Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сони а7 II + адаптер за канон
Автор: zazoman   
Дата:   22-11-18 11:09

Здравейте, въпросът ми е следния, заслужава ли си инвестицията в адаптер и канонски обективи за сони а7 марк 2. Главно ще се снима стриит и портрети.

Отговори на това съобщение
 Re: Сони а7 II + адаптер за канон
Автор: marves   
Дата:   22-11-18 11:16

Ако адаптера е Sigma MC-11 или Metabones IV (или по-нов модел) - ще имаш приличен фокус с подбрани Канон обективи (не всички, най-добре провери в гугъл как са съвместимостите с желаните Канон обективи и тези адаптери). Имай предвид, че на Sigma MC-11 физически не може да му се навие AF-S обектив (кропски на Canon).

Под приличен фокус имам предвид ОК за портрети, но за стрийт може би не достатъчно бърз, освен ако обективът няма пълна съвметимост и разбирателство с даден обектив. За бърз фокус си трябва A7 трета генерация тяло.

Китайските адаптери по 100-200 лв се пропускат смело, защото работят с много малко на брой обективи, забиват често, вкарват флеъри в кадър...

Има и други особености с адаптирани Канон обективи - примерно не очаквай същото качество на картината в краищата на кадър с широк обектив на Канон, адаптиран към Сони.

Автор: zazoman   
Дата:   22-11-18 11:29

Ами главно мисля да ползвам само твърди и то примерно 35 , 50 и 85 мм фулфрейм версията.
Колкото до стриита не ме бърка да ползвам и ръчен фокус.В момента снимам с канон ае-1 стриит и не ми е проблем.

Автор: kvakioh   
Дата:   22-11-18 12:16

Sigma MC-11 или Metabones IV според тези 35,50, 85, като първият е за Сигми най-вече.
Иначе наистина китайските не си заслужават. Мога да отбележа все пак,
че най-евтиният, който става, но няма почти никакъв или
супер бавен автофокус е Andoer. Аз ползвам такъв за А7R, A7 II и т.н.
като въртя ръчно обективите винаги. Но не бих рискувал,
защото има разлики големи в бройките на китайските. Fomito твърдо да НЕ
се купува, ако се гледат китайски.
Има между другото тема за адапторите към Сони, малко е стара, но я има.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »