Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Учители по фотография ?
Автор: solar_sea   
Дата:   23-04-19 22:13

Не става въпрос за техническата страна, а по-скоро за художествената, стилистична, естетическа и каквато още друга страна се сети човек за фотографията. Чета разни книги за композиция, гледам чужди снимки, гледам и моите, но разминаването остава. Снимки, които аз възприемам като едва ли не банални и с нищо особени се харесват, а такива които ме карат да се усмихна са често подминавани.

Та, искам да си сверя часовника с нещо различно от +-чета и точки, да си говоря с някой за визия, възприятие и въображение. На живо, в София - някакви препоръки ? [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Учители по фотография ?
Автор: kvakioh   
Дата:   24-04-19 07:17

Някой курс няма ли в София?
Иначе, за визия и идеи има доста хора. За техническа част- още повече.
Гледам профила- sony A7s mk2, Nikon d500...доста добре от техническа гледна точка.
Като цяло е доста сложно и продължително човек да си изчисти какво иска и не иска да снима, а какво може и не може е още по-трудно.

Автор: asahi   
Дата:   24-04-19 08:48

"Чета разни книги за композиция, гледам чужди снимки, гледам и моите, но разминаването остава."
Винаги ще има разминаване. Има разминаване и в нещата, които гледаш. Няма една линия, която да определя кое е хубаво. Не се учи от фотографи, а от художници.

"Снимки, които аз възприемам като едва ли не банални и с нищо особени се харесват, а такива които ме карат да се усмихна са често подминавани."
В това няма нищо лошо. Едни харесват едно, други харесват друго. Ако целта е да се харесаш на определена група потребители изучаваш техните вкусове и възприятия и ги задоволяваш. Но това ли е целта?

Автор: Synthy   
Дата:   24-04-19 08:57

Намери учител по рисуване (първо графика, после и живопис). Това ти трябва, всъщност.

Автор: solar_sea   
Дата:   24-04-19 10:46

Asahi, съвсем не, иначе просто щях да копирам, нямаше да има и тази тема. Ако направя съпоставка с език например, едно е да учиш само като слушаш разговори на него, друго е като го упражняваш с друг човек и съвсем трето е когато някой ти обясни граматиката.

А моя милост е толкова далеч от тия изразни средства, че думите не стигат да се опише. Дай ми да направя чертеж, да напиша програма, да си сменя маслото на мотора, ей такива работи. Synthy правилно посочи, че ми трябва учител по рисуване.

Автор: lizy   
Дата:   24-04-19 15:35

Текстът беше премахнат от Администратор на Фото Форум, защото съдържа СПАМ, не е по темата, е предпоставка за конфликти, има лош правопис или противоречи на правилата на сайта.

Автор: rostoshev   
Дата:   24-04-19 23:43

Уроци по рисуване и живопис, не че е лошо да вземеш, но няма да ти помогнат много... Вероятно ще се научиш да композираш предмети или глава в листа, да им придадеш обем и материалност с молива или боите и толкоз... Курсовете по рисуване са такива, предимно кандидат-студентски. Всъщност, ти трябват много познания по история на изкуството... Доколкото знам в НХА можеш да посещаваш тези лекции. Има лекции и по история на фотографията, но те са за магистърската програма по фотография и може да няма свободен достъп. Освен, ако не решиш да кандидатстваш магистратура по фотография в НХА. :)

Автор: Synthy   
Дата:   25-04-19 08:38

Ще му помогнат, ако си намери учител, а не уроци ;) Има лека разлика :)

Автор: MauMyHa   
Дата:   25-04-19 13:40

Ела, при мене! Ще ме възнаграждааш само при отбелязани резултати.
Приемам крипто, фиатни знаци и други конвертируеми единици! [smilie5]

Автор: niki777   
Дата:   26-04-19 20:13

solar_sea, привет, ще се радвам да да помогна и да споделя знания. пиши да пием по бира:)

Автор: kalynsky   
Дата:   27-04-19 10:42

Предлагам да разгледаш изложбата на "учителката" Вивиан Майерс! ????

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »