъпгрейд ?
:)

Отговори на това съобщение
 Re: Ъпгрейт към Фулгрейм Никон
Автор: xsakex   
Дата:   08-10-19 23:08

Вземи си 85/1.8

Повече кеф ще ти достави от новото тяло, а и визията ще е по-различна. Аз бих махнал 50-тката, защото поне на мен не ми харесва за портрети. Широко вече имаш със Sigma-та.

Автор: asahi   
Дата:   09-10-19 00:37

Приемливо е.

Автор: vgramatikov   
Дата:   09-10-19 00:52

Напъни се малко за д610 иначе и д700 е приемливо.
Имал съм и двете камери и двете си имат предимства и недостатъци но генерално д610 е с много по-съвременен сензор който не остъпва дори на най-новите камери които излизат сега. Д700 от др страна ще усетия какво е професионална сглобка и хубав автофокус дори и днес. Д610 автофокуса му не е зле но на моменти е малко несигурен но най-вече при спорт и работа с светлосилни обективи.
Д700 дава един особен кеф от ползването му а файловете му са много красиви до около 3200 исо. Разбира се 12мп са леко малко вече за някой неща но за уеб и за принтове до 30/40 че и нагоре са идеални. [beer] Да речем че д700 няма динамичния обхват на д610 но и така пак е добър и достатъчен.

Автор: pintinio   
Дата:   09-10-19 11:37

Снимаш портрети, а нямаш портретник ???
На твое място бих продал Сигмата и 50ката, с парите ще се вместиш за D700 + 85/1.8D и тогава ще си кажеш: " По дяволите, какво съм снимал аз досега " :)
Колкото до D7000,бих го оставил заедно с 11-16. Но така или иначе и тях ще продадеш в последствие :)
Успех [beer]

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   09-10-19 11:52

Купи си д7500 и не се занимавай с FF като нямаш пари за стъкла ...

Автор: al.popoff   
Дата:   09-10-19 14:49

Дори едно d7200 от базара ще върши супер работа. Добър АФ, чудна картина до iso 3200 и широк динамичен обхват. Фулфрейм е силно надценен формат и не е панацея. Смяна на 50мм с 85мм решава "проблема" с липсата на достатъчно плитък DOF, което хората често ползват като аргумент за преминаване от кроп към ФФ.

Автор: alext   
Дата:   09-10-19 16:45

Фул Фрейм ще ти даде единствено повече мазилка във фона при портрет. Ти реши дали си струва да носиш толкова кг техника(d700 e само тялото 1кг) технология 2008 година и да даваш пари за по- скъпи обективи, ако не си изкарваш прехраната с това. Преходът към друга никонска кропка също според мен е неоправдан, защото нищо не променя при портрет. Мисли за обективи примерно 85 1.4

Друг е въпросът, че за 2200 лв се сглобява прилична модерна кроп безогледална система- сони или фуджи със съответни обективи. Получаваш стабилизация в тялото, видео възможности, улеснение при фокусирането, ел. визьор, по- приятна работа с ръчнофокусни стъкла и т.н Примерно xt2+ 35 1.4 или xt20 с 23 1.4/56 1.2 или sony a6300+ някоя сигма... има доста опции

Публикацията е редактирана (09-10-19 16:54)

Автор: dtangelov   
Дата:   09-10-19 19:58

Щом ще е за портрети, може би е по добре да се обмисли комбинация от А7 на Сони и един 85:1.8, като начало.
Тази комбинация, за посочената цена може да се вземе и нова в момента.

Автор: odyssay   
Дата:   09-10-19 20:27

D610 от базара се намира за около 1000 лева! Продавай тялото и обективите, които най-малко ползваш и чакай приемлива оферта за 85/1.8!
Успех!!!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »