Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Къде може да се калиброва обектив?
Автор: rossen76   
Дата:   15-04-19 22:48

Здравейте колеги имам обектив тамрон и искам да си направя читава калибровка .Проблема е че гаранционният сервиз не върши работа.Само ще спомена че ми го калиброваха минус 2 , имаше малко да се донастрои нарочно дигнах на плюс 20 , и ми го върнаха бил снимал идеално, значи както и да го сложиш ти го връщат без да се прави нищо по него.

Отговори на това съобщение
 Re: Къде може да се калиброва обектив?
Автор: attempt   
Дата:   16-04-19 09:36

http://photocafe.bg/lens-align/

Автор: asahi   
Дата:   16-04-19 09:55

Където има калибри за обектив. Там също могат да ти хонинговат тялото на апарата.

Автор: rossen76   
Дата:   19-04-19 16:10

http://photocafe.bg/lens-align/
знам го този господин от три седмици го издирвам все не в софия май ще го дочакам да доиде

Автор: Gregor   
Дата:   19-04-19 20:35

Аз до колкото разбирам в http://photocafe.bg/lens-align/ само правят тест на фокуса и после сам си коригираш стойностите във фотоапарата. А ако искаш да ти калибрират обектива спрямо тялото, така, че да е точен без да правиш корекции в тялото- къде трябва да се обърнеш?

Публикацията е редактирана (19-04-19 23:18)

Автор: colorphoto   
Дата:   22-04-19 00:42

Купувате си безогледална система
и драмата с калибровките е минало.

Автор: LeniS   
Дата:   22-04-19 11:35

Gregor, могат да ти настроят фокуса хората след като се установи дали има отклонения, не си го правиш ти. Но това не е точно калибриране на обектив - различно е, калибриране се прави само фабрично и принципно освен официално фирмата (или оторизиран от нея сервиз) няма кой друг да го направи.

Това което правят във Фото Кафе е настройка на фокуса на обектива спрямо камерата...[beer]

P.s. но си е много според случая - човека си казва може ли не може ли, има ли смисъл и т.н.

Публикацията е редактирана (22-04-19 11:38)

Автор: Джъмбо   
Дата:   22-04-19 11:39

Така или иначе аз съм въпросният господин и последните седмици имах доста работа извън София и някак не изпитвам вина за това, защото все пак основното занимание на Photo Cafe е друго и с най-голям приоритет.

Както и по телефона казах за Сигма и Тамрон си има сервизи с налични донгъли, които винаги ще се справят по-добре от колкото с тестчарт и пипане по камерата.

Системата с донгъла не се интересува на колко е настроена камерата, дали + 20 или - 20, тя си говори само с обектива и записва настройките в обектива, като в случая се явява настройване на обектива КЪМ камерата, а не камерата КЪМ обектива, както е случая когато се използва тестова скала.

Не гарантирам, че използването на тестова скала дава 100% успеваемост, затова винаги когато става въпрос за донгъл и фирмен софт, го препоръчвам

Накратко, когато съм свободен от ангажименти, мога да развивам странична дейност, когато не съм или почивам, се надявам да се проявява разбиране

Поздрави [beer]

Автор: Gregor   
Дата:   23-04-19 11:38

Tamron TAP-in Console дали върши работа за настройка на фокуса на обектива или по добре е да го отнесеш в сервиз?

https://www.bhphotovideo.com/c/product/1233545-REG/tamron_tap_in_console_for_nikon.html

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »