Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sony A6000 нов с навартян брояч
Автор: telefonche   
Дата:   23-04-19 03:32

Здравейте
купих си нов фотоапарат SONY A6000, но когато проверих брояча се оказа че е на 700 кадъра. Това нормално ли е? Имам съмнение, че може би фотоапарата е бил върнат от друг клиент. Знам, че 700 кадъра са нищо, но въпроса е принципен, в крайна сметка не плащам за техника, която може да е ползвана, изтървана и т.н.Може и да греша затова се обръщам към вас.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A6000 нов с навартян брояч
Автор: lamerko   
Дата:   23-04-19 06:40

700 кадъра не са и малко - вероятно камерата е била изложена на витрина с опция за тест. Но в този случай обикновено би следвало да се продава като "рефърбишед" или поне с някаква отстъпка, като е уточнено състоянието.

Откъде е купен?

Автор: marves   
Дата:   23-04-19 06:46

От къде е купен?
По-сериозните и известни магазини най-много да ти продадат мострена бройка, висяла за тестове по рафта в магазина.

Не е нормално, освен ако не са го споменали в момента на сделката и ти изрично си бил съгласен.

Друг вариант е да си го грабнал от някой български онлайн магазин с цел най-ниска цена... тогава вероятности много.

Ново тяло идва с фабрична лепенка на кутията, на която си личи, ако е била отваряна.

Автор: lord_kik   
Дата:   23-04-19 07:52

Аз купих чисто нов Samyang 14 2.8 af когато пристигна:
1. Не беше опакован както принципно е,уплътнението отгоре беше поставено отдолу.
2. Торбичката беше напъхана просто така колкото да е там.
3. Като махнах предната капачка имаше толкова прах че името да си напише човек.

Въпреки това го взех,но след като го закачих на тялото започнаха драмите с поведение нетипично за обектив,затова го върнах,а магазина от който го купих беше изкчително коректен и ми въстановиха сумата.

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   23-04-19 09:44

Как го провери тоя брояч?

Автор: guciguci   
Дата:   23-04-19 09:44

Върнат от клиент 100%. Освен ако не е от големите вериги. Там пари не връщат

Автор: telefonche   
Дата:   25-04-19 01:40

Веригата е Бест Бай в САЩ. Неприятна ситуация, но в крайна сметка ми върнаха парите. Явно беше бройка върната от клиент. Опитаха се да ме убедят, че аз съм ги нащракал тези кадри, че сд картата била дефектна... все странни предположения. Но както се казва истината възтържествува... вече съм с камера на 5 кадара.
Благодаря за бързата реакция, бях склонен да се вържа на твърдението, че това са тестови кадри.
Поздрави

Автор: nsirakov   
Дата:   25-04-19 07:10

telefonche написа:

> Веригата е Бест Бай в САЩ.
> Неприятна ситуация, но в крайна
> сметка ми върнаха парите. Явно
> беше бройка върната от клиент.
> Опитаха се да ме убедят, че аз съм
> ги нащракал тези кадри, че сд
> картата била дефектна... все
> странни предположения. Но както се
> казва истината възтържествува...
> вече съм с камера на 5 кадара.
> Благодаря за бързата реакция, бях
> склонен да се вържа на
> твърдението, че това са тестови
> кадри.
> Поздрави

ЧЕСТИТО... и да знаеш... между двете камери няма никаква разлика... само дето си хабяла нерви да го смениш...

Автор: patzo   
Дата:   25-04-19 14:56

Хубаво, че си го върнал. Как така ще продават за нов с толкова навъртяни кадри и аз бих го върнал. Като плащаш за нов трябва да е нов. Аз моя некс го взех втора ръка от чужбина на 2к кадъра, но пък и цената беше точно наполовина.

Автор: asahi   
Дата:   25-04-19 15:55

Трябвало е да поискаш някаква компенсация, че са ти ползвали апарата.

Автор: ombre   
Дата:   25-04-19 18:18

Явно е била мострена бройка, но както и Сираков ти е казал само си си хабил нервите. И двете камери са нови дали е на 5 или 700 все са нови. При положение че повечето могат да навъертят по около 100 - 150 000,че и повече, още повече обезсмисля положените усилия да се върне камерата в магазина.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »