Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Sony RX100VA - започнаха с кофти номерата
Автор: sohk   
Дата:   13-07-18 19:51

Нов фърмуер = нов модел = 100 кинта отгоре

Sony RX100VA (RX100M5A) camera announced in the US

Друго си е вместо като ъпдейт, да го пуснеш като нова камера ... сонешките номера май започнаха. Не бих се учудил да възприемат тази тактика и при прехвалените им безогледалки, веднага щом осъзнаят, че не е особено печелившо да пускаш нов модел всеки на всеки 10 месеца.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony RX100VA
Автор: hotsnail   
Дата:   13-07-18 20:02

е какъв update да направят на платката и процеосра??? В Сервиза ли да ти ги сменят как да стане?

Новата камера е с по-бърз хардуер и стария обектив.....същото като RX100IV до RX100V

Проблема е, че на мен и сигурно доста други хора камера като RX100VI с 2.8-4 обектив и 1" сензор не им харесва, става оксиморон като nikon P1000, ако и да има 200м на дългия край. За това пускат и версия на 6-цата със стария обектив....

С цените на RX100 какво да коменитрам, безумно е за мен поне. Хубави са, много са хубави дори, ама 2-3 хиляди за малка камерка. Струва си, ако не харесвах големи може би. Не знам за мен са скъпички и няма още RX-че...

Тоя RX100VA определно за мен е най-добрия де. Страшно бърз и със хубавия къс и светъл обектив. Ако направят и един с 35мм еквивалент твърд на бленда ф/0.8 примерно с малко минимално обектно разстояние (например 20 см) може и да се замисля.

ПП Ама то при положение че китайски недодялан телефон е 1700 лева....

Публикацията е редактирана (13-07-18 20:15)

Re: Sony RX100VA - започнаха с кофти номерата
Автор: iliyanb   
Дата:   13-07-18 20:18

Текстът беше премахнат от Администратор на Фото Форум, защото съдържа СПАМ, не е по темата, е предпоставка за конфликти, има лош правопис или противоречи на правилата на сайта.

Автор: Hsathv   
Дата:   13-07-18 20:51

Като сервизен инженер мога да Ви кажа едно правило при битовата техника. Нов фирмуер нови функции не добавя. Само се коригират известни проблеми. Затова ако техниката Ви върви безпроблемно, не се налага префлашване. Сони нарушиха това правило за съжаление само при фотоапаратите. Добавят нови функции и за капак пак недоволни мърморковци. Пък точно в случая hotsnail е абсолютно прав. RX100VA стъпва на шасито на шестицата и е абсолютно нов модел спрямо петицата.
Иначе за в бъдеще очаквам всички апарати да станат на едно шаси. Разработва се най високия клас, а по евтините модели се орязват софтуерно. По този начин ще се спестят средства от разработка и технологично оборудване, щото печалбата от фотоапарати става все по-нищожна, че даже й на загуба.

Автор: marves   
Дата:   13-07-18 21:19

А междувременно днес в Германия се продаваше чисто нов RX100 III за малко над 700лв.
Същите обектив и сензор като на V (предвид фото възможностите, не видео), перфектната джобна камерка с ел.визьор, светъл варио обектив с добра рязкост. Според мен версиите над III са напълно излишни за фото. Както и не харесвам първата и втората версия заради по-лошото и тъмно обективче, както и липсата на доста полезения ел.визьор.

Автор: lamerko   
Дата:   14-07-18 01:03

Hsathv написа:

> Като сервизен инженер мога да Ви
> кажа едно правило при битовата
> техника. Нов фирмуер нови функции
> не добавя. Само се коригират
> известни проблеми.

Кажи го Фуджи... те редовно си пускат нова камера през фирмуеъра [smilie5]

sohk: до колкото разбирам, тази новата версия въобще не опира (само) до "платен фирмуеър", а си е с нов хардуер. Може би hotsnail е прав - шестата версия вероятно не е допаднала на много хора заради обектива и временно закърпват положението с версия пет и половина...

Автор: hotsnail   
Дата:   14-07-18 01:17

Абе прегледах малко и не са сложили всичко май. Тъч екрана го няма и визьора на 6-цата е по-хубав май....

Шантава работа. Буфера и процесора явно са нови ама и старата 5-ца перка по 24 к/с серийна снимка......иначе като гледах спецификациите на японската версия още, видно са взели платката от 6-цата. Приложенията дето ги има на първата петица в новата петица ги няма.....та не е точно firmware upgrade. Дори е леко downgrade

Публикацията е редактирана (14-07-18 01:18)

Автор: Hsathv   
Дата:   14-07-18 01:31

Това с downgrade също е нормално. Защо трябва всеки нов модел да е по-добър от предишния. Тя чистата петица не се спира от производство. На времето така беше и с А6000. По-новия модел беше А5100. Нямаше някои неща на А6000 но пък имаше други. Просто още по-голям избор за потребителите.

Автор: asahi   
Дата:   14-07-18 08:58

На час по лъжичка плюс повод за още 10 теми за Сони.

Автор: blr   
Дата:   14-07-18 10:42

Sony си ги правят тези неща от много отдавана (много преди днешните поклонници да са започнали да снимат, а някои не са били и родени) и далеч не само с апаратите. Веднага се сещам за слушалките V6. Много добър модел, може би последният им добър модел студийни слушалки. Абсолютно същите, но с позлатен жак се продаваха като V7506 и на близо двойна цена.

Какво да се прави, всяко поклонничество си има цена...

Автор: PhotoBo   
Дата:   14-07-18 11:27

Марио, къде е тоя рх100 мк3 за 700лв? Или къде беше?

Дата:   14-07-18 13:46

тук
е, не малко над 700.. а близо 790 било, което пак е ОК цена, предвид че одрани и жулени втора ръка без гаранция са около 650

Дата:   14-07-18 13:54

Ми добре е да, 399€ си е добра цена. Не мога да намеря версия на английски от телефона, чудя се дали биха го доставили до Англия или България.

Дата:   14-07-18 14:04

Предлагат DHL пратки, но може и с превозвач от рода на Gabco за 2-3 лева до България, доставката до адрес в Германия е безплатна.

Дата:   14-07-18 15:24

Това е добре, не съм се залетял де, в момента се мъча на гръцкия плаж, но пък на тая цена си е оферта за екскурзии и почивки. Мерси!

По темата мисля, че с 6-цата не са се изложили, нито с тая нова 5а версия, излагат се с цените определено!

Дата:   14-07-18 16:02

И защо да се излагат? Щом има хора, които са готови да им плащат, защо да не им вземат парите?

В пазарната икономика, една стока струва толкова, за колкото може да се продаде. Щом има навити да дават по 1000 кинта за сапунерка, толкова по-добре за SONY.

Дата:   14-07-18 20:12

Това не знам защо въобще го коментираме [smilie5]

Излагат се в моите очи иначе, за сега само ценово... [smilie3]

Автор: MARLOV   
Дата:   14-07-18 20:29

Абе хора,някой да ви е опрял в челото 45-ти калибър!? Ако ви изнася ,копувате ,ако не...Тая стратегия са я мислили хора не по-малко умни от вас. Само си чешете езиците за работи, които не са ви работа.

Автор: kireto_a   
Дата:   14-07-18 22:17

причината може и да е много по-елементарна, като например някой от доставчиците на частите да са спрели да ги правят щото няма обем или са стари. или просто новите са по-евтини. и сони поне са, честни да си признаят. ако продължат да пускат V-та с новия процесор, ще създатат много повече шум и кошмар на вторичния пазар.

Дата:   14-07-18 22:50

MARLOV написа:

Ако ви изнася
> ,копувате ,ако не...

Ама кОпуваме и даже сме горди. Който не кОпува, нищо не разбира.

Автор: tarantulaxxx   
Дата:   23-11-18 19:15

Използвам темата за да питам: Днес си взех Sony Cyber-Shot DSC-RX100 V (A) и ми казаха, че е хубаво да сложа протектор, защото дисплеите им "побелявали". Та как стои въпроса с дисплеите им? Ако има собственици на Sony RX100 моделите, нека споделят. Благодаря!

Автор: MixMike   
Дата:   23-11-18 19:18

На всички сонита от първите нексове насам, им пада покритието на дисплея след време. Слагаш си протектор и си свиркаш.
Честит да ти е, и аз много го мислех днес, за джобна сапунера[beer]

Дата:   23-11-18 19:32

Благодаря за бързия отговор! То аз купих два протектора днес, но не се оказаха читави. Веднага ще видя какво се продава онлайн.

Публикацията е редактирана (23-11-18 19:33)

Автор: Julius   
Дата:   23-11-18 20:22

Не че "побеляват", а се лющят.
Да, протектора си заслужава.
Моите са били дори с двоен.

Зимата имай предвид, ако ти се случи да снимаш на по-екстремни температури (говоря за под -10), че ламелите пред обектива понякога може и да не се отворят изцяло и да ти се наложи да им помогнеш малко (с нокът, с пръст...). Това го установих по тъмните участъци по снимките, чак впоследствие се загледах в челната му леща. Трето и четвърто поколение са ми го правили този проблем (хем са стояли не повече от 5-6 мин. на -18). Първо и второ не съм ги пробвал на такива градуси, петото също не знам как ще се държи, не съм имал собствено, само за кратко бях взел едно назаем.

Дата:   23-11-18 20:34

Julius, MixMike, благодаря ви! Ще купя веднага. Както казах по-горе, то аз купих от фотопавилион ето този протектор, но никак не се оказаха читави. Вътре са два, но се залепиха и двата много кофти и ги отлепих. Сега търся друга марка.
https://bit.ly/2AdgJrM

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »